A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / A Samsung Galaxy Watch 3, vagy a Samsung Galaxy Watch: melyik okosóra illik hozzád?

A Samsung Galaxy Watch 3, vagy a Samsung Galaxy Watch: melyik okosóra illik hozzád?

A Samsung Galaxy Watch 3 a máig népszerű Samsung Galaxy Watch várva várt utódja. Megéri az árát?

A forgatható előlapú Samsung Galaxy Watch 3 a máig népszerű Samsung Galaxy Watch várva várt utódja. Ám mielőtt elkezdenéd lázasan keresni a Samsung Galaxy Watch 2-t, lebeszélünk róla: nem volt ilyen. Ehelyett a Samsung ugrott még egy szintet.

Az új okosóra karcsúbb kialakítású és jobb specifikációkkal rendelkezik, mint az eredeti Galaxy Watch, amely 2018-tól tarol az okosóra piacokon. Olyan plusz funkciói vannak, mint például egy EKG, SPO2 véroxigénszint-mérés, és vérnyomás követés.

Ha tudatosan tervezed a költségvetésed, azt kell mondjuk, hogy a régi óra sokkal jobban megéri, mint a vadonatúj magas árú új modell.


No de nézzük az összehasonlítást részleteiben:
 

Ár és megjelenési dátum

A Samsung Galaxy Watch 3-at 2020. augusztus 5-én jelentették be. Két méretben kapható: 41 mm ($399)  és 45 mm ($429). A rozsdamentes acélból készült, bár pántokkal rendelkező óra elérhető színei: Mystic Bronze, Mystic Black, és Mystic White. Hamarosan pedig érkezik egy fém pántos Mystic Black modell. Változatai: Wi-Fi vagy LTE + Wi-Fi, az utóbbi 50 euróval többe kerül majd.

Az eredeti Samsung Galaxy Watch 2018 augusztusában jelent 42 (Midnight Black és Rose Gold), és 46 mm-es (ezüst színű) változatokban. Ára LTE nélkül:  ($329/$349), LTE-vel felszerelve: $379,$399).

 

Dizájn

A Galaxy Watch 3 elődjének karcsúbb változata, 14% -kal vékonyabb és 15% -kal könnyebb tőle, és ez már első ránézésre feltűnik. Sokkal elegánsabb is, már csak azért is, mert gumipánt helyett bőrszíjakat kapunk hozzá.

És míg a két óra kisebb változatai körülbelül azonosak tömegűek (49 g), a nagyobb 46 mm-es eredeti Galaxy Watch 63 g-ra, míg a 45 mm Galaxy Watch 3 súlya alig több mint 53 g-ra rúg.

 

Kijelző

 

Annak ellenére, hogy kisebb, mint az eredeti Galaxy Watch, az új Galaxy Watch 3 ugyanolyan vagy valamivel nagyobb kijelzőkkel rendelkezik tőle.
 

Samsung Galaxy Watch 3: 1.2 inch kijelzővel a 41 mm-es változaton és egy 1. 4-es kijelzővel a nagyobb 45 mm-es modellen.

Samsung Galaxy Watch:1,2 inch kijelző a 42 mm és 1.3 mm a 46 mm Galaxy Watch változatnál.
 

A Galaxy Watch kijelzőjét a Gorilla Glass DX Plus védi, addig a Galaxy Watch 3 -at viszont csak Gorilla Glass DX.

Mindkét óra kijelzője színes, Super AMOLED panellel, 360×360-as felbontással.

 

Fitness

 

A Galaxy Watch 3 nagy durrantása a SpO2 monitor, amely nyomon követi a vér oxigénszintjét. Ehhez még hozzájön egy elektrokardiogram (EKG) alkalmazás, és egy vérnyomás-monitorozás. Ám ez utóbbi csak akkor lesz élesítve az egyes országokban, ha azt az egészségügyi hatóságok engedélyezik.

A Watch 3 örökli az eredeti Galaxy Watch fitneszszoftvereit (ez is tartalmazza pl. gyaloglás, a futás, a kerékpározás és az evezés, funkciót), és még további hét edzést, így lesz 47. Az elindításuk hang alapul is menni fog, a Samsung Health alkalmazást a Samsung Tv-kre kapcsolható.

A Samsung konzultált a National Sleep Institute-val, hogy javítsa az alváskövetési funkciót, amely automatikusan nyomon követi az alvási ciklust, és reggel jelentést ad az alvás minőségéről.

 

Teljesítmény és akkumulátor

 

Ami ugyanaz az új óránál: Exynos 9110 lapkakészlet, ám a 4 GB tárhelyet a duplájára növelte. Ez jó hír, hiszen kell a hely a médiaelemek, és az alkalmazások számára.

A Watch 3 1 GB RAM-ot tartalmaz, ami több, mint az eredeti Galaxy Watch 42 mm-es verziójáé (768 MB RAM), de kevesebb, mint az 46 mm modellé (1.5 GB RAM). Ám ne aggódj, az Apple Watch 5 meg éppen 1 GB RAM-on fut.

Az akkumulátor az hely, ahol a Galaxy Watch 3 elveszítheti a lépést elődjével. Az új okosóra nagyobb 45 mm-es verziójának kapacitása 340 mAh, míg a 46 mm Galaxy Watch mellé egy óriási 472 mAh-t csomagoltak, amely tesztelés során három napig bírta töltés nélkül. Minden méret esetében a Galaxy Watch győzedelmeskedik. Persze a tesztelések még váratnak magukra, de talán nem jó ómen ez a különbség.

 

Vajon a Galaxy Watch 3 megéri az extra költségeket? Döntsd el te magad, hiszen elődjéhez képest most már tisztán látod a különbségeket.

Amíg vársz a Galaxy Watch 3-ra, szerezz be a jelenlegi okosórádhoz szuper kiegészítőket.

Kiemelt ajánlataink