A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Telefonok, amelyek nagyot mehetnek 2024-ben – 2. rész

Telefonok, amelyek nagyot mehetnek 2024-ben – 2. rész

A nemrégiben bemutatott készülékek közül némelyikre már most is komoly igény mutatkozik a vásárlók részéről, de van pár olyan darab is, ami egy év múltán is népszerű tudott maradni és jó vételt kínál. Ismételten kigyűjtöttünk néhány telefont, amiből egészen sokat eladhatnak az idei évben.  

Xiaomi 13T Pro

Tavaly ősszel mutatkozott be, így tehát még mindig frissnek számít és idén is nagyot futhat a Xiaomi gyártmánya, ami ugyan nem annyira erős, mint a 14-es széria, de árcédulájához mérten jelentős tudás lapul a készülékben. Aki 300 ezer forint körül vagy kicsivel alatta keres mobilt, az biztosan megfontolja majd. A telefon alapvetően az Android 13 rendszerrel jött ki, de Android 14-re is frissíthető, a megjelenítésért pedig egy 6,67 hüvelykes AMOLED kijelző felel 2712 × 1220 felbontással és támogatja a 144 Hz-es frissítési frekvenciát. Dual SIM + eSIM lehetőség is van, a 120 Wattos gyorstöltés is elérhető és egy igencsak combos, 5000 mAh kapacitású akkut kapott. A dizájn egészen letisztult, ugyanakkor egészen különleges, hogy a hátlap a kékszínű változatnál vegán bőrből készült.

Belül a MediaTek Dimensity 9200+ lapkakészlet felel a kifejezetten erős rendszerteljesítményért, ráadásul a vásárlás során sokaknak örömet fog okozni, hogy átlátszó tok és egy teljes töltőkészlet is volt a csomaghoz, amik ma már ritkaságnak számítanak. A legnagyobb hangsúly viszont a Leciával közösen fejlesztett kamerán van, mivel már az előlapi egység is 20 megapixelt vonultat fel, a hátlapon pedig ott van az 50 megapixeles fő kamera optikai képstabilizátorral, az ugyanennyit tudó teleobjektív és a 12 megapixeles széleslátó. A mobillal akár 8K-s videók is készíthetők, hihetetlenül jó felbontású képek mellett, de a rengeteg beállítási lehetőség is elnyeri majd azok tetszését, akik imádnak felvételeket készíteni.

Samsung Galaxy A54

Igaz durván egy éve annak, hogy bemutatták, továbbra is sokan választják ezt a típust. Ennek több oka is van. Aki például nem rendelkezik túl nagy igényekkel a vásárlás előtt, és csak egy megbízható, modern, de a kellő tudással felvértezett androidos telefont akar, akkor a Samsung A-szériájában érdemes nézelődnie. Az árazás sem mindegy, hiszen az A54 például már 150 ezer forint környékén is beszerezhető, teljesítményével pedig abszolút kiemelkedik a középkategóriából. Operációs rendszer tekintetében ugyanaz a helyzet, mint a fentebb már említett Xiaominál, a kijelzője pedig csak picivel kisebb annál, de a frissítési frekvencia és a felbontás sem marad el vészesen sokkal (6,4 hüvelyk AMOLED, 2340 x 1080 pixel, 120hz). Akkumulátorból az 5000 mAh-s változatot kapta és bár 25W a maximum, azért így is elérhető a gyorstöltés.

Hosszú üzemidő jellemezi, megvan ugyanaz a dizájn, ami a csúcskészülékekre is jellemző, képes kezelni két Nano SIM-et is, már 5G-képes, de a kamerarendszer is tisztességesnek mondható. Az előlapon kifejezetten erős, 32 megapixeles egységet helyeztek el, hátul pedig egy 50, egy 12 és egy 5 megapixeles verziót találunk. Bár sötétben és rosszabb fények mellett nem produkál kiemelkedő minőséget, kategóriájában még mindig jónak számít. Lehet, hogy tavalyi, de tudása és ár/érték aránya miatt alighanem 2024-ben is sokat eladnak majd belőle.

OnePlus 12

Az idei évtől már beszerezhető a OnePlus készüléke, amelynek ára szűk 400 ezer forinttól indul. A 12-es biztosan elnyeri azok tetszését, akik egy tekintélyes méretű eszközt vennének, mivel egy 6,82 colos LTPO AMOLED kijelzővel szerelték fel, 1440 x 3168 felbontással és 120Hz-es képfrissítéssel. A telót a Snapdragon 8 Gen 3 chipje hajtja, a hosszú üzemidőért pedig az 5400 mAh-s akkumulátor felel, amit akár 100W-s gyorstöltéssel is táplálhatunk, de az 50 wattos AirVooc vezeték nélküli gyorstöltés szintén megoldható.

Ezek mind egészen bíztatóan hangzanak, akárcsak a chip köré épített 9140 mm2-es hűtőrendszer, és a kamerák adatai sem rettentik el rögtön a vásárlókat. Előre egy 32 megapixeles egységet tettek, a túloldalt pedig óriási köralakban ékeskednek a 64, 50 és 48 megapixeles kamerák. Szinte biztosan hallunk még a 2023 decemberében prezentált modellről.

Honor Magic6 Pro

Valamivel 300 ezer forint alatti árra lőtték be a Honor legújabb csúcsmodelljét, ami az idei év első hónapjában érkezett meg. A Magic6 Pro sem nevezhető kicsinek, miután 6,8-as LTPO OLED kijelzővel jelent meg, ami a gyári értékek szerint 120 Hz-es képfrissítést tud 1280 x 2800 pixeles felbontás mellett. Az akkumulátor itt is kifejezetten nagy, hiszen 5450 mAh, aminél a vezetékes gyorstöltés 80, a vezeték nélküli pedig 66 watton működik. Mint az Unbox Therapy nevű YouTube csatorna tesztjéből kiderült az akár kétnapos üzemidő olyannyira nem hazugság, hogy akár hóban és fagyban, jéghideg körülmények között is beigazolódott.

Persze nem csak ezzel hódít a telefon, hiszen a fényerő elérheti az 1800 nitet, HDR tartalmak esetében pedig az akár 5000 nit is lehetséges, szóval ebben is kiemelkedő. Van benne 3D arcfelismerő modul is, már eleve gyárilag Android 14-es rendszerrel jön ki, a belül lévő Snapdragon 8 Gen 3 pedig vélhetőleg nem okoz majd csalódást teljesítmény tekintetében. Ki kell még térni itt is a kamerákra, mivel a szelfikamera 50 megapixeles lett, ettől pedig természetesen a főbb egységek sem maradhattak el. A hátlapon 50 megapixeles, OIS-szel stabilizált fő kamera mellett jelen van egy brutális 180 megapixeles, optikailag stabilizált periszkópos lencsével megtámogatott zoomegység, illetőleg besegít az 50 megapixeles autofókuszos ultraszéles látószögű kamera is.

Nothing Phone (2)

Megérkezett a fura kinézető, átlátszó telefon folytatása. A Nothing Phone nem csak a látványos küllemével nyerte el a vásárlók tetszését, bőven tudott olyat nyújtani, amiért többen is ezt választották. A második generáció jelenleg 250 ezer forint körüli áron vehető meg, ezért cserébe viszont kapunk egy a többitől abszolút eltérő dizájnt, ami még mindig nagyon fantáziadús, egy 6,7-es LTPO OLED kijelzőt, 1080 x 2412-es felbontással és 120Hz-es képfrissítéssel. Belül itt egy Snapdragon 8+ Gen 1 chip dolgozik, de ez is egészen jó teljesítményt ígér. Egy 4700 mAh akkumulátor került bele, amit 45 wattal is tölthetünk, de van vezeték nélküli töltési lehetőség is, ám ott 15W a maximum.

Főként azoknak lesz ez a telefon jó választás, akik az egyediségre törekednek, de már az elődről is sokat cikkeztek és komoly népszerűségre tett szert. Ebben nagy szerepe van, hogy az Androidra alapuló Nothing OS 2.0 operációs rendszeren gyakorlatilag mindent testre szabhatunk. Ez igaz az interaktív widgetekre, a rácsokra, a színtémákra és hasonlókra. Az elrendezés és a kezelés is eltér egy sima Androidtól de ez a gyártó szerint gördülékenyebbé és barátságosabbá teszi az egészet. Az átlátszó ívelt üveg hátlap alatt továbbra is megvannak a világító LED-csíkok, amelyek konkrét funkciókkal is bírnak, hiszen másképp villannak fel értesítésekkor, hívások idején, ha üzenetet kapunk, de többek között a töltésnél vagy a fotók készítésekor is jeleznek nekünk. Ami pedig a kamerákat illeti, az előlapra egy 32 megapixeles került, míg a hátlapon két 50 megapixeles egység teljesít szolgálatot, ráadásul nem is akárhogyan. A felhasználók visszajelzései alapján magas minőségű képek készíthetők vele még rosszabb fényviszonyok között is.

Keresés

Kiemelt ajánlataink