A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Kedvencek
Keresés
Kosár
Vissza Vissza
close
Menü
Smartdiszkont
bezárás
Smartdiszkont
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / 2020-ban jöhet az olcsó iPhone?

2020-ban jöhet az olcsó iPhone?

Az elmúlt évek során többször is felmerültek pletykák azzal kapcsolatban, hogy az Apple prémium okostelefonjai mellett újból betörne a középkategóriás mobilok piacára. A hír az elmúlt napokban ismét felröppent, a források szerint az iPhone SE utódja pedig már jövő tavasszal debütálna.

Egyre csökken az iPhone-ok iránti kereslet

Úgy tűnik, az elmúlt időszakban a konkurens cégek igencsak megszorongatták az Apple-t, hiszen a híresztelések szerint a cég a 2016-ban megjelent iPhone SE után újból egy középkategóriás, olcsóbb készülék piacra dobásán töri a fejét.

Ez nem is csoda, hiszen a versenytársak egyre megfizethetőbb áron kínálnak egyre nagyobb tudású telefonokat, ami az elmúlt fél évben igencsak meglátszik az iPhone-ok eladási mutatóin. Olyannyira, hogy a tech-óriás jelenleg a negyedik helyre esett vissza a világ legnagyobb telefongyártói sorában, a Samsung, a Huawei, valamint az Oppo mögött "kullogva".

Amennyiben tehát a híresztelések igazak, az Apple-nek valószínűleg az eddigi iPhone-oknál olcsóbban elérhető készülékkel az olyan versenytársak számára történő konkurencia megteremtésének a célja, mint a Xiaomi, a Huawei, illetve a Samsung.

Az utolsó LCD kijelzős iPhone?

A tervezett készülékről egyelőre nem tudni túl sokat, valószínűsíthető azonban, hogy az olcsósított iPhone az idén debütáló 11-es széria hardvereivel kerül majd a piacra, a 2018-as iPhone 8-hoz hasonló, 4,7 hüvelykes megvalósításban, ami a jelenlegi trendeket tekintve egészen kicsinek mondható.

Ha hihetünk a forrásoknak, az SE széria utódja 128GB-os induló tárhellyel és egy hátlapi kamerával kerül majd az üzletek polcaira. Ami pedig különösen érdekes lehet, hogy egyes híresztelések szerint ez a modell lehet majd az utolsó olyan iPhone, mely LCD kijelzőt használ a megjelenítéshez, a 11-es széria esetében alkalmazott OLED kijelzők helyett.

Egyelőre nem sokat tudni az „olcsósított” készülékek megjelenéséről

A megjelenés pontos dátuma egyelőre nem ismert, sőt, még azt sem tudhatjuk pontosan, mennyire is hihetünk a pletykáknak. Az elmúlt három évben ugyanis többször szóba jött már az iPhone SE széria feltámasztása, azonban egészen idáig nem történtek lépések az olcsósított iPhone piacra dobását illetően.

Tekintve azonban az eladások terén történt visszaeséseket, az Apple nagy valószínűséggel jövő tavasszal valóban megteszi a szükséges lépéseket, és előrukkol az iPhone 11 lecsengése után előrukkol majd az új, középkategóriás szériával.

Azzal kapcsolatban azonban, hogy a készülék mennyire lesz olcsó, egyelőre nem sokat lehet tudni. Egyes források szerint nagyjából 300 körüli árfekvésre számíthatunk, mely az Egyesült Államok piacán nagyjából megegyezik a Samsung és a Huawei középkategóriás mobiljainak árával.

Kiemelt ajánlataink
Kiemelt ajánlataink