Minden termékünket 1-2 munkanap alatt kiszállítjuk saját raktárról!
Ingyenes szállítás: GLS 20.000 Ft-tól, ExpressOne 15.000 Ft-tól!

Ezt tudja a Samsung Galaxy Watch 3

Egy előző cikkünkben már összehasonlítottuk a Samsung Galaxy Watch-ot és az akkor még még nem kapható Samsung Galaxy Watch 3-at. Ám többé nem kell megjelenési pletykákra és szóbeszédekre hagyatkoznunk ahhoz, hogy eldöntsük, lehorgonyzunk-e a Watch 3 modell mellett.

Ugyanis a Samsung elérhetővé tette számunkra az okosórát a napokban. Mi pedig megmutatjuk neked, mit tud a kicsike.

Két változatban is elérhető az óra

Választhatod a 41 milliméteres, 41 x 42,5 x 11,3 milliméter és 48,2 gramm-os változatot, de dönthetsz a 45 milliméteres, 45 x 46,2 x 11,1 milliméter és 53,8 gramm-os szerkezet mellett is.

Előbbi kiváló választás lehet akkor, ha a nőies órákat preferálod. Hiszen a kisebbik modell méreténél fogva esztétikusan mutat kisebb csuklón is. Ezt erősíti még az a tény is, hogy ez a változat elérhető egy Misztikus Bronz nevű árnyalatban. 

Ugyanis a bronzra keresztelt szín inkább a mályvásnak hat testközelben, ami egy feminin megjelenést kölcsönöz az órának. Ezen kívül még elérhető a Misztikus Ezüst-re keresztelt árnyalatban, míg a nagyobbik testvérét a Misztikus Ezüst és a Misztikus Fekete színben szerezheted meg.

A kijelző a jól megszokott 2.5D előlapi és 3D hátlapi Gorilla Glass DX üvegből készült el. A panell 1,2 hüvelykről 1,4 hüvelykes méretre nőtt. A felbontás nem változott, 360x360 pixeles maradt.

A másodperc beosztás számozását a gyűrű belső felére nyomtatták, a lünetta külső felülete szép sima, csiszolt. Ezekkel a tulajdonságokkal a Samsung Galaxy Watch 3 inkább a letisztult kategóriába sorolható elődjéhez képest.

A felület könnyedén kezelhető, ami annak köszönhető, hogy a rendszernavigációt a lünettára húzták fel, továbbá a léptetésszámot jelző finom kattanások is segítik a rendszert.

A szerkezet alján található egy kicsi, bemart gomb. Ha azt egyszer megnyomjuk, a fő menüre irányít minket a szerkezet. Kétszeri megnyomás esetén pedig azt csinálja, amit előzőleg az alkalmazás gyorsindítón beállítunk rajta. Hosszan nyomva kikapcsolhatjuk vagy újraindíthatjuk a rendszert. 

 

Duplájára növelt belső tárhely

A 10 nanométeres, kétmagos, maximum 1,15 GHz-es Exynos 9110-et nem cserélték le az előző modellből, viszont a belső tárhelyet megnövelték. Az 4 GB-nyi hely 8 GB-ra változott a Watch 3 modellben.

Ebből 4,21 GB-ot foglal el a rendszer, így 3,79 GB áll a felhasználó rendelkezésére. A szoftver az One UI 2.0, ami kényelmes és megbízhatóan működik. A modell rendelkezik GPS modullal, ami földi hálózatok és routerek mellett a GLONASS, a BeiDou és a Galileo rendszereit is használja.

Van Wi-fi csatlakoztatási lehetőség is, ami 802.11b/g/n szabványon valósul meg. Ha már vezetéknélküli adatkommunikációs paraméterekről beszélünk, akkor a Watch 3 0.5-ös Bluetoothal is kompatibilis, ami A2DP, AVRCP, HFP és HSP protokollal működik. Emellett NFC-t is kapunk, ami alkalmassá teszi az órát mobilos fizetésre is. 

 

Van benne EKG is – csak nem nálunk

A Watch 3 egyik legnagyobb előnye lenne az EKG, de a régiónkban nem elérhető ez a funkció. Ennek ellenére a szerkezet elbírja a funkciót - más régiókban már üzemel is - így ha az európai országokban is engedélyezik az EKG használatát, jó eséllyel mi is megkapjuk rendszerfrissítésen keresztül.

Viszont ehelyett kapunk egy véroxigénszint és PO2 mérést, bár utóbbi elég nehézkesen működik. Ha le akarjuk mérni a PO2 szintünket, teljes mozdulatlanságban kell állnunk, és akkor sem biztos, hogy sikerül a folyamat.

Ám megmenti a napot a pulzus szenzor, ugyanis megdöbbentően precízen működik. Hiszen tökéletesen hétköznapi tevékenységeket már nem érzékeli aktivitásnak - például a random kézmozdulatokat, a fogmosást, a gesztikulálást, satöbbi.

Ám a kézmozdulatokkal való híváskezelés elbírna még pár fejlesztést. Ugyanis egyes tesztelések szerint csak a lenémítás megy zökkenőmentesen a készüléken. A telefon felvétele már gondokat okozhat a felhasználónak.

A segélykérési funkció ebben az órában is működik. Ha nagyobb esést érzékel a készülék, elkezd jelezni nekünk. Ad 60 másodpercet, hogy reagáljunk a jelzéseire. Amennyiben ez nem történik meg, értesíti az általunk előre megadott segélyvonalakat. 

 

A funkciók listája most is bővült

Az órát alkalmazáson keresztül lehet a telefonhoz csatlakoztatni. Ezt androidos és Apple telefonnal is megtehetjük. Az óra funkcióit a Galaxy Wearable alkalmazáson keresztül tudjuk kezelni, míg az óra által begyűjtött egészségügyi infókat a Samsung Health alkalmazás tárolja a telefonon.

Az Galaxy Watch 3 több funkcióval is bővült. Például csempésztek bele ciklus vezetést a menstruáció nyomon követésére. Ehhez külön widget-et is lehet választani a készülékben. Az értesítéseket balra találjuk, ami meglepően jól üzemel.

Minden karakter hibátalnul jelenik meg, a küldő neve és képe is látható, továbbá az előre beállított válasz üzenetek is jól vannak megfogalmazva.

A gyárilag telepített alkalmazások listája teljesen okés, bár a Facebook és az Instagram még mindig hiányzik a készülékből. Viszont ezeket az alkalmazásokat megtaláljuk az órán:

 

 • ébresztő
 • emlékeztető
 • időzítő
 • stopper
 • időjárás 
 • galéria
 • zenelejátszó,
 • névjegyzék
 • tárcsázó
 • üzenetek
 • naptár 
 • emlékeztető 
 • világóra
 • Spotify
 • Bixby
 • Samsung Health

 

Sportoláshoz ugyan alkalmas az óra, ám nem ez a főprofilja.

Ezt jelzi az is, hogy nem tartalmazza az ANT+ szabványt, ezáltal komolyabb edzőtermi gépekkel nem kompatibilis az óra.

 

Ezentúl nincs meg benne az a térképes navigáció, ami sporteszközzé varázsolhatná a Watch 3-at. Viszont nem is az a célja, hogy megváltsd vele a világot futás közben. Az óra mindössze a hobbi sportolást segíti, de azt eredményesen.

 

Csatlakoztathatóak hozzá a TechnoGym edzőgépek, az adatokat exportálhatjuk GPX-ben, emellett érzékeli a futást, sétát, biciklizést, úszást, evezést, elliptikus mozgást és a dinamikus edzőtermi erősítést. Ráadásul még 39 különböző edzésprogramot is kínál nekünk, így nincs okunk a panaszra. 

 

Összességében…

150 ezer forintért egy kompakt, jó teljesítményű órát kaphatunk a pénzünkért. Ha a vásárlás mellett döntesz, ne felejtsd el felturbózni különböző kiegészítőkkel a kimaxolt felhasználói élményért!

További cikkek