Minden termékünket 1-2 munkanap alatt kiszállítjuk saját raktárról!
Ingyenes szállítás: GLS 20.000 Ft-tól, ExpressOne 15.000 Ft-tól!

Stílusos kivitel a középárkategóriában: íme az Amazfit GTR 2

A Huami már hírhedt olcsó, ám annál funkció gazdagabb okosóráiról, amikhez általában egy letisztult dizájn is társul. Ezen a nyáron kiadták az Amazfit GTR 2-őt, ami már az európai piacra is beszivárgott.

Ezt kapjuk a dobozban

Ahogy kibontjuk a csomagolást, láthatunk egy töltőt és magát az órát. A töltő hasonló az Amazfit T-rex töltőjéhez, két kiálló réz alkatrésszel lehet csatlakoztatni hozzá az órát. Kicsit nehezen illeszthető rá a készülék, viszont olyan kevés alkalommal szorul töltésre, hogy ez nem annyira zavaró a gyakorlatban.

Az óra két változatban jött ki: klasszikusban és sportosban. Annyi a különbség a két típus között, hogy a sportos óramű alumínium ötvözetből készült – így a 31.5 grammos súlya nem fog zavarni minket sportolás közben - a klasszikus óra pedig rozsdamentes acélból. Továbbá a  sportos órához egy izzadásálló szilikon szíjat, míg a klasszikushoz egy bőr szíjat kapunk.

 

A GTR 2 újdonsága: a Biotracker

Az óramű hátulján látható a Huami által trademarkolt PPG Biotracker, aminek segtítségével az óra észreveszi, ha edzel, emellett mérni tudja az artériás oxigén telítettséget. Mivel vízálló a kialakítása, ezért úszás közben is rajtunk maradhat az óra

A Biotracker mellett egy mikrofon és egy kisebb hangszóró is elhelyezkedik, ami az Amazfit GTR 2 egyik újdonsága. Ezek a részek lehetővé teszik a hívások lebonyolítását.

 

Panelen nem sokat változtattak

A képernyő a sima GTR okosórához hasonlóan egy 1.39 hüvelyk, AMOLED kijelzővel és 326ppi képernyő sűrűséggel lett ellátva. Emellett nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy egy OLED okosóráról beszélünk, így a fekete szín is mély és telített a képernyőn.

A képernyő fényereje 450 nit tartalomig ér fel, így viszonylag világosabb környezeteben is jól láthatóak rajta a karakterek. Ahogy bekapcsoljuk a készüléket, észrevehetjük, hogy az ikonok kisebbek és esztétikusabbá váltak.

Ez jó abból a szempontból, hogy könnyebben kezelhető, viszont a szemünket zavarhatják a kisebb elemek. Továbbá a képernyő 3D Corning Gorilla Glass-el és egy ujjlenyomatálló Diamont-like Carbon bevonattal lett kezelve.

Ami az órán lévő gombokat illeti, a felsővel vissza lehet menni a főmenüre az órában, az alsó gombbal pedig egy általunk választott funkcióra irányít a rendszer.

Viszont azt érdemes még megjegyezni, hogy ugyan a GTR 2-ben van beépített Wifi, de csak a telefon wifijét tudja felhasználni a rendszer. Ráadásul kizárólag frissítésére és zene letöltésre használható fel. Nincs is külön kezelőfelülete a vezeték nélküli internetnek: ha használatba veszi az óra, akkor olvashatunk egy tájékoztató üzenetet a Wifi használatáról és ennyi.

Az okosóra a Huamira jellemző, egyéni egyéni operációs rendszerrel működik, ami kompatibilis Androiddal és IOS-szel egyaránt. Egyes tesztelések szerint a chipset sokkal jobban teljesít a sima GTR modellhez képest. Így gyanakodni lehet arra, hogy ezen a téren fejlesztettek az órán a Huaminál - bár hivatalos adatok nincsenek a változásról.

 

Mi a helyzet a sporttal?

Az okosóra 12 különböző mozgást tud mérni: szabadtéri futás, gyaloglás, fedett kerékpározás, úszás, nyíltvízi úszás, hegymászás, próbafutás, futópad, síelés, szabadtéri kerékpározás és edző termi edzés.

Az órában van GPS és Térkép is, így az óra telefonos adatkapcsolattal szabadtéren is kísérheti a tevékenységünket. Ezek a funkciók érhetőek még el a GPR 2-ben: offline hangvezérlés, hívás, esemény emlékeztető, idő, visszaszámlálás, iránytű, barometrikus magasságmérő, időjárás.

 

Töltöttség

Az okosóra egy 471mAh-os lítium-ion akkumulátorral működik, ami egyes tesztelések szerint 14 napig bírja átlagos használattal, 38 napig bírja energiatakarékos használattal, 48 órát folyamatos GPS használattal és 10 órát állandó Bluetooth-os hívással. Ez véleményünk szerint nem egy kiemelkedő teljesítmény, de az árkategóriájában egy korrekt érték.

További cikkek
Xiaomi MI 9 - Egy igazi kis szörnyeteg

Xiaomi MI 9 - Egy igazi kis szörnyeteg

Mikor egy igazán gyors autó volánja mögé ülsz, az első néhány kilométeren elkap az érzés, hogy ez már valami! Ugyanezt érzed, mikor a kedvenc alkalmazásaidat elkezded használni a Xiaomi MI 9-en, amiben az új Qualcomm Snapdragon 855 processzor kapott helyet. Egy abszolút szörnyeteg, ami állítólag 45%-kal nagyobb teljesítményre képes, mint az elődje, és a tapasztalatok szerint ez nem üres ígéret.
Elolvasom