A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Ilyen a Red Magic 5G

Ilyen a Red Magic 5G

A hűvös jégkék és a tűz vörös egybeolvad a hátlapon

Az 5S két színben jelent meg: a masszív hatást keltő ezüst színben és az egyedi piros-kék színkombinációban.

A kreatív kialakítással megtervezett hátlapot egy üveg külső borítással fedték be, ami hordoz magában pozitívumokat és negatívumokat is. Hiszen az üveg borítás minőségi érzetet kelt a felhasználóban, viszont ezzel együtt törékenyebbé is teszi a hátlapot. 

 

Gameingre szabott kijelző

A telefon144 Hz-es képfrissítésre képes AMOLED kijelzője 6,65 inches. A képernyő jobb felső részén van egy érintés érzékeny terület, ami elforgatott játékoknál 320 Hz-es triggereket ad át. Ez a megoldás élvezetesebbé teheti a telefonos játékokat.

A készülék tetején megtaláljuk a 3,3 mm-es Jack csatlakozót, míg a készülék alján a Type-C csatlakozót és a SIM-tálcát. Oldalon találjuk a két nano-Sim behelyezésére szolgáló területet.

SD kártyát sajnos nem tudunk a készülékbe helyezni, így a memóriát sem tudjuk bővíteni. A telefon hátoldalán találjuk az ujjlenyomat leolvasót, amivel több tesztelésnek is meggyűlt a baja, így ezt érdemes észben tartani. 

 

Nem kell aggódnod a túlmelegedés miatt

A Nubia simán megtehette volna azt, hogy az új modellbe a Snapdragon 865+ chipsetet építi. Viszont ezt nem tette meg - amiért talán még hálásak is vagyunk. Hiszen így a készülékbe épített ventillátor működése nem melegíti túl a készüléket.

Ez a Snapdragon 865+ mellett közel teljesíthetetlen lett volna, ezért szerintünk jó választás volt a Nubia részéről. Ha már a ventillátornál tartunk, a szerkezet 15 ezres percenkénti fordulattal üzemel. Ez jár némi zajjal, de egyes tesztelések szerint ez megszokható.

Ennek ellenére, ha ez a kicsi hang is zavarja a felhasználót, ki lehet kapcsolni a ventillátort - bár ez a telefon túlmelegedésével járhat. 

 

A szoftver igényel egy kis munkát

Az 5G elődjében sokan kritizálták a szoftvert, amin ugyan fejlesztettek pár aspektusban az új modellen, de így sem tökéletes a gépezet. Az egyik szarvashibája a rendszernek a beállítások füllben keresendő. Ahogy bemegy a felhasználó a beállítások közé, szembesülhet azzal, hogy pocsék a fordítás.

Pontosabban néhány helyen van, néhány helyen nincs. Persze, ez részben annak is köszönhető, hogy Magyarországon nem volt a készüléknek hivatalos megjelenése.

Ráadásul a felület önmagában is olyan kidolgozatlan érzetet kelthet.

Ez különösen a kameránál érződik: 64 megapixeles felbontáshoz bele kell túrni a menübe, kamera keresőjénél csak profi módban lehet a nagylátószögű modulra váltani és a makro módot is az almenü egyik almenüjében lehet beállítani.

Viszont pozitívum, hogy pár fejlesztést is csempésztek a szoftverbe. Többek közt javították azt, hogy az 5S-en nem lehetett a töltöttséget nem lehetett úgy beállítani, hogy látszódjon a szám.

Ezt az 5G-nél már javították, sőt. Találunk a készüléken napszakhoz igazodó kékfény szűrőt, sokféleképpen paraméterezhető always-on kijelzést, változtatható navigációs sávot,  továbbá gesztusvezérlési módot is. Ezek mind hozzásegítenek ahhoz, hogy kimaxoljuk a felhasználói élményt. 

 

A kamera egy gamer telefonhoz képest teljesen rendben van

A fő kamerája 64 megapixeles, ami 16 megapixelben dolgozik normál módban. Ezt fel lehet turbózni AI-mód nyújtotta képjavító trükkökkel.

A zoom digitális, a nagylátószög 8 megapixeles, ám ez csak Pro módban érhető el. A makró 2 megapixelt tud, ami nappal oké, viszont este egyre jobban esik a minőség. Továbbá nagy hátránya még a kamerának, hogy néha túltolja a szaturációt és a kontrasztot. 

A mozgóképet 8K-ban is fel lehet venni, de ilyenkor nincs semmiféle stabilizáció. Látószöget sajnos sehogy nem fogunk tudni váltani, olyannyira nem, hogy az ultraszéles modullal nem is lehet videózni. Előlapi kamerával nagyon szűk a dimanika tartomány, ettől kiégett lehet a háttér. 

 

Összességében…

Azt látjuk az 5G modellen, hogy a Nubia jó irányba halad a gamer telefonokkal, ám egyértelműen igényel még pár fejlesztést.

Fel szeretnéd turbózni a jelenlegi telefonodat különböző kiegészítőkkel? Nálunk ezt is megteheted.  


 

Kiemelt ajánlataink