A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Xiaomi Mi 10 és Mi 10 Pro

Xiaomi Mi 10 és Mi 10 Pro

Február 13-án hivatalosan is bemutatták Kínában a Xiaomi Mi 10-et és Mi 10 Pro-t egy online eseményen. Bár nincs még tudomásunk a két készülék nemzetközi felbukkanásáról, a gyártó Twitter oldalán és más felületeken arról tájékoztatott, hogy azért inkább előbb, mint utóbb, de ott lesznek a boltok polcain. A két készülék számtalan funkciója és specifikációja, kiváltképp a Pro verzió, méltó versenytársává teszik a Samsung Galaxy S20-nak. Kérdés, hogy az Mi 10 Pro 2020 legjobb telefonja lehet, de ennek az eredményét igazán majd csak az év végén láthatjuk. Jelenleg azonban minden esély megvan rá.

A külső és a kijelző

A sima Mi10 és a Pro külsőre szinte azonosak. A kijelzőik a széleknél hajlítottak és a bal felső oldalukon került kialakításra az elülső kamera, ami mindkét telefon esetében 20 MP-esre sikeredett. Hátoldalukon további négy kameralencse található. A kijelző 6.67 colos 1080x2340-es OLED képernyő HDR10+-al. Mindegyik telefon képernyőfrissítése 90 Hz-es, hogy a mozgások sokkal lágyabbnak tűnjenek.

Kamerák

Mindkét telefon esetében a legfontosabb megemlíteni a 108 MP-es fő kamerát, ami előzőleg a Xiaomi Mi10 Note-n volt látható. Ez a kamera kiváló képeket készít, de ezt ezzel a felbontással joggal várja el a felhasználó. Ezzel a felbontással továbbá még támogatott a 8K-s videó rögzítés, ami igazán kitűnő versenytársává teszi a Galaxy S20-nak.

A sima Mi 10-en található még egy 13 MP-es ultra széles látószögű kamera egy 2 MP-es makró objektíves kamera, és egy 2 MP-es mélység érzékelő. Ezzel szemben a Pro széleslátószögű kamerája 20 MP-es, a makró és a mélység érzékelő helyett pedig két teleobjektíves megoldás foglal helyet a telefon hátulsó lencséinek kialakított fészkekben a főkamerán kívül. Ezek közül az egyik egy 8 MP-es, hybrid zoommal 10x-es nagyításra képes rendszer, a másik pedig 12 MP-es és kétszeres optikai zoommal, ami tökéletes portré fotók készítésére lesz alkalmas.

Videó készítésben is eléggé masszívan és felkészülten állnak rajtvonalhoz. 8K-s felbontásban 30 fps-ben rögzíthetünk mindkettő telefon esetében. És ugyanez az egyezés vonatkozik a 4K-s formátumra is, mert mindkét készülék tud 2160p-ben 30 vagy 60 képkocka/másodperces sebességgel tárolni. Viszont a Pro HD felbontásban akár 960 fps-es lassításos felvétel készítésére is képes.

Technikailag semmiképpen nem utolsó

Mindkét telefont belülről a jelenlegi csúcs lapka, a Snapdragon 865 bőgeti. Akkumulátorban sem maradnak le a szokásos Xiaomi teljesítménytől. A sima Mi 10 egy kicsit jobb a 4,780mAh teljesítményével, mint az Mi 10 Pro 4,500mAh akkumulátora.

A két telefon memóriája nagyjából megegyezik. Mindkettő elérhető 8 és 12 GB RAM-mal. Azonban a sima Mi 10 belső tárhelyének kapacitása 128 GB és 256 GB között választható ki, a Pro-nak viszont 256 GB és 512 GB között érhető el.

Android 10-es operáció rendszerén a MIUI 11 futkorászik majd, amit F2FS fájl rendszer segít.

Tény, hogy mindkét telefon óriási erővel rendelkezik, de a Xiaomi MI 10 Pro jelenleg a csúcskategóriás telefonok közé tartozik. Kíváncsian várjuk, hogy hogyan szuperálnak majd a hétköznapok folyamán. Az biztos, hogy az ízelítőként készített videó, amit a Pro-val forgattak kellően megágyaz a meleg fogadtatásnak.

Kiemelt ajánlataink