A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Samsung Galaxy A70: A középkategóriás telefon az új generációnak?

Samsung Galaxy A70: A középkategóriás telefon az új generációnak?

A Samsung új középkategóriás telefonokat mutatott be az A Galaxy Event keretében, köztük az A80-at a bizarr forgatható tripla kamerájával és szinte forradalminak számító jellemzőivel. Az ennél kevésbé izgalmasnak tűnő Samsung A70-et ismerhetjük meg most közelebbről, a külsőre szép, középvonalas okostelefont, mellyel a tartalmakat készítő új generációt célozták meg.

Köszönhetően félelmetes tripla hátlapi kamerájának, lenyűgöző szelfikamerájának és 6,7 colos FHD+ Super AMOLED kijelzővel mindenképpen versenyképes telefon a tartalmak készítése és megosztása szempontjából. Mégis nehéz esélyesnek látni a kitűnő A80-assal szemben, amit ráadásul hasonló áron lehet megvásárolni. Ha a Samsung rajongók nem engedhetnek meg maguknak egy Galaxy S10 vagy S10+ telefont, akkor az A80-at fogják választani.

Legfőbb jellemzők, ár és megjelenés dátuma

  • 6,7 colos FHD+(1080x2400) Super AMOLED kijelző
  • nyolc magos Snapdragon processzor
  • akár 8 GB RAM memória
  • 128 GB tárhely (micro SD-vel 512 GB-ra bővíthető)
  • tripla hátlapi kamera: 32 MP, f/1.7 (főkamera), 8 MP, f/2.2, 12mm (ultraszéles), 5 MP, f/2.2, mélység szenzor
  • 32 MP, f/2.0 szelfikamera
  • 4500 mAh-s akkumulátor
  • ujjlenyomat olvasó a kijelzőbe építve
  • külső méret: 164.3 x 76.7 x 7.9 mm
  • szoftver: Android 9 Pie
  • ára Nagy-Britanniában: még megerősítésre vár
  • megjelenés dátuma: április 26.

 

Külső jellemzők

A Galaxy A70 a 2019-es elvárásokhoz viszonyítva egy meglehetősen gyenge készülék 6,7 colos, notch-os kijelzőjével és üveg hatású, műanyag házával. Hátlapján tripla kamera található, akárcsak az új Huawei P30-nál. Természetesen az A70 jóval olcsóbb, mint a P30, bár a Samsung még nem erősítette meg az árát, de feltételezhetően valahol 400 font környékén lehet majd megszerezni.

Háza nem olyan szép, mint az A80-é, mivel ún. 3D Glasstic-ból, azaz üveg hatású műanyagból készült. Ettől függetlenül nem érződik olcsóbb megoldásnak, megfelelő a fogása és karcsú, mindössze 7,9 mm. A 4 elérhető színből a narancs árnyalatú Coral sikeredett a legjobbra. Ezenkívül még választhatjuk a telefont feketében, fehérben és kékben. Samsung A70 tokok ide kattintva rendelhetőek.

Az A70-esnél plusz pont az USB Type-C csatlakozóval együtt a telefon alján található, 3,5 mm-es jack csatlakozó. A bekapcsoló gomb és a hangerőszabályozó a telefon jobb oldalán kaptak helyet. A dual SIM-kártyát pedig a készülék bal felső szélén helyezhetjük el.

A Samsung A70-ben nyolc magos Snapdragon 675 fut 8 GB RAM-mal, bár 6 GB-os változatban is elérhető lesz. Belső tárhelye 128 GB, ami micro SD-vel 256 GB-ra bővíthető. Erős, 4500 mAh-s akkumulátoráról a Samsung nem kevesebbet állít, mint hogy egész nap és még annál tovább is bírja.

Az Infinity-U kijelző szintén nagy durranás a középkategóriás telefonoknál. 6,7 colos, 1080x2400-as Super AMOLED kijelzője ugyanaz, mint az A80-asnál, beépített ujjlenyomat-olvasóval rendelkezik. Kevésbé letisztult, mint a notch és szinte keret nélküli kijelző az A80-nál, de a szelfikamerát mégis csak tenni kellett valahova. Az A80-asnál a Samsung ezt úgy oldotta meg, hogy egy felfelé csúsztatható hátsó panelt helyezett el egy forgatható kamerával. De lehet, hogy ez nem üzembiztos megoldás, ezért az A70-es biztonságosabb választásnak tűnik.

A könnycsepp alakú notch ad helyet a 32 megapixeles, f/2.0 szelfikamerának. Ez nem versenyezhet az A80-as tripla szelfikamerájával, de egy középkategóriás telefon esetében ez egy szép előlapi kamera. A tripla hátlapi kamera egy 32 MP, f/1.7 főkamerból, egy 8 MP, f/2.2, 12mm ultraszéles kamerából és egy 5 MP, f/2.2, mélység szenzorból tevődik össze. Ezért az árért ennél nem is kívánhatnánk többet. Amit az A70-esnél nem találsz meg, de az A80-asnál igen, az a 3D-s mélyésgérzékelős kamera. Ezt a különleges technológiai megoldást először a Samsung Galaxy S10 5G kamerájánál alkalmazták, majd később rákerült az olcsóbb A80-ra is.

 

Összefoglalás

A Samsung A70-es nem tud olyat, amit az A80 ne tudna valamivel jobban. Ha egy középkategóriás telefont keresel, ami azért menő és izgalmas, jól van összerakva és újításokat is tartalmaz, akkor számodra az A80 a jó választás. Már csak azért is, mert az A70 nem lesz annyival olcsóbb, ezért megéri egy kicsivel többet fizetni egy sokkal jobb telefonért.

A Galaxy A70 megjelenését áprilisra ígérték Nagy-Britanniában, de a Samsung arról semmit nem árult el, hogy ezzel egy időben még melyik másik európai országban jelenik meg a telefon, ahogyan az áráról sem mondtak semmit.

Samsung A70 tokok ide kattintva rendelhetőek.

Keresés

Kiemelt ajánlataink