A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Már nem lehet Google alkalmazásokat telepíteni a Mate 30-ra

Már nem lehet Google alkalmazásokat telepíteni a Mate 30-ra

A Huawei Mate 30 Pro előre telepített Google applikációk nélkül debütált, a szemfüles felhasználók azonban szinte rögtön találtak egy kiskaput, melynek segítségével kijátszhatták a rendszert. Az öröm azonban nem tartott sokáig, hiszen biztonsági okokból már le is tiltották a használatát.

Továbbra is tart az amerikai embargó

A Mate 30 a Huawei új csúcstelefonja, mely a Mate széria korábbi darabjainak szinte minden kedvelt tulajdonságait ötvözi magában. Leszámítva egyetlen dolgot. Az Egyesült Államokbeli tiltásnak köszönhetően a készüléken nem elérhetők az olyan, más Androidos telefonokon előre telepített Google alkalmazások, mint a Gmail, a Google Play, vagy a Google Drive.

Az amerikai hatóságok ugyanis az embargó feloldásáról felröppent, korábbi hírek ellenére is eltökéltek. A tiltás, melynek oka nem más, mint hogy az Egyesült Államok szerint a Huawei eszközei kémkedésre adnak lehetőséget a kínai hatóságoknak, úgy tűnik, egy darabig még biztosan nem fog feloldódni.

Csak pár napig működött a megoldás

A trükkös felhasználók egy biztonsági résen keresztül az LZPlay nevű alkalmazást használták ahhoz, hogy a hiányzó Google applikációjukat rátöltsék telefonjukra. A megoldás azonban nem működött sokáig. Az applikációt nem sokkal azután eltávolították a neki otthont adó weboldalról, hogy a Huawei fejlesztői felhívták a figyelmet a használatával járó veszélyekre.

Nem csak az LZPlay használata vált értelmetlenné azonban, de a segítségével telepített Google alkalmazások sem működnek már a Mate 30 telefonokon. A szakemberek azt javasolják, érdemes minél hamarabb eltávolítani őket, mert nem csak hasznunk nem származik belőlük, de akadályoznak is abban, hogy teljes mértékben kihasználjuk a készülékünkben rejlő lehetőségeket.

A Google hiánya ellenére is tarol a Mate 30

Az új Huawei csúcstelefonok Kínában szeptember 26-án debütáltak, és az eddigi eladások szerint a Google alkalmazások nélkül is nagyon jól fogynak. Olyannyira, hogy a cég nyilvánosságra hozott adatai szerint alig pár óra alatt sikerült belőlük egy millió darabot eladni.

Kérdéses azonban, hogy hogyan alakulnak majd a Google applikációi nélkül az amerikai, valamint az európai eladások. Az új Mate készülékek ugyanis egyelőre csak Kínán belül elérhetők.

Hogy hozzánk mikor fog elérkezni a Mate 30, pontosan még mindig nem tudni, de a korábbi híresztelések szerint már akár ebben a hónapban megszerezhetjük új Huawei csúcskészülékünket. Mindenesetre már nagyon kíváncsian várjuk, hogyan szuperál, és mennyivel lehet nehezebb az élet, ha épp nincs kéznél a Google.

Persze alkalmazások ide vagy oda, abban biztosak lehettek, hogy miután hazánkban is elstartolt a Mate 30, a webáruházunkban a védőfóliáktól kezdve a telefontokokig, minden szükséges és fontos kiegészítőt megtalálhattok majd hozzá. Csakúgy, mint a Huawei által kiadott széria korábbi darabjaihoz is.

Kiemelt ajánlataink