A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Kedvencek
Keresés
Kosár
Vissza Vissza
close
Menü
Smartdiszkont
bezárás
Smartdiszkont
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés

Laptop-kiegészítők – melyikre lehet szükséged?

Laptop-kiegészítők – melyikre lehet szükséged?

 

A laptopok sokak életét könnyítik meg, legyen szó munkáról vagy szórakozásról, azonban ahhoz, hogy a legtöbbet hozhassuk ki belőlük, különböző laptop-kiegészítők beszerzésén is el kell gondolkodnunk. 

 

Ebben a cikkben megvizsgáljuk azokat az alapvető laptop- és notebook-kiegészítőket, amelyek hasznosak lehetnek a gépedhez, megkönnyítve a napi munkafolyamatokat. 

 

Milyen esetben lesz szükséged adapterekre?

 

Nézzünk egy példát. Tegyük fel, hogy home office-ban dolgozol, bár a munka elvégzéséhez nincs másra szükséged, „csak” egy laptopra. Na meg persze egy webkamerára, mert a gyári minősége nem megfelelő meetingek alkalmával. Jó, ha van egy külső tárolóegység, amin elkülöníted a munkával kapcsolatos anyagokat. Ha úgy alakul, akkor másik gépre csatlakoztatva is elérhesd. 

 

A kényelem érdekében egy egér mindenképp jól jön, egész nap az érintőpadon dolgozni lassú és nehézkes. Egy plusz billentyű sem árthat, esetleg a telefonodat is töltenéd. Erre jelent megoldást a Baseus UltraJoy 5 portos USB-C dokkoló állomás, mely 5 különböző portot kínál.

 

Az állványokról se feledkezzünk meg

 

Maradjunk az előző példánál, az otthoni munkavégzésnél. Ebben az esetben nem biztos, hogy minden irodai munkakörülmény adott lesz, van, hogy nekünk kell gondolni olyan kiegészítő lehetőségekre, amik megkönnyítik a napi munkavégzést. 

 

Egy jó állvány segítségével a képernyő magasságát könnyen beállíthatjuk, így kényelmesebb és egészségesebb munkavégzést teszünk lehetővé. A jó hír, hogy nemcsak magunknak kedvezünk, hanem a munkaeszközünk sem melegszik túl. Néhány állvány még beépített hűtőventilátorokkal is rendelkezik, ami tovább javíthatja a laptop teljesítményét. Ha ez még fokozható, akkor lássuk: léteznek olyan ergonomikus laptopállványok, melyek egyben dokkolóállomásként is funkcionálnak. 

 

További laptop-kiegészítők: táskák

 

Ha munkával vagy tanulással kapcsolatos elfoglaltságod azt kívánja, hogy rendszeresen magaddal kell vinni a laptopodat, akkor elengedhetetlen lesz számodra egy elegáns és biztonságos táska. A laptoptáskák különböző méretekben, formákban és anyagokban érhetők el, így könnyedén megtalálhatod a számodra megfelelő darabot.

 

Vásárláskor a külső mellett a praktikusságról se feledkezzünk meg. Fontos szempont, hogy a táska megfelelően védje a laptopot a sérülésektől, ugyanakkor elegendő helyet biztosítson a többi szükséges eszköz (pl. töltő, egér, dokumentumok) számára is. A jól párnázott, vízálló táskák különösen ajánlottak, hiszen ezek jobban védik az eszközt az ütődésektől és a nedvességtől.

 

Extra biztonság: a külső merevlemez

 

A külső meghajtók megoldást adnak a tárhely bővítésére és az adatok biztonsági mentésére. Ezek az eszközök lehetnek külső merevlemezek (HDD) vagy szilárdtest-meghajtók (SSD). A külső HDD-k nagyobb tárolókapacitást kínálnak kedvező áron, míg az SSD-k gyorsabb adatátviteli sebességet és jobb megbízhatóságot jelentenek.

 

A laptopok önmagukban is a munkavégzés fontos eszközei, azonban számos kiegészítővel bővíthetjük az eszközparkunkat. Ennek köszönhetően javítjuk a munkakörülményeket és növeljük a gép hatékonyságát. Az adapterek, állványok, kompakt eszközök, táskák és külső meghajtók mind-mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy laptopunkat kényelmesebben és biztonságosabban használhassuk. 


Ha bármi kérdésed merülne fel a termékekkel kapcsolatban, keress minket bátran elérhetőségeink egyikén! Weboldalunkon azonnali üzenetküldésre is lehetőség van, amit mi a lehető leghamarabb megválaszolunk.