Telefonos ügyfélszolgálatunk technikai okok miatt jelenleg nem elérhető! Kapcsolat: info@smartdiszkont.hu

A Xiaomi Mi Ebook Reader világ körüli útra indulhat

A Xiaomi Mi Ebook Reader néven útjára indíthatja e-könyv-olvasóját.

Az e-book-olvasó piacot a világ legtöbb részén két szereplő uralja, az Amazon Kindle és a Rakuten's Kobo. Ezt a viszonylag nyugodt vizet kavarhatja most fel (az okostelefon piachoz hasonlóan) egy új kínai versenytárs, a Xiaomi.

Az ifjonc Xiaomi Mi Ebook Reader-t a Bluetooth Special Interest Group (Bluetooth SIG) tanúsította, és a legújabb Bluetooth 5.0 szabvánnyal büszkélkedhet. Ez egyben azt is jelenti, hogy az eszköz – hasonlóan a Kindle olvasógépek jelenlegi kínálatához –  nagy eséllyel audiobook támogatással érkezik majd a globális piacra.

A Xiaomi nem számít új szereplőnek az e-könyv-olvasók világában. Tavaly a vállalat két eszközt indított el kizárólag Kínában, mégpedig az iReader T6-ot májusban és a MiReader-t novemberben. Mindkettő csak a kínai szkriptet támogatja, de ez bármikor megváltozhat, amint a Xiaomi felkészül egy e-olvasó globális kiadására.

 

Ássunk mélyebbre az Mi Ebook Reader tulajdonságaiban

A Xiaomi készülék műszaki adatait még nem fedték fel, ami azért izgalmas, mert így még nem tisztázott, hogy az olvasó valóban vadonatúj termék vagy pedig a már elérhető Xiaomi modellek egyikének reinkarnációja.

A Bluetooth SIG adatbázisban található terméklista alapján azonban gyanús, hogy az Mi Ebook Reader az MiReader újragondolása. Ha ez valóban így van, az új olvasó feltételezhető specifikációi az alábbiak: 6 hüvelykes HD E Ink kapacitív érintőképernyő, 1024 x768 (vagy 212 pixel) felbontás. Megjegyezzük, hogy ugyanezek az újonnan bejelentett Kobo Nia megjelenítési specifikációi is, és bizony elrugaszkodik a belépő szintű Amazon Kindle modell 167 pixeles képernyőjétől.

A jelenlegi MiReader kijelzője elülső megvilágítású, és hasonlóan a Kobo Clara HD, a Libra H2O, a Forma és a Kindle Oasis modellekhez, ki lehet vele szűrni az alvási ciklust zavaró kék fényt.

A motorháztető alatt rejlik egy 1,8 GHz-es négymagos Allwinner B300 processzor, 1 GB-nyi RAM és egy óriási 16 GB belső tárhely – ez kétszer annyi, mint bármelyik Kobo-ban, és négyszerese a legolcsóbb Kindle eszközben lévőnek. A MiReaderhez Bluetooth 5.1 és Wi-Fi is tartozik, operációs rendszerként az Android 8.1 operációs rendszert használja, és nagyon tiszteletre méltó 1800 mAh-s akkumulátorral rendelkezik. Ez gyakorlatilag több, mint amit bármely más népszerű e-reader kínál jelenleg. A gyors töltést nem támogatja, de ezt talán megbocsátjuk neki, mert minden más a helyén van.

A készülék 24 fényerő-beállítást támogat, és lehetővé teszi az akár 90% -os egyenletes fényerő-lefedettséget is.

Plusz pont, hogy jelenleg a piacon nem található még egy olyan e-book-olvasó, amely USB-C töltéssel bír.

A Kobo-hoz hasonlóan a MiReader támogatja a fájlformátumok széles választékát, mégpedig az EPUB, MOBI, PDF, TXT, DOC és XLS fájlokat. Kis mérete ( 159,2 x116 x 8,3 mm) miatt könnyű szállítani, és a maga 178 grammos súlyával csak alig nehezebb, mint a 172 grammot nyomó Kindle, és a 174 grammos Kobo Nia.

 

Beszéljen az Mi Ebook Reader ára

A MiReader megfizethető, Kínában ¥ 599 (körülbelül 86 USD / 67 £ / 120 USD). Ha az új Xiaomi olvasó is hasonló áron lép be a globális piacra, akkor mind az alapvető Amazon Kindle, mind a Kobo Nia komoly vetélytárssal nézhet szembe. Mi már izgatottan várjuk, hogy ez megtörténjen, és megtalálhassuk a polcokon.

További cikkek
Nubia Red Magic 5G – Gamer telefon

Nubia Red Magic 5G – Gamer telefon

A Nubia Red Magic 5G 2020 márciusában jelent meg a telefonpiacon és szállt versenybe az új gamer készülékekkel, mint amilyenek a Xiaomi Black Shark 3. vagy a Lenovo Legion készülékei, hogy csak néhányat említsünk a játékosokat megcélzó koncepciókból.
Elolvasom