A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Kedvencek
Keresés
Kosár
Vissza Vissza
close
Menü
Smartdiszkont
bezárás
Smartdiszkont
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Ezek voltak 2019 legjobb kamerás mobiljai

Ezek voltak 2019 legjobb kamerás mobiljai

Az egyre komolyabb technikai tudással rendelkező okostelefonok korában nehéz olyan extrával előállnia egy gyártónak, ami miatt a felhasználók tavalyi modelljeiket a legújabb csúcsmobilokra cserélik. Az egyik ilyen tényező a kamera, melynek kapcsán a legtöbb vezető márka évről évre tud újat mutatni.

2019-ben különösen erős felhozatalnak örülhettünk, hiszen az Apple mellett a Samsung, a Google, valamint a Huawei is komoly erőforrásokat fektetett az általa gyártott telefonok kameráinak fejlesztésébe.

Ebben a bejegyzésben azt a 3+1 készüléket szeretnénk bemutatni nektek, melyek abszolút viszik a pálmát versenyben, ha fotózásra tervezett, csúcskategóriás mobilkészülékekről van szó.

iPhone 11 Pro

Az iPhone sokak szerint máig az okostelefonok királyának tekinthető, egyáltalán nem véletlenül. A 11-es széria például nem csak az Apple telefonok sorában, de a piacon kapható, szinte összes mobil közül egyik az legjobb teljesítményt nyújtja kamera terén, ami a mezőnyt tekintve nem kis mutatvány.

Az iPhone 11 Pro tripla kamerája kiválóan használható gyenge fényviszonyok közt, gyönyörű ultraszéles látószögű fotókat és videókat készíthetünk vele, és nem utolsó sorban tökéletes portrékat is lőhetünk.

Némi hátránya is akad persze a dolognak, hiszen a kamerafunkció a nagy tudás ellenére sem használható manuális beállításokkal, és némileg kevésbé részletes fotókat készítésére alkalmas, mint néhány konkurens cég prémium kategóriás mobilja.

Google Pixel 4

A nemrégiben megjelent Pixel 4 sok szempontból megosztó készüléknek számít a mobilkészülékek piacán. Egyik oldalról olyan kamerafunkciókkal látták el, amikről a mezei okostelefonok tulajdonosai még csak álmodni sem mernének, másik oldalról pedig megvannak a maga hiányosságai is.

A Pixel 4 egyik legnagyobb erőssége, hogy az éjszakai fotók készítésében kamerája abszolút piacvezetőnek mondható. Akár 5 perces záridőt is használhatunk, mely segítségével olyan, csodás képeket készíthetünk a csillagos égről, ami korábban csak a DSLR-kamerák tulajdonosainak kiváltsága volt. Mindezek mellett a készülék rendkívül jó minőségben fotóz, és rengeteg beállítási lehetőséget kínál a felhasználóinak.

A legnagyobb hátrányt ezzel szemben az iPhone-hoz képest is magas ára, az ultaszéles látószögű kamera hiánya, valamint a gyenge akkumulátora jelentik.

Huawei P30 Pro

A Huawei P30 Pro az év egyik legjobb okostelefonjának számít, éppen ezért nem is véletlen, hogy több, mint 16 millió felhasználó tette már le a voksát mellette. A készülék fotózás terén is rendkívül erős, szinte bármilyen fényviszonyok közt tökéletes képeket készíthetünk vele.

Legnagyobb erőssége a fantasztikus zoomban rejlik, valamint abban, hogy a gyenge fényviszonyok melletti teljesítménye simán üti az iPhone 11 erős képességeit is.

Hátrányként mindössze annyit tudnánk felhozni vele kapcsolatban, hogy néha túlzottan is túlexponált fotókat készít, és a kamerák közötti váltás során adódhatnak kisebb-nagyobb kellemetlenségek.

Samsung Galaxy Note 10 Plus

A Samsung Galaxy S9-en bemutatott, kettős apertúrájú kamerája gond nélkül mozog f1.5 és f2.4 rekeszidő közt, anélkül, hogy egy kicsit is meg kellene erőltetnie magát. A Note 10 Plus készüléken visszatérve ez egy 12 mm-es ultraszéles kamerával kiegészülve olyan széles látószögű felvételek készítését teszi lehetővé, melyekre gyakorlatilag egyetlen másik okostelefon sem képes a piacon.

Rádásul a Note 10 Plus nem csak fotók, de videók terén is kiválóan teljesít.

A fentebb említett készülékekhez hasonlóan azonban természetesen ez sem tökéletes. Hátrányát leginkább a prémium kategóriához képest sem olcsó ára, a kevésbé erős éjszakai mód, valamint az automata fényképezési módban tapasztalható, talán túlzottan erős exponálás jelentik.

Kiemelt ajánlataink
Kiemelt ajánlataink