A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Ezt tudja a OnePlus 8T

Ezt tudja a OnePlus 8T

Kinézetben nem sokban különbözik a széria többi tagjától

A OnePlus 8T méretben, kialakításban és színeiben hasonlít a OnePlus 8-ra. A OnePlus 8T két színben érhető el, a letisztult “Lunar Silver” nevezetű árnyalatban és a bohókás “Aquamarine Green” színben.

A mérete teljesen átlagosnak mondható: a kijelző szélessége 160,7 x 74,1 x 8,4 mm, viszont 188 grammos súlyával egyértelműen a nehezebb telefonok táborát erősíti. A súlytöbblet azzal magyarázható, hogy az akkumulátort még plusz 200 mAh-zel toldották meg.

A telefon hátán egy szögletes kameratelepet láthatunk, amin 4 lencse és két vaku foglal helyet. A nanoSIM tálca az alsó részen kapott helyet a Type-C USB port és a hangszóró pár fő egysége mellett.

 

Testre szabásban alig akad méltó ellenfele

Ami a hardvert illeti, a chip a Snapdragon 865 maradt, a belső tárhelyek terén 128 GB vagy 256 GB közül válogathatunk. A készülék egyik legszembetűnőbb sajátossága, hogy aprólékosan testre szabható.

Az egyik újdonság a régebbi modellekhez képest a mindig aktív kijelző, amit képernyőbe integrált ujjlenyomatolvasó segítségével tudunk feloldani. A testre szabás itt is könnyedén elvégezhető: tudjuk paraméterezni az óra stílusát sőt, az ujjlenyomat feloldás animációját is.

A kijelző alján lévő három gomb segítségével 6 művelet is elvégezhető, hiszen be lehet állítani, hogy dupla nyomásra vagy hosszú lenyomásra más feladatot hajtsanak végre. Összességében a rendszer teljesen felhasználóbarát és a végletekig a saját ízlésünkre tudjuk szabni.

 

A kamera jól teljesít, bár csúszott bele pár hiba

A telefonon 4 kamera és két vaku található. A legerősebb egység 48 megapixeles, utána következik erősségben a 16 megapixeles egység, amit egy 5 megapixeles makrókamera és egy 2 megapixeles mélységszenzor követ.

A legjobb teljesítményt a 12 megapixeles automatikus módban kapjuk meg. A vonalélesség kiemelkedően jó, ahogy a dinamika is jól kezeli a fényeket. Csak annyi szépséghibája van, hogy a fehéregyensúly néha trükközik.

A 48 megapixeles mód már kicsit gyengébb. Annyi pozitívum van benne a 12 megapixeles beállításhoz képest, hogy a vonalélesség szebben mutat. Viszont a zajkezelés és a dinamika is gyengébb ebben a módban, ami ronthat a fotók minőségén.

 

Lesz benne 5G, csak később

Adatkommunikáció téren adott a WiFi 6, az NFC, az 5.1-es Bluetooth aptX és aptX HD, LDAC és az AAC kodekek is. Ráadásul a Type-C portot 3.1 szabványú MTP és OTG-vel is támogatja a készülék. Navigációnál a GPS (L1+L5 Dual Band), GLONASS, Galileo (E1+E5a Dual Band), BeiDou és az A-GPS áll a rendelkezésünkre.

Ugyan az 5G kis hazánkban még nem egy aktuális szempont, de érdemes figyelembe vennünk azt, hogy jelenleg még nem kompatibilis vele a készülék. Viszont jó hír, hogy a OnePlus-nál már dolgoznak ezen az ügyön is.

 

A készülék pikkpakk feltöltődik

Ami a töltést illeti, a OnePlus 8T erős ezen a téren. Ugyanis nem minden telefonról mondható el, hogy akár 40 perc alatt lemerült állapotból maxra tudjuk tölteni. Ennél a telefonnál igen. Hiszen a két darab 2250 mAh-s akkumulátor párhuzamos töltése villámgyors töltést tesz lehetővé.

 

Összességében…

a OnePlus 8T merőben jobb, mint a OnePlus 8, hiszen tökéletesítettek a szoftveren, ráadásul  még kevesebb összeget is kell érte kipengetnünk (667 euró), mint idősebb testvéréért (749 euró). Így, ha fontolgattad a OnePlus 8 megvételét, de végül az ára vagy szerényebb képességei miatt nem landolt a kosaradban, akkor a 8T modell jó választás lehet számodra.

Kiemelt ajánlataink