A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Panasonic RZ-S300W vezetéknélküli füles teszt

Panasonic RZ-S300W vezetéknélküli füles teszt

Ebben szellemben kémleltük a márka új vezetéknélküli fülhallgatóját, az RZ-S300W-ét is. Ám az igazság az, hogy ugyan a termék nem rossz, azért a 40 ezer forintért sokkal jobb füleseket találhatunk a piacon. 

 

A kialakítás nem tökéletes, de közel sem mondható rossznak

Egy viszonylag egyszerű, jó nagy hangszóróval megspékelt szerkezetről van szó. Pozitívum, hogy oldalonkénti 4 grammos nyomásával gyakorlatilag alig érzékelhető a fülben. Negatívum, hogy ennek ellenére viszonylag bumpszlinak mondható az alakja, ami miatt könnyen olyan érzésünk lehet, mintha kiesne a fülünkből.

 

Ennek következtében nem biztos, hogy erőteljesebb mozgáshoz megfelelő biztonságérzettel tudnánk hordani. Bár ez nem jelenti azt, hogy ki is esik a fülünkből, de tény, hogy a műanyagház érezhetően kilóghat a fülcimpából. 

 

A töltőtokkal sem lőttek mellé

… ami egy olcsóbb árkategóriás fülesnél elég ritka. Hiszen legtöbbször lötyög a készülék a tokban vagy a tok már eleve nem záródik le rendesen. Az RZ-S300W-nél ez nincs így, aminek külön örülünk.

 

Bár az tény, hogy a mágnes lehetett volna benne erősebb is. Ugyanis, ha nem illesztjük be pontosan a fülest a helyére, nem fog belecuppanni a tokba. Ennek ellenére, ha sikerült beleraknunk a fülest a lyukba, nem fog kiesni. Hiszen egy milliméterről már beszippantja a mágnes a készüléket 

 

Felhasználóbarát használat

A füleshez a Panasonic készített egy applikációt is, így nem kell a fülest nyomkodni egy bonyolultabb beállítás esetén sem. Ám az appot megnyitva egy dolog feltűnhet, ami pár embert zavarhat: viszonylag ósdi az app dizájnja.

 

Ettől függetlenül nem bonyolult a használat, ezért ha szemet tudsz hunyni a dizájn felett, akkor jó barátod lesz az alkalmazás. Innen beállíthatjuk a hangszínszabályozó előre elkészített sémáit, továbbá válogathatunk az SBC vagy az ACC kodek használata között is. 

 

Hangminőségből ötös – bár nem csillagos

A nagy hangszóró nem hazudtolja meg magát, hiszen a hangszín mesésen szól. A hangtartományok kellemesen vannak elosztva, a mélyek is határozottan ott vannak a helyükön és még a térérzet is el lett találva.

 

Egyedül két kisebb hiányossága van a fülesnek: az aktív zajszűrés hiánya (ez a drágábbik testvérén, az RZ-S500W-on már megtalálható) és a részletesség hiánya. Utóbbi miatt a rutinos zenefogyasztók néhol helyen érzékelhetnek fátyolos, zavaros hangzást, de nem veszélyes mennyiségben. 

 

Ugyan nem bír ki 7.5 órát, de így is jó az üzemidő

A honlapon 7.5 órás üzemidővel reklámozzák a fülest, ám a legtöbb tesztelés szerint csak 4 óráig bírja a készülék. Ám ez sem egy rossz idő tekintve, hogy az átlagos felhasználó ennyivel is teljesen megelégszik.

 

A töltőtok 3 teljes feltöltést tud garantálni, ha teljesen fel van töltve. Viszont kisebb hiány az, hogy nem tudták vezetékmentesen megoldani a tok töltését. Így, ha úton vagyunk és nincs a táskánkban a Type-C kábel, akkor nem tudjuk feltölteni a lemerült tokot.

 

Összességében elmondhatjuk, hogy az RZ-300W közel sem egy rossz termék. Viszont még mindig tartjuk azt a kijelentésünket, hogy ennyi pénzért jobb vezetéknélküli fülest is találsz a piacon. Amennyiben mégis egy vezetékes füles mellett döntenél, nálunk is körülnézhetsz.

Kiemelt ajánlataink