Kosár ikon
A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Bezárás
termék képe
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Kedvencek
Keresés
Kosár
Vissza Vissza
close
Menü
Smartdiszkont
bezárás
Smartdiszkont
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Type-C kábelek: minden, amit tudni érdemes róluk

Type-C kábelek: minden, amit tudni érdemes róluk

A Type-C kábelek kifejezés egyre gyakrabban kerül elő, amikor elektronikai eszközökről beszélünk, de vajon mit is takar pontosan? Miért fontosak ezek a vezetékek, és hogyan segítenek minket a mindennapi életben? Ebben a cikkben minden lényeges információt megtudhatsz róluk, egyszerűen és érthetően.


Mik azok a Type-C kábelek?


A Type-C kábel egy olyan adat- és töltőkábel, amely sokféle elektronikai eszköz esetében használatos. Ami különlegessé teszi, az a csatlakozó formája: ovális, szimmetrikus, és ami a legjobb, nem kell forgatni, hogy bedugd a készülékbe, hiszen mindkét irányban működik. Ez a forgatható kialakítás az egyik legnagyobb előnye, mert nincs többé az az idegesítő probléma, hogy rosszul próbálod meg csatlakoztatni.


Mire használható a Type-C kábel? 


Többfunkciós, ami azt jelenti, hogy sokféle feladatra alkalmas. Használhatod adatátvitelre, tehát fájlok másolására, videók vagy zenék átvitelére egyik eszközről a másikra. De töltésre is kiváló: ha van egy eszközöd, amely támogatja a Type-C csatlakozót. A kábel segítségével feltöltheted telefonod, tableted, laptopod vagy más elektronikus eszközeidet is. Ezért egyre több gyártó választja a Type-C-t, mivel gyors adatátvitelt és gyorstöltést is lehetővé tesz.


A vezeték küllemre olyan, mint bármely másik adatkábel, azonban a csatlakozó vége eltér a régebbi típusoktól, például a micro-USB vagy a Lightning csatlakozóktól. A csatlakozó kompakt és szimmetrikus, ami azt jelenti, hogy nem kell aggódnod, hogy fejjel lefelé próbálod bedugni. A kábel hossza és vastagsága változhat, de általában elég strapabírók, hogy kibírják a mindennapi használatot.


Mi lehet a másik végén?


A Type-C kábelek egyik végén mindig a Type-C csatlakozó található, de a másik végén többféle csatlakozási lehetőség van, attól függően, hogy mire szeretnéd használni.


  • USB-A: Ez a klasszikus USB-csatlakozó, amit a legtöbb számítógépen és töltőfejen megtalálsz. A legtöbb töltő így néz – ki a “C” csatlakozik az eszközhöz (pl. telefon, fülhallgató, lámpa), az “A” pedig a konnektorba dugható töltőegységhez. 
  • USB-C: Előfordulhat, hogy mindkét végen Type-C csatlakozó található. Ezt akkor használhatod, ha modern eszközöket, például újabb telefonokat vagy laptopokat szeretnél összekötni.
  • HDMI: Egyes Type-C kábelek HDMI-csatlakozóval is rendelkezhetnek, így közvetlenül összekötheted a laptopodat vagy telefonodat egy televízióval vagy monitorral.
  • Lightning: Az Apple eszközökhöz készült Type-C to Lightning kábel is létezik, amelyet iPhone vagy iPad töltésére, illetve adatátvitelre használhatsz.


Miért érdemes Type-C kábelt választani?


Nemcsak praktikus és sokoldalú, hanem a jövőre nézve is ígéretes. Egyre több eszköz támogatja ezt a szabványt, mivel gyorsabb adatátvitelt és töltést biztosít, mint a régebbi típusú kábelek. Kifejezetten előnyös, hogy a közelmúltban vásárolt kütyük mindegyike (olvasó nyaklámpa, fejhallgató, a család összes telefonja, éjjeli lámpa) tölthető vele. Ettől függetlenül azért érdemes többet beszerezni belőle, hiszen ha egyszerre szükséges a használatuk, abból probléma lehet. Vagy munkahelyre, utazáshoz is jó, ha van 1-2 plusz darabunk. 


A Type-C kábelek használata az egyik legjobb megoldás, ha egy igazán sokoldalú csatlakozót keresel, amely egyszerre segít adatokat továbbítani és gyorsan feltölteni az eszközeidet. 


Ha a cikkel vagy bármivel kapcsolatban kérdésed merülne fel, akkor keress minket elérhetőségeinken. A gyors és pontos ügyintézés érdekében e-mailben vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy emailt írj, vagy töltsd ki a kapcsolatfelvételi űrlapot!