A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Telefonok, melyek nagyot mehetnek 2024-ben – 1. rész

Telefonok, melyek nagyot mehetnek 2024-ben – 1. rész

Ha új telefon vásárlása előtt állsz, akkor talán segíthetünk neked. Kétrészes sorozatunkban kigyűjtünk néhány már piacra dobott készüléket, amelyre szinte biztosan komoly igény lesz az idei esztendőben. Lássuk az első adagot!

Samsung Galaxy S24 Ultra

A Samsung legújabb csúcsmodellje nemrég jelent meg a szériához tartozó Galaxy S24 és a Galaxy S24+ mobilok társaságában. Az Ultra abszolút nem olcsó, de a frissen kijött telefonok közül az egyik legjobb, amit kapni lehet. A készülék már nagyban a Galaxy AI modellre épül, ami számos generatív képességet kínál. Ilyen például a telefonhívások valós idejű fordítása egy másik nyelvre, a mesterséges intelligenciára alapuló átírás vagy képszerkesztés, de a Chat Assist funkció is, ami a helyes hangnem megválasztásában segít.

Ami a képernyőt illeti, itt egy 6,8 hüvelykes AMOLED kijelzőt kapunk, ami akár 2600 nittes fényerőre is képes. A hosszú üzemidőért az 5000 mAh-s akkumulátor, míg a csúcsteljesítményért a Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészlet dolgozik. A telefon erős titánvázat kapott, amivel a súlycsökkentésért is sokat tettek, a kamerarendszert pedig valószínűleg imádni fogják a felhasználók. A hátlapon a kiváló felvételekért a 200 megapixeles fő kamera, a 12 megapixeles széleslátó, illetőleg a 10 és 50 megapixelt tudó telefotó kamerák tesznek rengeteget, amelyhez fontos adalék, hogy a telefon képes ötszörös optikai zoomolásra is. Ehhez jön még az ISOCELL Zoom Anyplace, amivel egyszerre tudjuk rögzíteni a komplett látómezőt, egyúttal a zoom által a részletekre is koncentrálni tudunk.

iPhone 15 Pro Max

Ez a készülék sem az olcsó kategóriába tartozik, de igény biztosan lesz rá az Apple következő szériájának megjelenéséig, ez a 6,7 hüvelykes AMOLED kijelzős darab pedig jelenleg a legjobb iPhone. A 15-ös széria csúcskészüléke rozsdamentes acél helyett titánból készült, így egészen könnyű lett (221 gramm), egyúttal tartósra sikerült. Mellette szól, hogy megjelent rajta az USB-C bemenet, ami régóta igényelt változtatás volt sokak részéről, de azért másban is volt fejlődés. Akkumulátorból egy 4422 mAh-s verzió teszi a dolgát, ez a telefon pedig már megkapta az Apple 6 magos, A17 Pro lapkakészletét.

Javult az üzemidő is (kb. 2 nap), ami a professzionális tartalomkészítők számára biztosan jó hír, ahogyan külső 4K monitorhoz való csatlakoztatás lehetősége szintén. Ugyancsak nagyszerű, hogy más eszközök is tölthetők a telefonról, amelyben nagy potenciál van a kamerák tekintetében is. 5x zoomos kameraobjektívvel rendelkezik, ami egy tükör nélküli vagy DSLR fényképezőgép 120 mm-es fókusztávolságának felel meg. Hátul egy 48 megapixeles főegységet, továbbá egy 12 megapixeles széleslátót és egy 12 megapixeles teleobjektívet találunk, plusz ott a LiDAR, ami érzékeli a tárgyak távolságát és sok szempontból hasznos lehet. A kamerarendszerrel a telefon a DxOMark rangsorában a harmadik helyet szerezte meg globálisan, de az előlapi 12 megapixeles kamera is jó kritikákat kapott.

Asus Zenfone 10

Ha kell egy kompakt készülék, ami nem a legdrágább a piacon, mégis sokat tud, akkor ezen is érdemes lesz elgondolkodni. A Zenfone 10 egy 5,9 hüvelykes AMOLED kijelzőt kapott, ami alatt a Snapdragon 8 Gen 2 dolgozik, akkuból pedig egy 4300 mAh-s variánst toltak be a ház alá. A méret és a kézben tartási kényelem szempontjából mindenképp jó alternatíva és gyakorlatilag mindent tud, amit egy erősebb okostelefonnak tudnia kellene. Az üzemidő nagyszerű, hiszen közel két napot kibír egy töltéssel, ha pedig egy erős, de a mai trendekhez képest kisebb méretű és a legnépszerűbb gyártókénál olcsóbb telefon kell, akkor ez lehet a nyerő. Ezen a kamerák is segíthetnek, mivel hátul ott az 50 MP-es fő kamera és a 12 MP-es ultraszéles látószögű egység. Ezek együtt elég jó teljesítményt nyújtanak és az előlapi 32 MP-t tudó kamera sem utolsó.

Google Pixel 8 Pro

A 6,7 hüvelykes kijelzővel és egészen magas, akár 2400 nittes fényerőt produkáló telefonban a Google Tensor G3 processzor munkálkodik. Rengeteg egyedi MI-alapú funkcióval vértezték fel, amelyek sokaknak lenyűgöző lesz. Nem mondhatnánk, hogy a Pixel 7 Próhoz képest jelentős változások történtek, inkább csak magasabb szintre emelték a dolgokat, ám a kamerarendszer tekintetében abszolút magas színvonalról beszélhetünk. A hátlapon található 50 MP-es központi kamera és az egyaránt 48 MP-t tudó telefotó és ultraszéles látószögű egységek által készített képek fantasztikusak, elől pedig egy 10.5 MP-es kamerát találunk. A mobil a legrugalmasabb és legkreatívabb fotós eszköztárral rendelkezik a piacon, így aki erre venne készüléket, biztosan el kell gondolkodjon rajta. Az 5050 mAh-s akkumulátor is szintén meggyőző lehet, ahogyan az is, hogy a fentebb említett iPhone és Samsung alatt van árban, ráadásul a Google hét évnyi szoftveres támogatást ígér hozzá.

Samsung Galaxy Z Fold 5

A hajtogatható telefonok közül még mindig a Samsung gyártmányai számítanak az egyik legnépszerűbbnek, habár egyre több versenytárs megjelent már a piacon, sok kifejezetten erős készülékkel. A legtöbb embernek viszont még mindig a jól ismert koreai cég terméke fog eszébe jutni, ha egy könyvhöz hasonlóan összehajtható mobilt keres. A Z Fold 5 egyébként is magas minőséget képvisel, miközben ezzel sikeresen kiküszöbölték azokat a főbb hibákat, amelyek a Z Fold 4-re voltak jellemzők. Könnyebb és kompaktabb, vékonyabb is lett, tehát a forma szintén fejlődött, a Samsung pedig rengeteg funkcióval igazolja, hogy megéri az árát. A fejlett multitasking, a gyors és precíz működés, illetőleg az S Pen toll támogatás mind ilyen. Ha kell egy jó telefon, ami együtt tudja a Samsung által kínált legjobb funkciókat, továbbá egy tablet és egy okostelefon előnyeit, akkor ezzel nem nagyon lehet mellé lőni.  Akkumulátorból ebben a telefonban egy 4400 mAh-s darabot találunk, a teljesítményért a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 felel, de kamerafronton sincs miért szégyenkezni. Hátul van egy 50 MP-es széles látószögű, egy 12 MP-es ultraszéles látószögű és egy 10 MP-es telefotó kamera 3-szoros optikai zoommal, csukott állapotban az előlapon egy ugyancsak 10 MP-es egységet találunk, belül pedig 4 MP-es szenzort.

Kiemelt ajánlataink