Xiaomi MI 9 - Egy igazi kis szörnyeteg

Mikor egy igazán gyors autó volánja mögé ülsz, az első néhány kilométeren elkap az érzés, hogy ez már valami! Ugyanezt érzed, mikor a kedvenc alkalmazásaidat elkezded használni a Xiaomi MI 9-en, amiben az új Qualcomm Snapdragon 855 processzor kapott helyet. Egy abszolút szörnyeteg, ami állítólag 45%-kal nagyobb teljesítményre képes, mint az elődje, és a tapasztalatok szerint ez nem üres ígéret.

Annak ellenére, hogy egy telefon sebességét elég nehéz mérni, a Xiaomi MI 9-ről mégis elmondható, hogy olyan a telefonok között, mint a legújabb Ferrari az autók között. Egyenletesen, simán működik, ha akadozik, az biztosan nem a telefon, sokkal inkább a hálózat hiányosságai miatt fordulhat elő.

A 6, 64 és 128 GB-os tárhellyel elérhető, hátoldalán 3 kamerával ellátott Xiaomi MI 9 kinézetre is igazi csúcsmobil. Karcsú (7,6 mm a vastagsága), formás, üvegből készült, hátlapjára Gorilla Glass 5, előlapjára Gorilla Glass 6 védőüveget kapott. A feketén kívül még három másik változatban kapható: kékben, levendulában és átlátszó borítással. Ez utóbbi igencsak figyelemfelkeltő, annak ellenére, hogy teljes belátást nem enged a telefon szerkezetébe.

A 6.4” AMOLED kijelző  2340x1080 pixel felbontású. Nemcsak jól néz ki, de sokféle lehetőség van az egyénre szabására, pl. állítható a fényereje, illetve választható éjszakai mód is, ahogyan megválasztható a szín és a kontraszt szintje is. Kamerája 16 megapixeles, ultraszéles, 117 fokos látószögű lencsékkel. Xiaomi MI 9 tok - ot ide kattintva tudsz vásárolni.

Vezeték nélküli töltése a telefonok között a lehetséges leggyorsabb, 1 óra 40 perc alatt tölti fel teljesen a telefont, míg kábellel ez 1 óra 5 percig tart. A vezeték nélküli töltő viszont nem jár a telefonhoz, azt külön kell megvenni.

A kérdésre, hogy megéri-e az árát a Xiaomi MI 9, a válasz egyértelműen: igen. 

További cikkek