A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Kedvencek
Keresés
Kosár
Vissza Vissza
close
Menü
Smartdiszkont
bezárás
Smartdiszkont
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Már tudjuk, milyen lesz a Huawei P40

Már tudjuk, milyen lesz a Huawei P40

A Huawei okostelefonjai annak ellenére is sikeresek, hogy az amerikai tiltásnak köszönhetően továbbra sem telepíthetők rájuk a Google alkalmazásai. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a P30 Pro sikere. A készüléket több, mint tizenhat millió ember választotta világszerte, a sikertörténet pedig úgy tűnik, hamarosan folytatódhat a P40 megérkezésével.

Egy Twitteres szivárogtatónak köszönhetően pedig már azt is tudjuk, várhatóan hogyan fog kinézni a P-széria legújabb darabja. De vajon mit várhatunk tőle tudás terén?

Google helyett HMS

Abban már egészen biztosak lehetünk, hogy a Google szolgáltatásai továbbra sem lesznek elérhetők a készüléken. Helyette a felhasználók a Huawei által fejlesztett, saját szolgáltatási rendszert a HMS-t (Huawei Mobile Services) használhatják a telefonon, mely a videózástól a böngészésen át az adattárolásig teljes körű alkalmazás-ökoszisztémát kínál a Huawei telefonok tulajdonosainak.

A HMS-en ekresztül elérhető alkalmazások száma folyamatosan bővül, a Huawei pedig minden lehetséges eszközzel segíti a fejlesztőket abban, hogy az általuk tervezett applikációk a Google Play és az AppStore után a Huawei Mobile Services-ben is elérhetők legyenek.

Sokkal komolyabb lesz a jelenlegi csúcsmobilnál?

A Twitteren megjelent renderképek nagy valószínűséggel a P40 család Pro tagját ábrázolják. Amennyiben hihetünk nekik, abban az esetben a készülék olyan, 6,57 hüvelykes, 2K/FHD+ AMOLED panellel kerül majd a piacra, ami a HDR képességeket is támogatja.

Sőt, állítólag 120 HZ-es frissítési rátával, ami azért is nagy szó, mert ez nem kevesebb, mint a jelenlegi Huawei csúcsmobil frissítési képességének.

Az iPhone-tól kölcsönzött kamera?

A renderképeken sokaknak elsőre a méretes kamerasziget tűnt fel, mely sokakat az iPhone 11 kialakítására emlékeztet. Hogy ez mennyire pozitív dolog, az kérdéses, ugyanis eleinte az Apple okostelefonját is kétkedve fogadták a felhasználót, éppen megjelenése miatt.

Túlzottan korai lenne azonban emiatt ítélkezni, hiszen az sem kizárt, hogy ennek a kialakítása a jövőben még változhat. Habár a hátlapra kerülő, öt kamera nagy valószínűséggel indokolja a hátlapról láthatóan kiemelkedő, méretes szigetet, és ezt az apró esztétikai „problémát” talán nem is olyan nagy dolog elviselni a várhatóan magas fotó- és videóminőségért cserébe.

A P40-nek ugyanis előre láthatólag nem csak a szuper fotók, de a 4K videók rögzítése sem fog problémát jelenteni.

Jó hír továbbá, hogy bizonyos információk szerint az előlapon is két, a Leica által fejlesztett optikával működő, csúcsminőségű kamerát találhatunk majd. Egy normál, és egy nagy látószögűt, melyek egy kameralyukban helyezkednek majd el.

A megjelenés időpontjáról egyelőre semmi biztosat nem tudni, azonban tekintve a P-széria korábbi generációit, az új készülékek debütálása valószínűleg menetrendszerűen, 2020 tavaszán várható.

Kiemelt ajánlataink
Kiemelt ajánlataink