Minden termékünket 1-2 munkanap alatt kiszállítjuk saját raktárról!
Ingyenes szállítás: GLS 20.000 Ft-tól, ExpressOne 10.000 Ft-tól!

Nubia Red Magic 5G – Gamer telefon

A Nubia Red Magic 5G 2020 márciusában jelent meg a telefonpiacon és szállt versenybe az új gamer készülékekkel, mint amilyenek a Xiaomi Black Shark 3. vagy a Lenovo Legion készülékei, hogy csak néhányat említsünk a játékosokat megcélzó koncepciókból.

A Nubia Red Magic új szériája a 2020-as év teljesítményi követelményeinek megfelelő gamer telefon, ami 600 USD alapártól indulva négy variációban érhető el. A belső tárhely és memória kombinációjában 128GB / 8GB RAM, 128GB / 12GB RAM, 256GB / 12GB RAM, 256GB / 16GB RAM változatban találunk készüléket az internetes kereskedőknél. A készülékben nincs SSD tárhelybővítési opció. 

A Red Magic 5G CPU-ja és chipkészlete megegyezik a hasonlóan kínai gyártmányú Xiaomi Black Shark 3. és a Lenovo Legionban lévő alkatrészekkel, vagyis a Nubia is Qualcomm SM8250 Snapdragon 865 chipkészlettel működik, amit egy nyolcmagos processzor hajt (1x2,84 GHz, Kryo 585 és 3x2,42 GHz Kryo 585 és 4x1,8 GHz Kryo 585). A grafikus teljesítményről egy Adreno 650 GPU gondosdkoik.

A játékok vizuális megjelenítéséről egy 6,65 inches AMOLED kijelző gondoskodik, ami 144 Hz-es képfrissítési sebességre képes. A készülék beállításainál lehetőségünk van 60Hz, 90Hz és 144Hz-es képfrissítési módok közül választani, hogy amikor nem játékkal töltjük az időt, az alacsonyabb frissítési teljesítménnyel kíméljük az akkumulátor energiatartalékát. A telefon egy 4500 mAh akkumulátorral működik, amit gyorstöltéssel 15 perc alatt 56%-ig tudunk tölteni, a teljes feltöltés ideje pedig 40 perc.

A Nubia Red Magic 5G fotókamerái nem számítanak top kategóriának az idei kínálatban. A hátoldali hármas kamera 64 MP, 8MP és 2 MP képfelbontási teljesítménnyel rendelkezik, a szelfi kamerája pedig 8MP. Azonban figyelembe véve azt, hogy a készülék kifejezetten a játékfanatikusok számára készült, aki a legprofibb képeket szeretné készíteni, más telefont kell keresnie vagy fényképezőgépet vásárolnia.

A készülék rendelkezik egy gamer gombbal, amit bekapcsolva a telefon hűtőventillátora működésbe lép, hogy a felhúzott teljesítményi módban se legyen gond a túlmelegedéssel. A játékvezérlés vegyesen működik, vagyis a program futtatása közben az irányító gombok az érintőfelületen jelennek meg, míg egy-egy akciógomb található a készülék oldalán is.

A Nubia dizájnja megkapó, a hátoldalán egy X húzódik, ami a gamer készülékek védjegye. Előlapja és hátlapja egyaránt üvegborítású, míg a keretet alumíniumból készítették. Súlyát tekintve nem tartozik a könnyű készülékek közé, 218 grammot nyom, de egy hardveresen alaposan felszerelt készülék esetében ez talán nem meglepő.

 

Megéri ilyen telefont venni?

A kérdés jogos, amellett, hogy a 200 ezer forint feletti ár egyáltalán nem kirívó a készülékek piacán. A középkategória teteje és a csúcskategória alja pontosan ezen az árszínvonalon mozog, amelyet nagyban meghatároz a készülék márkája. Sok esetben kaphatnánk közel féláron is kiváló teljesítményű készüléket, ha nem a márkanevet és a brandet fizetnénk meg, hanem a valós teljesítményt. Így amennyiben a készülék teljesítménye alapján ítélünk, és a valós hardveres kapacitását nézzük, ha nem a fényképteljesítmény jelenti számunkra a készülék teljesítményét, hanem az alkatrészek összessége, akkor a ZTE Nubia Red Magic 5G abszolút fölfelé lóg ki a sorból. Viszont amennyiben tényleg csak az az igényünk, hogy a legújabb játékokkal játsszunk és nem ragaszkodunk ahhoz, hogy bárhol nálunk legyen a készülékünk, nem éri meg gamer telefont venni. Ezen az áron a PS5 vagy az X Box Series is elérhető lesz, amelyek a következő 6-7 év játékpiacát fogják meghatározni, vagyis tartják az értéküket, míg egy gamer készülék már egy éven belül jelentős értékvesztésen megy keresztül.

További cikkek
Xiaomi MI 9 - Egy igazi kis szörnyeteg

Xiaomi MI 9 - Egy igazi kis szörnyeteg

Mikor egy igazán gyors autó volánja mögé ülsz, az első néhány kilométeren elkap az érzés, hogy ez már valami! Ugyanezt érzed, mikor a kedvenc alkalmazásaidat elkezded használni a Xiaomi MI 9-en, amiben az új Qualcomm Snapdragon 855 processzor kapott helyet. Egy abszolút szörnyeteg, ami állítólag 45%-kal nagyobb teljesítményre képes, mint az elődje, és a tapasztalatok szerint ez nem üres ígéret.
Elolvasom