A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Kedvencek
Keresés
Kosár
Vissza Vissza
close
Menü
Smartdiszkont
bezárás
Smartdiszkont
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Minden, amit az iOS 14-ről eddig tudni lehet 2.

Minden, amit az iOS 14-ről eddig tudni lehet 2.

Siri és az iOS 14

Az iOS 14-hez illeszkedve a hangvezérelt okosasszisztenst, Sirit is újra szabták. Siri korábban teljes képernyőn megjelenő értesítéseket küldött, ami valószínűleg azért volt ennyire offenziv az Apple részéről, hogy az asszisztens alkalmazása felé terelje a felhasználókat. Most azonban ugyanolyan, a képernyő tetején megjelenő értesítésekkel fog operálni Siri is, ahogy a többi applikáció. Ráadásul több fejlesztésen is átesett a program, mint például a hangüzenetek küldésének lehetősége vagy éppen a sokkal megbízhatóbb fordítási képessége.
 

IOS okosotthonok

Az új iOS rendszer az okosotthonok vezérléséhez is továbbfejlesztette. A Home Center segíteni fog abban, hogy felajánlott automatizációk révén lehetőleg minél kisebb mértékben kelljen manuálisan irányítani az okoseszközeinket.
 

Üzenetek a Messages alkalmazásban

Az iOS 14 Messages applikációjába is bekerült sok újítás, mint például a partnerlista személyre szabása, vagyis a kedvenc beszélgetőpartnereink előre sorolása. Saját virtuális karakterünket 20 új hajviselettel és fejformával tehetjük egyedibbé vagy hozzánk hasonlóvá, illetve a 2020-as COVID kapcsán jellegzetessé vált arceltakarásokra is van mód.

Természetesen már használhatóak @jelölések is a beszélgetésekben, valamint konkrét üzenetrészekre is adhatók válaszok. Lényegében hasonlóan frissült, mint a Facebook Messenger. Igazból azok számára nyújt egy kis külön utas élményt, akik az utóbbi időben kilépek a közösségi médiából, mégis szerették annak üzenetküldő alkalmazását, és természetesen iOS felhasználók az ismerősei.


Térképek

Nem kisebb igénnyel készült eddig sem az Apple térképe, minthogy a legjobb térkép legyen a világ megismerésére. Számos újítással szerelték fel az applikációt, mint például a térképen látott helyekhez kapcsolódó ajánlások és leírások elérésével (akár a Google Maps-ben).

Kiemelt figyelmet fordítottak a térkép fejlesztői a biciklisekre, akik számára elérhetőek az alternatív útvonalak, a kevésbé zsúfolt utak, vagy éppen – egyelőre csak az USA néhány metropoliszában és Kínában elérhető módon – jelzi azt is, ha meredeken lejt az adott útszakasz.

A korszaknak megfelelően az elektromos autók tulajdonosaira is gondoltak a fejlesztők. Számukra úgy is lehetséges megtervezni az utat, hogy töltőállomások mellett haladjanak el.

Illetve az Apple Maps alkalmazás a térkép használójának helyzetéhez mérten mutatja, hogy hol van trafipax.
 

Slusszkulcs is egyben

Nos, az autóipar és az IT szektor kézen fogva jár. Az elektromos indítású autómodellek esetében nem jelent majd gondot, ha véletlenül otthon felejtettük a kulcsot. Az iOS 14 segítségével az iPhone-od egyben a slusszkulcsod lehet. Persze egyelőre nincsenek konkrét autógyártók nevesítve, de biztosak lehetünk abban, hogy nem kell sokat várni ahhoz, hogy megjelenjenek a szoftveresen kompatibilis autók.

iOS 14 biztonság

Az Apple is komoly hangsúlyt fektet a felhasználók adatainak biztonságára, ezért átláthatóbbá teszi az iOS-es rendszeren futó alkalmazásokat. Az iOS 14-től kezdve a futtatott alkalmazásoknak engedélyt kell kérniük a felhasználótól, hogy a tartózkodási helyét bemérjék. Hovatovább lehetőségünk lesz csupán hozzávetőleges tartózkodási helyet megadni a konkrét tartózkodási helyünk helyett. Valamint komolyabb átláthatóságot követel meg a rendszer a készülék kameráját és mikrofonját használó alkalmazásoktól is.
 

Környezeti hangok:

Az iOS 14-es rendszer egyik nagy újítása, hogy lehetővé teszi a készülékünknek, hogy felismerje a környezetünkben lévő olyan hangokat, mint a tűzjelzőé vagy a szirénái. A vészhelyzeti jelzések felismerése különösen nagy segítség lehet például a nagyothalló felhasználók számára, hiszen a készülék ezekről az esetekről jelzést küld a felhasználónak.

Az új iPhone méretek:

IPhone 12 Mini: 5,4 inches kijelző

IPhone 12: 6,1 inches kijelző

IPhone 12 Pro: 6,1 inches kijelző

IPhone 12 Pro Max: 6,7 inches kijelző

Kiemelt ajánlataink
Kiemelt ajánlataink