A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Kedvencek
Keresés
Kosár
Vissza Vissza
close
Menü
Smartdiszkont
bezárás
Smartdiszkont
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Költséghatékony okosóra a sportolni vágyóknak: bemutatjuk a Samsung Galaxy Fit 2-t

Költséghatékony okosóra a sportolni vágyóknak: bemutatjuk a Samsung Galaxy Fit 2-t

A doboz tartalma

A dobozban nem találunk semmi extrát: csak a töltőt és a készüléket. A töltő a szokásos microUSB vagy Type-C végződés helyett egy bölcsőben végződik, aminek az óra vízálló kialakítása az oka. Ennek csupán annyi a hátulütője, hogy a töltő pótlása enyhén busás: 6 ezer forint újonnan beszerezni a vezetéket.

 

Kialakítása könnyed és letisztult

Az óra tömege 21 gramm, ami teljesen kényelmes - olyannyira, hogy napközben majdnem, hogy észrevehetetlen. A képernyő a szokásos OLED, a mérete 1,1 hüvelyk.

Oldalt nincsenek gombok, a képernyő alá beültetett érintésérzékeny billentyű segítségével tudjuk feloldani érintéssel az okosóra képernyőjét. Ami a szíjakat illeti, látszatra teljesen egybesimul az órateleppel a műanyag. Viszont valójában külön vannak választva, ezért könnyen cserélhető a szíj.

 

Fényes környezetben is láthatóak a karakterek

Sok óránál probléma, hogy ugyan a hűs szobában könnyedén olvashatóak a karakterek, a napsütéses futások közben már kifolyik a szemünk, ha le akarjuk olvasni a szívverésünket.

Ez a Galaxy Fit 2-nál nem áll fent, ugyanis fénynél is teljesen rendben van az olvashatóság – annak ellenére, hogy fényérzékelő szenzor híján nem tud a környezetünk fényéhez igazodni a képernyő.

Ahogy azt már feljebb említettük, az okosóra vízálló, sőt. Van egy olyan funkciója, hogy a vízben lezárja a képernyő az érintés érzékelését. Emiatt úszás közben is méltó társunk lehet a készülék. A zárolást olyan módon lehet feloldani, hogy száraz kézzel fel és lehúzzuk a kijelzőn szereplő vízcsepp ikont.

 

Így működik az okosóra

A funkciók nem egy helyen vannak összesűrítve, hanem érintéssel tudjuk húzgálni őket addig, amíg meg nem találjuk azt, amit keresünk. Olyan funkciókat találunk az alap készletben, mint alvás, a kézmosás, stresszmérés, napi aktivitás és pulzus.

Viszont, ha valamelyiket nem használjuk, akkor a Wearables telefonos alkalmazással tudjuk őket variálni.  Gyorsfunkciókat is találunk az órában (mint például a ne zavarjanak módot, a telefonkeresőt, a fényerőt, stb.). Ezeket úgy tudjuk előhívni, hogy fentről lefelé simítunk a képernyőn.

Ha egyenként nézzük őket, akkor a kézmosási figyelmeztetés igencsak jól jön a járvány időszakra. Erre az óra 2 óránként szólít fel minket, és 25 másodpercet szab ki ideális kézmosási időnek, ami bőven elég ahhoz, hogy tenyereink higiéniáját felfrissítsük.

 

Fókusz a sporton és az egészségen

A telefonos kezeléshez két app áll rendelkezésünkre: a Wearable és a Health. Mindkettő más opciókat lát el: a Wearable inkább a telefon beállításait kezeli, míg a Health a sportolásunk nyomon követésén dolgozik - a szívverésünk és a pulzusunk mérése mellett.

Itt találjuk az edzésterveket, amiben az okosóra nagyon erős: 90 edzésformát tudunk dokumentálni és megtervezni a Health app segítségével. A számunkra legszimpatikusabbakat az óránkra is áttehetjük.

Viszont a telefonos irányítás több lehetőséget rejt magában, ugyanis a mobilunk közreműködésével kaphatunk térképes iránymutatást. Emellett egy sportolási célokat is be tudunk állítani a Health appon, amit a karórán önmagában nem tudunk megcsinálni.

 

Összességében

…egy olyan okosórát kapunk a Samsung Galaxy Fit 2 képében, ami 15 ezer forintos árával teljesen kiszolgálja a hobbisportoló igényeit. Így ha nem szeretnél egy vagyont költeni egy futáshoz használt digitális asszisztensre, akkor kitűnő választás lehet számodra.

Viszont ha profi sportoláshoz keresel egy sokoldalú, segítő társat, akkor lehet, hogy a Samsung Galaxy Watch 3 vagy a Samsung Galaxy Watch jobban ki fogja szolgálni az igényeidet.

Kiemelt ajánlataink
Kiemelt ajánlataink