A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Kedvencek
Keresés
Kosár
Vissza Vissza
close
Menü
Smartdiszkont
bezárás
Smartdiszkont
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Ezeket mindenképp próbáld ki, ha az iPhone 15-ös szériából vásároltál

Ezeket mindenképp próbáld ki, ha az iPhone 15-ös szériából vásároltál

Az Apple tavaly bemutatott készülékcsaládja, ami számos újítással jelentkezett, de vásárlóként biztos vagy abban, hogy a telefonod teljes kapacitását kihasználod? Az alábbiakban összeírtunk néhány trükköt, amit érdemes kipróbálnod, ha iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro vagy 15 Pro Max modellek egyikével rendelkezel.

Ne feledkezz meg az akciógombról!

Ez talán a legkevésbé váratlan trükk, hiszen az Apple is sok helyen lekommunikálta a bemutatót követően, hogy a korábbi némításra való kapcsoló helyett már az action button került a készülékekre. Valószínűleg ezt azok is hamar kiszúrták, akik egy korábbi iPhone-ról váltottak át, de a lényeg, hogy ténylegesen érdemes kihasználni. Ez lehetővé teszi, hogy hozzárendelj egy általad választott konkrét funkciót, amit így gyorsan elérhetsz. Ez lehet a Fókusz aktiválása, a kamerára váltás, a zseblámpa, a hangrögzítő, de használható még akár a Siri parancsikonokhoz is, sőt, ami ennél is menőbb, az a Shazam integráció. A zenefelismerő ugyanis rögtön indíthatóvá válik így egy gombnyomásra.

Titkos gomb

Igen, még ilyenje is van az Apple telefonjainak. Ez technikailag nem számít gombnak, hivatalosan a back tap, a magyar nyelvű tájékoztatóban pedig a koppintás hátul névre hallgat, de a lényeg, hogy menj végig a Beállítások > Kisegítő lehetőségek > Érintés menüpont útvonalon. Utóbbinál lesz az említett lehetőség, ha legörgetsz a lap aljára, itt pedig kiválasztható, hogy dupla vagy tripla koppintásra reagáljon a mobil hátulján lévő Apple-logó, ahogyan azt is, hogy ezek után mit csináljon az iPhone.

Több alkalmazás egyszerre történő áthúzása egy mappába

Ha szereted rendszerezni a letöltött és a gyárilag már telepített alkalmazásokat az iPhone-on, akkor ezt a lehetőséget biztosan kedvelni fogod, mert könnyebbé teszi az életed. Ehhez hosszan lenyomva kell tartani az egyik alkalmazás ikonját, áthúzni azt, majd eközben egy másik app ikonját is le kell nyomni hosszan és megtartani. Miután az összest megragadtad, csak húzd be őket egy szimpatikus mappába és engedd el az applikációkat.

Szöveg rögzítése és fordítása kamerával

A kamerában van egy olyan funkció, amely automatikusan felismeri, amikor azt egy szövegre irányítják. Amint ez megtörtént az iPhone megjelenít egy kis ikont, ami úgy néz ki, mint három vonal egy körvonalazott négyzetben. Ezt kell megérinteni, ami után a telefon lehetőségeket kínál fel, te pedig kiválaszthatod, hogy fordítani akarod azt a szövegrészletet, másolni szeretnéd, kijelölni, netán megosztani.

A figyelmeztető jelzések megfejtése

Az iPhone még arra is képes, hogy felismerje az olyan jelzéseket, amelyeket például a ruhadarabok címkéire tesznek, a mosásra és hasonlókra vonatkozó útmutatások végett, de az autó műszerfalán lévő jelzéseket szintén képes értelmezni. Ha tehát nem tudnánk valamiről, hogy mit jelent, de hosszas keresgélésbe sem kezdenénk, akkor elég a Visual Look Up rendszerét használni, ami még mindig felismer olyanokat is, mint a történelmi nevezetességek, a növények vagy az állatok.

Használd az iPhone-t webkameraként  

Manapság már sokan inkább okostelefonról vagy tabletről jelentkeznek be a különböző videó chat applikációkba, de itt nem erről van szó. iPhone-od arra is képes, hogy összekapcsolt az Apple számítógépeddel, amennyiben rendelkezel eggyel és így használd a telefont webkameraként, ha szükséged lenne rá. A Beállításokon belül az Általánost, majd az Airplay és továbbítás lehetőségeket kell megtalálni. Itt az oldal alján engedélyezhetjük a már említett funkciót.

Csinálj matricát egy képrészletből

Az iPhone segítségével az is lehetséges, hogy a Fotók appon belül matricákat csináljunk a fotóinkból vagy egy azon lévő részletből. Sőt, a Live Photókon lévő részletekből animált matricák is készíthetők. Ehhez az alkalmazáson belül teljes képernyős nézetben kell megnyitni egy tetszőleges fényképet, rányomni hosszan egy témára, aztán a Matrica hozzáadása lehetőségre koppintani. Ha az iPhone képernyő-billentyűzetét vagy a korrektúraeszközöket használod, akkor az általad készített matrica megjelenik majd a matricamenüben.

A kiegészítőkről se feledkezz meg!

Legyen szó töltő- vagy adatkábelekről, adapterekről, üvegfóliákról vagy tokokról, a Smartdiszkontnál széles kínálatban választhatsz ezek közül. Érdemes átböngészni weboldalunkat, hiszen rengeteg iPhone-hoz gyártott kiegészítővel rendelkezünk.

Kiemelt ajánlataink
Kiemelt ajánlataink