Minden termékünket 1-2 munkanap alatt kiszállítjuk saját raktárról!
Ingyenes szállítás: GLS 20.000 Ft-tól, ExpressOne 15.000 Ft-tól!

USB-C gyorstöltőt kaphat az iPhone 11

A friss híresztelések szerint az Apple legújabb okostelefon szériája, az iPhone 11 az USB-C szabvány támogatásával fogja megoldani a gyorstöltés lehetőségét.

Korábban már olvashattunk pletykákat azzal kapcsolatban, hogy az Apple az egyszerűbb kezelhetőség érdekében megváltoztatja okostelefonjai csatlakozóit, és a Lightning kábelek helyett az egyre inkább elterjedté váló USB-C szabványra vált.

A hír, ha csak részben is, de igaznak látszik. A legfrissebb pletykák szerint ugyanis az új iPhone doboza kellemes meglepetést tartogat majd az újításra vágyó felhasználók számára.

Megtörik a Lightning egyeduralma?

A tech-világban az Apple-re sokan tekintenek úgy, mint egyfajta különc, elitista óriásra. Nem véletlenül, hiszen a cég általában ragaszkodik saját, egyéni megoldásaihoz, és készülékei a legtöbb esetben nem kompatibilisek a más gyártóktól származó okoseszközökkel.

Nincs ez másként az energiaellátás és az adatátvitel terén sem, hiszen az iPhone-ok és iPad-ek egyaránt eltérő csatlakozást használnak, mint az Android operációs rendszerrel üzemelő kütyük.

Ez azt jelenti, hogy Apple telefonunkat kizárólag a Lightning porttal kompatibilis USB kábel segítségével csatlakoztathatjuk töltőnkhöz, számítógépünkhöz, vagy egyéb, külső eszközeinkhez.

Az iOS operációs rendszerrel működő tabletek és telefonok tehát USB-C csatlakozás segítségével nem tölthetők, ez a probléma pedig kezd egyre kényelmetlenebbé és frusztrálóbbá válni a felhasználók számára. Olyannyira, hogy az Apple beadni látszik a derekát, és úgy tűnik, arra is hajlandó, hogy a jövőben megszabaduljon a Lightning kábelek kizárólagos teljhatalmától.

Egy lépéssel közelebb a változáshoz

Az elmúlt hónapokban rengeteg pletyka kapott szárnyra az új, 11-es iPhone szériát illetően. A tripla hátlapi kamerával kapcsolatos hírek mellett a márka fanatikusait leginkább az USB-C szabvány integrálására vonatkozó szóbeszédek villanyozták fel, és úgy látszik, a megelőlegezett lelkesedés nem lesz hiábavaló.

Az Apple bejelentése szerint ugyanis az új iPhone-ok doboza egy USB-C töltőt is tartalmaz majd, mely alapján erősen következtethetünk arra, hogy az Apple a jövőben a Lightning csatlakozók mellett tervezi az egyéb USB-s megoldások integrálását.

Ez pedig leginkább azért fontos hír, mert ilyen módon megoldhatóvá válna az iPhone-ok gyorstöltése, melyre a felhasználóknak korábban, a Lightning technológiának hála, csak komplikált módon nyílt lehetőségük.

Tokok a készülékhez:

iPhone XIR tokok

iPhone XI tokok

iPhone XI MAX tokok

Igaz, vagy sem?

A GSM Arena cikke szerint az USB-C töltővel kapcsolatos hírek névtelen forrásból származnak, és egyáltalán nem biztos, hogy azt jelentik, a cég véglegesen megszabadul majd saját fejlesztésű Lightning kábelektől.

Előfordulhat, hogy csupán egy átalakítóval használható gyorstöltőt tartalmaz majd az új iPhone 11-hez kapott csomag, azonban bizonyos szempontból nézve már ez is nagy progressziónak tekinthető.

A lépés ugyanis szimbolikus, és kiválóan illusztrálja azt, hogy az Apple minden különcsége ellenére is odafigyel a felhasználói kérésekre, törődik fogyasztóival, és megpróbál a tőle telhető legjobb módon igazodni a vásárlók igényeihez.

Ha a cég nem is szabadul meg végképp a saját fejlesztésű csatlakozók használatától, a jövőben talán az is előfordulhat, hogy az iOS operációs rendszerrel működő telefonok a Ligtning port mellett praktikus módon egy USB-C csatlakozót is tartalmaznak majd, megkönnyítve ezzel a felhasználók számára az energiaellátás, valamint az adatátvitel feladatát.

További cikkek
A háttérben hasít az LG

A háttérben hasít az LG

A nagyobb gyártók árnyékában nehéz a figyelem középpontjában maradni. Viszont a tech mogulok marketing tevékenysége ellenére is fellépnek egyéb igények, amiket a hasonló kvalitású gyártók már jobban ki tudnak elégíteni.
Elolvasom
Eddig ezt lehet tudni a Google Pixel 5-ről

Eddig ezt lehet tudni a Google Pixel 5-ről

Ugyan a Google Pixel telefonok óriási figyelmet kaptak az első modell - a Pixel 3 - megjelenésekor, a Pixel 4 már kevésbé mozgatta meg az emberek fantáziáját. Így több, mint kíváncsiak vagyunk arra, hogy az októberre ígért Pixel 5 modell mit tartogat a nagyközönség számára.
Elolvasom
A Google új mikrofonjáról, a Nest Home-ról

A Google új mikrofonjáról, a Nest Home-ról

Hamarosan forgalomba kerül a Google Asszitens új okoshangfala, aminek egyelőre 2020 végére várható a megjelenése. A techfórumokon kiszivárgott információk alapján azt beszélik róla, hogy a hangzásvilágban fog újat nyújtani és év legjobb okoshangfala címért szállhat majd versenybe.
Elolvasom
Ilyen lesz az Asus Zenfone 7

Ilyen lesz az Asus Zenfone 7

Az Asus széles körökben ismert közel csúcsminőségű telefonjairól - amik ugyanakkor nem terhelik meg a pénztárcát. Már egy éve annak, hogy kijött az Asus Zenfone 6, ám nyakunkon van a Asus Zenfone 7 és a Zenfone Pro megjelenésének a feltételezett dátuma.
Elolvasom