Nubia Red Magic 5G – Gamer telefon

A Nubia Red Magic 5G 2020 márciusában jelent meg a telefonpiacon és szállt versenybe az új gamer készülékekkel, mint amilyenek a Xiaomi Black Shark 3. vagy a Lenovo Legion készülékei, hogy csak néhányat említsünk a játékosokat megcélzó koncepciókból.

A Nubia Red Magic új szériája a 2020-as év teljesítményi követelményeinek megfelelő gamer telefon, ami 600 USD alapártól indulva négy variációban érhető el. A belső tárhely és memória kombinációjában 128GB / 8GB RAM, 128GB / 12GB RAM, 256GB / 12GB RAM, 256GB / 16GB RAM változatban találunk készüléket az internetes kereskedőknél. A készülékben nincs SSD tárhelybővítési opció. 

A Red Magic 5G CPU-ja és chipkészlete megegyezik a hasonlóan kínai gyártmányú Xiaomi Black Shark 3. és a Lenovo Legionban lévő alkatrészekkel, vagyis a Nubia is Qualcomm SM8250 Snapdragon 865 chipkészlettel működik, amit egy nyolcmagos processzor hajt (1x2,84 GHz, Kryo 585 és 3x2,42 GHz Kryo 585 és 4x1,8 GHz Kryo 585). A grafikus teljesítményről egy Adreno 650 GPU gondosdkoik.

A játékok vizuális megjelenítéséről egy 6,65 inches AMOLED kijelző gondoskodik, ami 144 Hz-es képfrissítési sebességre képes. A készülék beállításainál lehetőségünk van 60Hz, 90Hz és 144Hz-es képfrissítési módok közül választani, hogy amikor nem játékkal töltjük az időt, az alacsonyabb frissítési teljesítménnyel kíméljük az akkumulátor energiatartalékát. A telefon egy 4500 mAh akkumulátorral működik, amit gyorstöltéssel 15 perc alatt 56%-ig tudunk tölteni, a teljes feltöltés ideje pedig 40 perc.

A Nubia Red Magic 5G fotókamerái nem számítanak top kategóriának az idei kínálatban. A hátoldali hármas kamera 64 MP, 8MP és 2 MP képfelbontási teljesítménnyel rendelkezik, a szelfi kamerája pedig 8MP. Azonban figyelembe véve azt, hogy a készülék kifejezetten a játékfanatikusok számára készült, aki a legprofibb képeket szeretné készíteni, más telefont kell keresnie vagy fényképezőgépet vásárolnia.

A készülék rendelkezik egy gamer gombbal, amit bekapcsolva a telefon hűtőventillátora működésbe lép, hogy a felhúzott teljesítményi módban se legyen gond a túlmelegedéssel. A játékvezérlés vegyesen működik, vagyis a program futtatása közben az irányító gombok az érintőfelületen jelennek meg, míg egy-egy akciógomb található a készülék oldalán is.

A Nubia dizájnja megkapó, a hátoldalán egy X húzódik, ami a gamer készülékek védjegye. Előlapja és hátlapja egyaránt üvegborítású, míg a keretet alumíniumból készítették. Súlyát tekintve nem tartozik a könnyű készülékek közé, 218 grammot nyom, de egy hardveresen alaposan felszerelt készülék esetében ez talán nem meglepő.

 

Megéri ilyen telefont venni?

A kérdés jogos, amellett, hogy a 200 ezer forint feletti ár egyáltalán nem kirívó a készülékek piacán. A középkategória teteje és a csúcskategória alja pontosan ezen az árszínvonalon mozog, amelyet nagyban meghatároz a készülék márkája. Sok esetben kaphatnánk közel féláron is kiváló teljesítményű készüléket, ha nem a márkanevet és a brandet fizetnénk meg, hanem a valós teljesítményt. Így amennyiben a készülék teljesítménye alapján ítélünk, és a valós hardveres kapacitását nézzük, ha nem a fényképteljesítmény jelenti számunkra a készülék teljesítményét, hanem az alkatrészek összessége, akkor a ZTE Nubia Red Magic 5G abszolút fölfelé lóg ki a sorból. Viszont amennyiben tényleg csak az az igényünk, hogy a legújabb játékokkal játsszunk és nem ragaszkodunk ahhoz, hogy bárhol nálunk legyen a készülékünk, nem éri meg gamer telefont venni. Ezen az áron a PS5 vagy az X Box Series is elérhető lesz, amelyek a következő 6-7 év játékpiacát fogják meghatározni, vagyis tartják az értéküket, míg egy gamer készülék már egy éven belül jelentős értékvesztésen megy keresztül.

További cikkek
Kinek is készült az iPhone XR?

Kinek is készült az iPhone XR?

Az iPhone XR inspirációt merített az iPhone XS és az iPhone XS MAX. Csak egyetlen kamera kapott helyet a hátlapon, a nemes acél keret részt kicserélték alumíniumra, valamint LCD kijelzőt kapott az OLED helyett.
Elolvasom
Középen is előre tör a Samsung

Középen is előre tör a Samsung

Nehéz a verseny a csúcskategóriás telefonok között, de a középmezőnyben sem szabad lemaradni. A Samsung Galaxy M31-es telefonja márciustól biztosítja a gyártót, hogy ezen a vonalon is előnyben maradjon.
Elolvasom