A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Kedvencek
Keresés
Kosár
Vissza Vissza
close
Menü
Smartdiszkont
bezárás
Smartdiszkont
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Öt órás reklám az iPhone 11-nek?

Öt órás reklám az iPhone 11-nek?

Mikor a reklámok fogyasztása egyre gyorsul és a kommunikációs cégek minél precízebben próbálják azoknak a termékeknek a brandjeit az arcunkba tolni, amik esetleg érdekelhetnek, és azt is a lehető legrövidebb kiszereléseben, jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mi értelme van 5 órás reklámot készíteni egy mobiltelefonról?

Ez nem az, aminek látszik

Természetesen ez nem egy igazi reklám, hiszen a hosszúsága miatt nem is illene bele a műfajba. Igazából a telefon bámulatos technikai lehetőségét hivatott szemléltetni, hiszen egy 5 órás vágatlan filmmel igyekeztek az alkotók bizonyítani, hogy mire képes a készülék. A filmet Oroszországban, az Ermitázsban készítették, Szentpéterváron, amit még Nagy Katalin cárnő építtetett és ez volt a Téli Palota. Hasonló, egy snittes, vágatlan film már készült ebben a híres múzeumban, Alexander Sokurov rendezésében, Az orosz bárka címmel, de azt 2000 statiszta közreműködésével, 3 nagy zenekarral és egy Sony HDW-F900-as kamerával vették fel. Bámulatos film, érdemes megnézni!

Itt az alkotók három iPhone 11 Pro-t használtak, de ebből csak egyre rögzítettek, a másik kettő csak közvetítette a képet a rendezőnek és a nemzetközi produkció más résztvevőinek, akik nem lehettek ott a felvételen. Erre azért volt szükség, mert a kamera mögött csak 3 ember tudott tartózkodni, akik közül egyik a kamerát kezelő operatőr volt, a 2 pedig az asszisztencia. Nekik mind feketébe kellett öltözniük, hogy így a lehetséges tükröződéseket kivédhessék, és az alakjuk ne legyen látható az esetleges reflexiókban, már amennyire tudták, mert a felvétlen egy-két helyen azért fel-fel tűnnek.

Azért voltak dolgok, amiket meg kellett oldani

Az első dolog, ami az egész stábnak a kérdése volt, és aminek a szemléltetésére valójában az egész projekt létrejött, hogy bírni fogja-e az iPhone 11 Pro akkumulátora a kihívást. De ez a többszörös próbák folyamán bizonyosságot nyert, és az élesfilm felvétele után is, az alkotók azt állították, hogy 19 százalékon volt még az akkumulátor feszültsége.

A technikai stábnak további kihívást jelentett, hogy az iPhone sima fejlesztése a kamera software-ére nem lesz elegendő, a különböző paraméterek manuális beállításaihoz. Több különböző applikációt teszteltek le, de mindegyiknél az lett a konklúzió, hogy csak ujjal lehet bármit kézileg utánállítani, ami egy egysnittes felvételnél, főleg egy telefon esetében, szóba sem jöhetett. Ezért az lett a megoldás, hogy a stáb fejlesztett egy saját applikációt, ami lehetővé tette, hogy egy Apple Watch-on keresztül tudják vezérelni a készüléken a különböző értékeket, mint ISO, élesség, fehéregyensúly stb.

A végeredmény magáért beszél

Ez a valaha készült leghosszabb felvétel, amit iPhone-ra forgattak, és mi sem bizonyítja jobban a készülék rendkívüli teljesítményét, mint ez az 5 órás 4K-s film. A filmkészítők azonban kihangsúlyozzák, hogy nem a tökéletes kép elkészítése volt az elsődleges szempont, hanem a telefon kapacitásának a tesztelése.

Aksinya Gog, aki ennek a monumentális alkotásnak a rendezője volt, azt állítja, hogy valószínűleg ő az egyetlen filmrendező, aki azt mondja egy alkotásáról, hogy senkinek sem érdemes egyben megnéznie, hiszem a film nem bővelkedik az akciókban. Valóban, az alkotás tényleg azoknak nyújthat kellemes élményt, akik szeretnének egy kicsit kikapcsolni fejben és elkalandozni valahova máshová, egy rövid időre. És ha nem is bírjuk egyben végignézni a teljes 5 órát, és csak beletekerünk, mindig találhatunk benne újabb érdekességeket, ahogy keresztül vezet minket a kamera az Ermitázs hatalmas termein, miközben gyönyörködhetünk a különböző korszakok híres festőinek alkotásaiban.

 

Kiemelt ajánlataink
Kiemelt ajánlataink