A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / USB-C gyorstöltőt kaphat az iPhone 11

USB-C gyorstöltőt kaphat az iPhone 11

Korábban már olvashattunk pletykákat azzal kapcsolatban, hogy az Apple az egyszerűbb kezelhetőség érdekében megváltoztatja okostelefonjai csatlakozóit, és a Lightning kábelek helyett az egyre inkább elterjedté váló USB-C szabványra vált.

A hír, ha csak részben is, de igaznak látszik. A legfrissebb pletykák szerint ugyanis az új iPhone doboza kellemes meglepetést tartogat majd az újításra vágyó felhasználók számára.

Megtörik a Lightning egyeduralma?

A tech-világban az Apple-re sokan tekintenek úgy, mint egyfajta különc, elitista óriásra. Nem véletlenül, hiszen a cég általában ragaszkodik saját, egyéni megoldásaihoz, és készülékei a legtöbb esetben nem kompatibilisek a más gyártóktól származó okoseszközökkel.

Nincs ez másként az energiaellátás és az adatátvitel terén sem, hiszen az iPhone-ok és iPad-ek egyaránt eltérő csatlakozást használnak, mint az Android operációs rendszerrel üzemelő kütyük.

Ez azt jelenti, hogy Apple telefonunkat kizárólag a Lightning porttal kompatibilis USB kábel segítségével csatlakoztathatjuk töltőnkhöz, számítógépünkhöz, vagy egyéb, külső eszközeinkhez.

Az iOS operációs rendszerrel működő tabletek és telefonok tehát USB-C csatlakozás segítségével nem tölthetők, ez a probléma pedig kezd egyre kényelmetlenebbé és frusztrálóbbá válni a felhasználók számára. Olyannyira, hogy az Apple beadni látszik a derekát, és úgy tűnik, arra is hajlandó, hogy a jövőben megszabaduljon a Lightning kábelek kizárólagos teljhatalmától.

Egy lépéssel közelebb a változáshoz

Az elmúlt hónapokban rengeteg pletyka kapott szárnyra az új, 11-es iPhone szériát illetően. A tripla hátlapi kamerával kapcsolatos hírek mellett a márka fanatikusait leginkább az USB-C szabvány integrálására vonatkozó szóbeszédek villanyozták fel, és úgy látszik, a megelőlegezett lelkesedés nem lesz hiábavaló.

Az Apple bejelentése szerint ugyanis az új iPhone-ok doboza egy USB-C töltőt is tartalmaz majd, mely alapján erősen következtethetünk arra, hogy az Apple a jövőben a Lightning csatlakozók mellett tervezi az egyéb USB-s megoldások integrálását.

Ez pedig leginkább azért fontos hír, mert ilyen módon megoldhatóvá válna az iPhone-ok gyorstöltése, melyre a felhasználóknak korábban, a Lightning technológiának hála, csak komplikált módon nyílt lehetőségük.

Igaz, vagy sem?

A GSM Arena cikke szerint az USB-C töltővel kapcsolatos hírek névtelen forrásból származnak, és egyáltalán nem biztos, hogy azt jelentik, a cég véglegesen megszabadul majd saját fejlesztésű Lightning kábelektől.

Előfordulhat, hogy csupán egy átalakítóval használható gyorstöltőt tartalmaz majd az új iPhone 11-hez kapott csomag, azonban bizonyos szempontból nézve már ez is nagy progressziónak tekinthető.

A lépés ugyanis szimbolikus, és kiválóan illusztrálja azt, hogy az Apple minden különcsége ellenére is odafigyel a felhasználói kérésekre, törődik fogyasztóival, és megpróbál a tőle telhető legjobb módon igazodni a vásárlók igényeihez.

Ha a cég nem is szabadul meg végképp a saját fejlesztésű csatlakozók használatától, a jövőben talán az is előfordulhat, hogy az iOS operációs rendszerrel működő telefonok a Ligtning port mellett praktikus módon egy USB-C csatlakozót is tartalmaznak majd, megkönnyítve ezzel a felhasználók számára az energiaellátás, valamint az adatátvitel feladatát.

Kiemelt ajánlataink