Minden termékünket 1-2 munkanap alatt kiszállítjuk saját raktárról!
Ingyenes szállítás: GLS 20.000 Ft-tól, ExpressOne 15.000 Ft-tól!

2020-ban jöhet az olcsó iPhone?

A pletykák szerint jövő tavasszal új iPhone szériával rukkolhat elő az Apple. Az iPhone SE utódja megfizethetőbb áron kínálna a prémium kategóriás készülékekhez hasonló minőséget.

Az elmúlt évek során többször is felmerültek pletykák azzal kapcsolatban, hogy az Apple prémium okostelefonjai mellett újból betörne a középkategóriás mobilok piacára. A hír az elmúlt napokban ismét felröppent, a források szerint az iPhone SE utódja pedig már jövő tavasszal debütálna.

Egyre csökken az iPhone-ok iránti kereslet

Úgy tűnik, az elmúlt időszakban a konkurens cégek igencsak megszorongatták az Apple-t, hiszen a híresztelések szerint a cég a 2016-ban megjelent iPhone SE után újból egy középkategóriás, olcsóbb készülék piacra dobásán töri a fejét.

Ez nem is csoda, hiszen a versenytársak egyre megfizethetőbb áron kínálnak egyre nagyobb tudású telefonokat, ami az elmúlt fél évben igencsak meglátszik az iPhone-ok eladási mutatóin. Olyannyira, hogy a tech-óriás jelenleg a negyedik helyre esett vissza a világ legnagyobb telefongyártói sorában, a Samsung, a Huawei, valamint az Oppo mögött "kullogva".

Amennyiben tehát a híresztelések igazak, az Apple-nek valószínűleg az eddigi iPhone-oknál olcsóbban elérhető készülékkel az olyan versenytársak számára történő konkurencia megteremtésének a célja, mint a Xiaomi, a Huawei, illetve a Samsung.

Az utolsó LCD kijelzős iPhone?

A tervezett készülékről egyelőre nem tudni túl sokat, valószínűsíthető azonban, hogy az olcsósított iPhone az idén debütáló 11-es széria hardvereivel kerül majd a piacra, a 2018-as iPhone 8-hoz hasonló, 4,7 hüvelykes megvalósításban, ami a jelenlegi trendeket tekintve egészen kicsinek mondható.

Ha hihetünk a forrásoknak, az SE széria utódja 128GB-os induló tárhellyel és egy hátlapi kamerával kerül majd az üzletek polcaira. Ami pedig különösen érdekes lehet, hogy egyes híresztelések szerint ez a modell lehet majd az utolsó olyan iPhone, mely LCD kijelzőt használ a megjelenítéshez, a 11-es széria esetében alkalmazott OLED kijelzők helyett.

Egyelőre nem sokat tudni az „olcsósított” készülékek megjelenéséről

A megjelenés pontos dátuma egyelőre nem ismert, sőt, még azt sem tudhatjuk pontosan, mennyire is hihetünk a pletykáknak. Az elmúlt három évben ugyanis többször szóba jött már az iPhone SE széria feltámasztása, azonban egészen idáig nem történtek lépések az olcsósított iPhone piacra dobását illetően.

Tekintve azonban az eladások terén történt visszaeséseket, az Apple nagy valószínűséggel jövő tavasszal valóban megteszi a szükséges lépéseket, és előrukkol az iPhone 11 lecsengése után előrukkol majd az új, középkategóriás szériával.

Azzal kapcsolatban azonban, hogy a készülék mennyire lesz olcsó, egyelőre nem sokat lehet tudni. Egyes források szerint nagyjából 300 körüli árfekvésre számíthatunk, mely az Egyesült Államok piacán nagyjából megegyezik a Samsung és a Huawei középkategóriás mobiljainak árával.

További cikkek
Minden, amit az iOS14-ről eddig tudni lehet 1.

Minden, amit az iOS14-ről eddig tudni lehet 1.

Idén nem csak azok az Apple rajongók kapnak újdonságokat, akik megveszik az iPhone 12-es szériájának valamelyik készülékét, hanem azok is, akiknek a készüléke kompatibilis lesz az iOS 14-es rendszerrel. Érdemes átnézni, hogy milyen újdonságokra számíthatnak a felhasználók.
Elolvasom