A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Kedvencek
Keresés
Kosár
Vissza Vissza
close
Menü
Smartdiszkont
bezárás
Smartdiszkont
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Néhány telefon, amit javasolhatsz a nagyinak

Néhány telefon, amit javasolhatsz a nagyinak

A szenior korúak lehet, hogy nem fogják megállás nélkül folyatni az Insta sztorijukat, és az is elképzelhető, hogy nem az ő személyes adataik miatt kell aggódni a leginkább a Tik-Tok kétes adatkezelési módszerein. De nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a kapcsolattartás számukra is ugyanolyan fontos, mint bármelyikünknek.

Sosem volt könnyű dolog a választás

Nem tartozik a legegyszerűbb dolgok közé a megfelelő telefon kiválasztása egy idősebb rokonunk számára, mert számításba kell vennünk azt is, hogy mennyire értő, és mennyire nyitott az újabb technológiák irányába. Sajnos, ha úgy érezzük, hogy kissé nehézkes számára egy átlagos mobil használata, szorítkoznunk kell arra, hogy csak a legalapabb funkciók legyenek beépítve a készülékbe, hiszen nem kell attól tartanunk, hogy megannyi fake Facebook profilt fog létrehozni.

Szempontok, amik segíthetnek

A nagy és egyszerű képernyők és nyomógombok kedvezőek lehetnek a számukra, mert a szemüknek nem túl megerőltetőek. És az is kivitelezhető, hogy egyes készülékeken már egy érintésre vagy gombnyomásra is elérhető vészhelyzet esetén a segítséghívás.

Az is elsődleges szempont lehet, hogy a telefon legyen minél inkább ütésálló, mert az idősebb embereknél előfordulhat, hogy már lassabban mozognak és a reflexeik sem a régiek már. Ha az ütésállóságot tovább szeretnénk növelni, akkor tokkal kiegészítve növelhetjük az ellenállóképességet.

Pár lehetséges opció

A Jitterbug Flip egy egyszerű telefon, ami tökéletes választás az idősebbeknek. Könnyű olvasni a kijelzőjét és nem bonyolult a navigáció sem a menürendszerben. Kifejezetten ajánlatos olyanoknak, akik nem igazán járatosak a mobileszközök használatában, és még a hallókészülékkel is össze lehet párosítani.

A Jitterbug Smart már egy fokkal többet nyújt. Rendelkezik egy telefon összes, általános tulajdonságával. 5.5 colos kijelzőjén könnyű olvasni és a menüjében ugyanolyan egyszerű megtalálni mindent, mint a kisebb testvérében. Az internethozzáférés, és egy oldalsó és elülső kamera teszi teljesebbé a rokonokkal való beszélgetéseket.

GrandPad

8 colos Full HD kijelzőjével és könnyű menürendszerével ez a készülék is egyszerűen használható azok számára, akik sosem kívántak aktív felhasználói lenni a modern technológiának.

További egyszerű készülékek

Akadnak olyanok, akiknek nem igazán tetszenek az okostelefonok dizájnjai, és nem igénylik ezt a fajta technológiát sem. Nekik nyújthat megoldást a Nokia 3310, aminek a kinézete jócskán át lett gondolva az elmúlt évtizedekben, de a konstrukció már a megjelenésekor is kedvező fogadtatásnak örvendett. Nem túl törékeny, olcsó készülék.

Az Alcatel GO FLIP sem egy túl bonyolult szerkezet, már ami a felhasználhatóságot illeti. Beépített kamerájának köszönhetően könnyen lehet megosztani rajta keresztül fényképeket, és zenét is letölthetünk, ami további élményt nyújthat a felhasználónak.

Annak, akinek a 21. század nem jelent akadályt

A modernebb felszereltségű készülékek közül a legideálisabb az iPhone 8 Plus. Bár kétségtelen, hogy nem tartozik az olcsó kategóriás készülékek közé, de a technikai felszereltsége ezt jócskán kompenzálja. Ajánlatos tokkal együtt vásárolni, hogy az esetleges sorozatos leejtések következtében ne sérüljön.

A smartphone kategóriában még szóba jöhet a Huawei P Smart, ami azonkívül, hogy nem tartozik a drága telefonok közé, az „egyszerű mód” kiválasztásával az ikonok és a megjelenő szövegek nagyobbak lesznek, ami igazán az időseknek kedvez.

Kiemelt ajánlataink
Kiemelt ajánlataink