A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Így óvhatod meg okostelefonodat kívül-belül a sérülésektől!

Így óvhatod meg okostelefonodat kívül-belül a sérülésektől!

Egy új telefon jelentős anyagi beruházást jelent, éppen ezért érdemes odafigyelnünk készülékünk védelmére. Sokan azonban kizárólag a fizikai sérülésekben látják a veszélyeket, és nem is gondolnak a szoftveres problémákra, vagy az adatbiztonságot érintő kérdésekre.

A védelem azonban mind a külső, mind pedig a belső szempontjából fontos. Éppen ezért hoztunk pár tippet azzal kapcsolatban, hogyan óvhatod meg új telefonod a rá leselkedő, leggyakrabban előforduló, hétköznapi veszélyektől.

Fizikai sérülés

Bárkivel előfordulhat, hogy figyelmetlenségből adódóan frissen vásárolt készülékét leejti. Ez pedig könnyedén vezethet a telefon kijelzőjének vagy akár hardverének megrongálódásához is. Hogy készülékünk mindig a lehető legnagyobb biztonságban legyen, az első, és egyben legfontosabb védőbástyát a fizikai sérülések ellen való felkészülés jelenti.

Ma már szinte nélkülözhetetlen kiegészítőnek számít az edzett üvegből készült védőfólia, mely egy nagyobb esés, vagy ütés esetén is hatékonyan képes megóvni telefonunk képernyőjét.

Üvegfóliát szinte minden telefontípushoz találhatunk, felhelyezést pedig akár házilag is megoldhatjuk. Abban az esetben azonban, ha nem szeretnénk bajlódni vele, a legtöbb mobilos szaküzletben ezt külön kérésre megteszik nekünk.

A külső sérülések elleni védelem másik fontos kelléke a telefontok. Manapság rengeteg fajta tok közül válogathatunk. A kihajthatós műbőr telefontartóktól kezdve a könnyű és praktikus szilikon tokokig, a felhozatal igen szinte végtelen.

A legtöbb webáruházban kedvünkre válogathatunk a telefonunk típusához és stílusokhoz leginkább passzoló megoldások közül, és iPhone-unkra, valamint Androidos készülékünkre is megtalálhatjuk a megfelelő biztonságot nyújtó megoldást. A lényeg, hogy olyat válasszunk, ami nem csak esztétikus, de egy nagyobb esés, ütés esetén is képes megvédeni a telefonunkat.

Illetéktelen használat

Sajnos könnyedén előfordulhat, hogy telefonunk illetéktelen kezekbe kerül. Elég egy óvatlan pillanat, és kicsúszik a zsebünkből, vagy egy enyves kezű tolvajnak köszönhetően lába kél a villamoson. Ilyenkor a legfontosabb dolog, hogy a készüléken tárolt, fontos adataink semmiképp se kerüljenek olyasvalaki kezébe, aki nem jogosult az elérésükre.

Adataink megóvása érdekében érdemes minél több védvonalat bevetni, és pin-kóddal védett képernyőzár mellett SIM kártyánk zárolására is külön kódot alkalmazni.

Abban az esetben pedig, ha a képernyőzár feloldására úgynevezett „pattern lock-ot”, azaz feloldómintát használunk, bizonyosodjunk meg arról, hogy a kijelzőt rendszeresen tisztítjuk. Ilyen módon az illetéktelenek nem tudják majd ujjlenyomataink alapján reprodukálni a feloldáshoz szükséges mintázatot.

Különösen fontos fájlokat bizonyos alkalmazások segítségével akár külön jelszóval is védhetjük, ezzel is megnehezítve az illetéktelen felhasználók dolgát telefonunk sikeres feltörése esetén.

Adatbiztonsági kérdések

Személyes adataink nem csak abban az esetben kerülhetnek illetéktelen kézbe, ha elveszítjük, vagy eltulajdonítják telefonunkat. A hackerek előszeretettel használják a nem biztonságos WI-FI kapcsolatot arra, hogy jogtalanul férjenek hozzá a számukra értékes információkhoz.

A legegyszerűbb megoldás, ha telefonunk adatforgalmát kizárólag megbízható hálózaton belül bonyolítjuk. Óvakodunk a nyilvános WI-FI-re történő kapcsolódástól, és lehetőleg csak megbízható, jelszóval ellátott hálózatot használjunk.

A legbiztosabb esetekben is érdemes azonban megerősíteni a védelmet, és készülékünkön legalább egy vírusirtó, valamint egy merevlemez-tisztító alkalmazást is bevetni. Az ilyen jellegű applikációk segítenek az esetleges kártevők felismerésében, ráadásul telefonunk gyorsabb működését is elősegítik azáltal, hogy megszabadítanak minket az applikációk által termelt, felesleges, ideiglenes fájloktól.

Kiemelt ajánlataink