Minden termékünket 1-2 munkanap alatt kiszállítjuk saját raktárról!
Ingyenes szállítás: GLS 20.000 Ft-tól, ExpressOne 15.000 Ft-tól!

Panasonic RZ-S300W vezetéknélküli füles teszt

Annak ellenére, hogy a Panasonic testes technológiai tudást tud a háta mögött, ma már nem sokan jönnek lázba a márkától. Pedig a termékek minősége - az esetek többségében - a mai napig töretlen, így pár igazán megérdemli a figyelmet.

Ebben szellemben kémleltük a márka új vezetéknélküli fülhallgatóját, az RZ-S300W-ét is. Ám az igazság az, hogy ugyan a termék nem rossz, azért a 40 ezer forintért sokkal jobb füleseket találhatunk a piacon. 

 

A kialakítás nem tökéletes, de közel sem mondható rossznak

Egy viszonylag egyszerű, jó nagy hangszóróval megspékelt szerkezetről van szó. Pozitívum, hogy oldalonkénti 4 grammos nyomásával gyakorlatilag alig érzékelhető a fülben. Negatívum, hogy ennek ellenére viszonylag bumpszlinak mondható az alakja, ami miatt könnyen olyan érzésünk lehet, mintha kiesne a fülünkből.

 

Ennek következtében nem biztos, hogy erőteljesebb mozgáshoz megfelelő biztonságérzettel tudnánk hordani. Bár ez nem jelenti azt, hogy ki is esik a fülünkből, de tény, hogy a műanyagház érezhetően kilóghat a fülcimpából. 

 

A töltőtokkal sem lőttek mellé

… ami egy olcsóbb árkategóriás fülesnél elég ritka. Hiszen legtöbbször lötyög a készülék a tokban vagy a tok már eleve nem záródik le rendesen. Az RZ-S300W-nél ez nincs így, aminek külön örülünk.

 

Bár az tény, hogy a mágnes lehetett volna benne erősebb is. Ugyanis, ha nem illesztjük be pontosan a fülest a helyére, nem fog belecuppanni a tokba. Ennek ellenére, ha sikerült beleraknunk a fülest a lyukba, nem fog kiesni. Hiszen egy milliméterről már beszippantja a mágnes a készüléket 

 

Felhasználóbarát használat

A füleshez a Panasonic készített egy applikációt is, így nem kell a fülest nyomkodni egy bonyolultabb beállítás esetén sem. Ám az appot megnyitva egy dolog feltűnhet, ami pár embert zavarhat: viszonylag ósdi az app dizájnja.

 

Ettől függetlenül nem bonyolult a használat, ezért ha szemet tudsz hunyni a dizájn felett, akkor jó barátod lesz az alkalmazás. Innen beállíthatjuk a hangszínszabályozó előre elkészített sémáit, továbbá válogathatunk az SBC vagy az ACC kodek használata között is. 

 

Hangminőségből ötös – bár nem csillagos

A nagy hangszóró nem hazudtolja meg magát, hiszen a hangszín mesésen szól. A hangtartományok kellemesen vannak elosztva, a mélyek is határozottan ott vannak a helyükön és még a térérzet is el lett találva.

 

Egyedül két kisebb hiányossága van a fülesnek: az aktív zajszűrés hiánya (ez a drágábbik testvérén, az RZ-S500W-on már megtalálható) és a részletesség hiánya. Utóbbi miatt a rutinos zenefogyasztók néhol helyen érzékelhetnek fátyolos, zavaros hangzást, de nem veszélyes mennyiségben. 

 

Ugyan nem bír ki 7.5 órát, de így is jó az üzemidő

A honlapon 7.5 órás üzemidővel reklámozzák a fülest, ám a legtöbb tesztelés szerint csak 4 óráig bírja a készülék. Ám ez sem egy rossz idő tekintve, hogy az átlagos felhasználó ennyivel is teljesen megelégszik.

 

A töltőtok 3 teljes feltöltést tud garantálni, ha teljesen fel van töltve. Viszont kisebb hiány az, hogy nem tudták vezetékmentesen megoldani a tok töltését. Így, ha úton vagyunk és nincs a táskánkban a Type-C kábel, akkor nem tudjuk feltölteni a lemerült tokot.

 

Összességében elmondhatjuk, hogy az RZ-300W közel sem egy rossz termék. Viszont még mindig tartjuk azt a kijelentésünket, hogy ennyi pénzért jobb vezetéknélküli fülest is találsz a piacon. Amennyiben mégis egy vezetékes füles mellett döntenél, nálunk is körülnézhetsz.

További cikkek
Ezt tudja az LG Wing

Ezt tudja az LG Wing

Nemrégiben kijött az LG legújabb telefonja, az LG Wing, aminek szokatlan kialakítása sok ember figyelmét felkeltetette. Ám ez is csak egy olyan darab, aminek kinézete ugyan megragadja a szemünket, de a hétköznapok megpróbáltatásai közben elbukik? Összeállításunkból kiderül.
Elolvasom