A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Kedvencek
Keresés
Kosár
Vissza Vissza
close
Menü
Smartdiszkont
bezárás
Smartdiszkont
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Így hozd ki a legtöbbet az FM transmitter -ből

Így hozd ki a legtöbbet az FM transmitter -ből

1. Kutass, mielőtt vásárolsz!

A legjobban akkor jársz, ha vásárlás előtt alaposan feltérképezed a lehetőségeket. A legtöbb bluetooth FM transmitter alapvetően megfizethető, de fontos, hogy ne akarj még ebből az árból is lecsípni és ne a legolcsóbb verziót válaszd. Funkcióit tekintve mindenképp ügyelj arra, hogy kézi vezérléssel is működtethető legyen, mert ezzel kerülheted el, hogy a helyi rádióállomások bezavarjanak. Egyes átalakítók csak kevés frekvencia közül engednek választani vagy egyáltalán nem engedik, hogy frekvenciát válts, ez pedig komoly problémát jelenthet.

Fontos figyelni a bemenetre is. A legtöbb FM transmitteren hagyományos jack bemenet van, amihez közvetlenül csatlakoztathatod a rendszert vagy az MP3 lejátszót, de léteznek átalakítók USB csatlakozóval, SD kártya nyílással és más megoldásokkal is. Vannak olyan átalakítók, melyek az USB stickről is tudnak zenét lejátszani anélkül, hogy szüksége lenne egy külön MP3 lejátszóra.

 

2. Kezdd a frekvenciával!

Mikor kicsomagoltad az újonnan vásárolt FM transmitteredet, az első dolog, amit tegyél meg, hogy összehangolod a fő egységeddel. Ha a transmitteren lehetőség van FM frekvenciát választani, kezdd ezzel.

Elérhető FM frekvenciát szinte bárhol találhatsz, de a legnagyobb eséllyel 90 MHz alatt és 107 MHz felett.

 

3. Kerüld el az állomások okozta zavart!

Ha találsz üres frekvenciát, akkor is tapasztalhatod, hogy a szomszédos frekvenciákat használó nagyobb rádióállomások bezavarnak. Pl. a 87.9 MHz szabad ugyan, de a közeli állomás a 88.1 MHz-et használja, ez pedig interferenciát okozhat.

Hogy ezt elkerüld, ellenőrizd, hogy vannak-e olyan állomások, melyek az általad beállított frekvencia alatt és felett 0.2 MHz-zel sugároznak. Ha nem találsz ilyen széles szabad frekvenciát, keresgélj, míg a legkevesebb interferenciát tapasztalod.

 

4. Használj külső forrásokat!

Az éter zsúfolt lehet, de az FM transmittereket gyártó cégek erre is előálltak különböző megoldásokkal. Egyes gyártók listát állítottak össze földrajzi régiónként az FM-állomásokról, de vannak, melyek különböző eszközök segítségével teszik lehetővé, hogy rátalálj a környékeden a legkevésbé zsúfolt FM-frekvenciára. Ezt a fajta keresést magad is elvégezheted, de sokkal könnyebb, ha ilyen eszközöket is igénybe veszel, mint pl. a Theodoric Radio Locator vagy a SiriusXM FM Channel Finder.

Ezek az eszközök kétségkívül igen hasznosak, de az általuk kihozott keresési eredmények gyakran nincsenek összhangban a valósággal. Ennek oka, hogy többségük az FCC (Szövetségi Távközlési Bizottság) adatbázisát használja, ezek az információk pedig nagyban eltérhetnek a valóstól. Ha te is ezt tapasztalod, akkor jobban jársz, ha magad keresel üres frekvenciát.

 

5. Kezdd újra!

Ha semmit sem sikerült elérned, kezdd újra a keresést. Ha olyan vidéken élsz, ahol az FM-sáv igen zsúfolt, megvan rá az esély, hogy az FM-transmitter nem fogja tudni átrágni magát az állomásokon. Ebben az esetben használhatod a kereső eszközöket. Ha ezek is azt mutatják, hogy az FM-sáv telített, időt és idegeskedést spórolhatsz meg, ha más megoldást keresel. Ez lehet pl. egy FM modulátor, egy új fő egység vagy az, hogy egyszerűen leveszed az antennát a kocsiról, hogy a túlbuzgó rádióállomások ne zavarhassanak be a zenehallgatásodba.

Kiemelt ajánlataink
Kiemelt ajánlataink