Minden termékünket 1-2 munkanap alatt kiszállítjuk saját raktárról!
Ingyenes szállítás: GLS 20.000 Ft-tól, ExpressOne 15.000 Ft-tól!

Eddig ezt lehet tudni a Google Pixel 5-ről

Ugyan a Google Pixel telefonok óriási figyelmet kaptak az első modell - a Pixel 3 - megjelenésekor, a Pixel 4 már kevésbé mozgatta meg az emberek fantáziáját. Így több, mint kíváncsiak vagyunk arra, hogy az októberre ígért Pixel 5 modell mit tartogat a nagyközönség számára.

Ahogy arra is, hogy a Google beváltja-e az ígéretét a 2020 végi megjelenéssel vagy a Pixel 4a-hoz hasonlóan a Pixel 5 megjelenési dátuma is csúszik. Ugyan nincs sok pletyka vagy kiszivárgott információ a Pixel 4-ről, összegyűjtöttük a legérdekesebbeket.

 

Még mindig kérdéses a megjelenési dátum

Eddig azt nyilatkozta a Google, hogy a legújabb modell 2020 végén kerülhet a boltokba, ám pandémia miatt kérdéses, hogy ez az ígéret még mindig áll-e.

Viszont ha adhatunk erre az információra, október 8.-át neveznénk meg a lehetséges megjelenés dátumának, amire nyomós okunk van. Ugyanis a Google francia nyelvű blogjában tett egy állítást, miszerint az elővétel ezen a napon kezdődhet el.

Azóta a bizonyítékul szolgáló részt kitörölték a bejegyzésből, viszont a screenshotok továbbra is megtalálhatóak az interneten. Mondjuk azt is érdemes megemlíteni, hogy ez még nem jelenti azt, hogy a világ minden részén ugyanekkor kezdődhet el az előrendelés. Hiszen lehet, hogy ez a dátum csak Franciaországra vonatkozik. 

 

Az árban valószínűleg nem lesz nagy változás

Ami az árat illeti, a Pixel 5 ára feltehetőleg vagy ugyanannyi lesz, mint a Pixel 4 ára vagy egy kicsivel több. Egy kiszivárgott információ szerint az USA-ban 699 USD lesz az új modell kiinduló ára, bár ez az információ nem teljesen megbízható. Ha a mobil ára ugyanannyi marad, mint a Pixel 4-é, akkor 799 USD/669 EUR körül lesz kapható.

 

Kisebb teljesítmény a vártnál

Sokan a Pixel 5 modellt a Google legnagyobb dobásának várták 2020-ban, ám a telefon teljesítménye várhatóan csak kicsivel fogja felülmúlni a Pixel 4a modellt.

Ugyanis egyes spekulációk szerint a Pixel 5 modell a felső középkategóriás Snapdragon 765-ös hardverrel fog működni. Így, ha hihetünk a pletykáknak, akkor a Pixel 5 teljesítménye egyáltalán nem lesz annyival jobb, mint amennyit vártunk volna tőle. 

 

Úgy tűnik, a kamera továbbra is megugorja az elvárásokat

A Pixel telefonok a meglepően jó kamerájuk miatt robbantak be a köztudatba, így nem meglepő, hogy a Google a legújabb modellnél is törekszik pár innovatív funkció bevezetésére. Minden bizonnyal az egyik ilyen funkció az a vaku intenzitásának állíthatósága lesz.

Emellett Google lehetővé teszi, hogy az elkészített felvételeket rögtön meg tudjuk osztani a közösségi médiás platformokon. Feltehetően olyan appok lesznek elérhetőek, mint az Instagram, a WhatsApp, a Twitter és a Skype.

Ez azt teszi elérhetővé, hogy ne kelljen az appokba épített kamera modult használnia a felhasználónak, hanem a kamera appból egyből meg tudja osztani a felvételeket.

Továbbá az “audio zoom” funkcióval is gazdagodhat az új modell, aminek segítségével ha rázoomolsz valamire a videó közben, a hang felerősödik a felvételen.

Ezt a tulajdonságot már pár piacra dobott telefon is tudja, így a Google tulajdonképpen nem produkál vele eget rengető újdonságot. Viszont jó látni, hogy a cég tartja az iramot a piaccal és elérhetőbb árkategóriában is elérhetővé teszi ezeket a beállításokat. 

 

Búcsút inthetünk a Soli radarnak – ami nem is olyan fájdalmas

A Google olyan radart épített a Pixel 4 telefonokba, aminek az volt a célja, hogy a segítségével a mozgássérült felhasználók is használni tudják a készüléket. Viszont a funkció nem működött zökkenőmentesen, ezért zavaróvá vált.

Úgy tűnik, hogy a Google a továbbfejlesztés helyett a radar eltávolítása mellett döntött, így a Pixel 5 készülékekben már nem lesz fellelhető. 

 

Összefoglalva ezt tudjuk a Pixel 5 megjelenéséről és kialakításáról:

-       megjelenési dátum: október 8. (?)

-       ára: 799 USD/669 EUR (?)

-       hardver: Qualcomm Snapdragon 765

-       kamera új funkciói: vakú intenzitásának állíthatósága; közvetlen megosztási lehetőségek; „audio zoom”

További cikkek
A Motorola Edge Plus

A Motorola Edge Plus

A közép kategóriás mobilok piacán eltöltött évei után a Motorola újra megvillantotta magát a kihajtható Razr telefonnal, ami valljuk be, szép látványt nyújtott kívülről, de a jelenlegi felhasználói igények között nem igazán számított bitangos konstrukciónak, főleg, hogy az ára túl magas volt ahhoz képest, amit nyújtani tudott.
Elolvasom
Pletykák és hírek az IPhone 12-ről

Pletykák és hírek az IPhone 12-ről

Egy igazi rajongó mindig találgat, mindig kutat a kedvence után és minden pletykára kíváncsi. Ilyen hatással van az Apple is a termékei iránt elkötelezett rajongókra, akik minden héten összegyűjtik a legfrissebb információkat és pletykákat az új IPhone 12 széria megjelenése előtt.
Elolvasom