Jön a Samsung S10 Lite

A közelmúltban kiszivárgott információk alapján hamarosan érkezik a dél-koreai cég legutóbbi csúcsmobiljának újabb, megfizethetőbb verziója.

Az év első felében debütált a Samsung Galaxy S 10, ami jelenleg a cég csúcsmobiljának tekinthető. Egy ideje azonban felröppentek különböző hírek azzal kapcsolatban, hogy a Samsung készül valamire és hamarosan előáll egy újabb, nagy dobással.

A legtöbben persze úgy gondoltuk, hogy ez nem más lesz, mint az S10-et váltó S11, amiről egyre több információ gyűlt össze az elmúlt hónapokban. A Samsung azonban úgy döntött, egyelőre nem rukkol elő újabb csúcstelefonnal, és sokak meglepetésére inkább a jelenlegi zászlóshajó „olcsósított” változatát dobja piacra.

Még nem hivatalos, de már szinte biztos

Ugyan pletykák hónapok óta keringenek a Galaxy S10 Lite esetleges megjelenéséről, eddig azonban hivatalos megerősítést nem kaptunk afelől, mikor érkezik az új készülék.

A Techradar cikkében arról olvashatunk, hogy habár a gyártó egyelőre nem állt elő az S10 Lite érkezését megerősítő, hivatalos közleménnyel, a kiszivárogtatott adatok alapján azonban szinte már biztos, hogy a telefon megjelenése a közeljövőben várható.

A Samsung ugyanis október végén védetett le egy okostelefon koncepciót, melynek formatervéből valamint modellszámából is arra következtethetünk, hogy nem más, mint a Galaxy S10 középkategóriás kistestvére.

Hasonló tudás, kevesebb pénzért

A szabadalmi dokumentáció szerint a készülék külsejét tekintve az S9 és az S10 modellek ötvözete, tudásában pedig kevésbé marad el a nagyobb testvérétől, mint azt az olcsósított szupertelefonok esetében korábban már megszokhattuk.

Az S10 Lite belsejében a tervek szerint Qualcomm Snapdragon 855 lapkakészlet dolgozik majd, 8 GB RAM társaságában, a belső tárhely pedig 128 gigáról bármikor kedvünk szerint bővíthető. A készüléket nagy valószínűséggel egy 4370 mAh kapacitású akksi fogja ellátni feszültséggel, ami ráadásul a 45 Wattos gyorstöltést is támogatni fogja.

A figyelmesebbek itt már talán észre is vehették, hogy a specifikációk gyakorlatilag megegyeznek a Galaxy A91 tulajdonságaival, ami némi fejtörésre ad okot. Sokak szerint a két készülék tulajdonképpen egy és ugyanaz lesz, egyszerűen csak nem minden országban azonos néven fog a boltok polcaira kerülni.

Az S10 Lite egyébként előre láthatólag 650-700 dollár közti árfekvésben fog majd mozogni, ami túlságosan olcsónak nyilván nem nevezhető, de némileg mégis olcsóbb, mint az év elején piacra dobott S10.

Van, amiről le kell mondani

Természetesen a Lite nem véletlenül lesz Lite, és lesz pár apróság, amiről az olcsósított verziót választó felhasználóknak le kell mondaniuk. Az egyik ezek közül nem más, mint az 5G, ami a Galaxy S10-ben már elérhető. Ezen kívül a telefonon klasszikus fülhallgató-kimenet sem lesz, így kizárólag vezeték nélküli fülhallgatóval tudjuk majd használni azt.

Azt, hogy a készülék egészen pontosan mikor debütál a piacon, egyelőre nem tudni, azonban bizonyos források szerint akár még ebben az évben is esélyes, a karácsonyi szezonban rejlő lehetőségek miatt.

Ha ez mégsem jönne össze, akkor viszont a 2020-as évet úgy tűnik, egy korrekt, felső-középkategóriás okostelefonnal kezdhetjük majd, amiben a korábbi S-szériás Galaxy telefonokat ismerve egészen biztos, hogy nem kell majd csalódnunk.

További cikkek