Minden termékünket 1-2 munkanap alatt kiszállítjuk saját raktárról!
Ingyenes szállítás: GLS 20.000 Ft-tól, ExpressOne 15.000 Ft-tól!

Ezt tudja a Honor 20e

Pár éve attól volt hangos a sajtó, hogy többé nem lesz Google a Huawei telefonokon. A helyzet a cég leányvállalatánál, a Honornál is hasonló. Ám ameddig kitartott a cég Google licensze, gyorsan összehoztak egy mobil szoftvert, hogy kiadhassanak még egy utolsó modellt, amin megtalálható a Google.

Így születetett meg a Honor 20e, ami pár hete már itthon is elérhető. Viszont a vélemények vegyesek a készülékről. Lássuk csak, mit tud a készülék.

Kézreálló méret

A készülék mérete az első, ami felkeltheti a vásárló figyelmét. Ugyanis a telefon kifejezetten kompaktra sikeredett. Ez a méret a közel múltban megjelent nagy, bumplszi telefonokhoz képest felüdülés lehet azoknak, akik a kisebb mobilokat preferálják.

A dobozban csak az alap dolgokat találjuk a készülék mellett. Egy 10 W-os töltő fejet, egy microUSB végű töltőkábelt, egy átlátszó tokot és egy SIM tűt. A készülék két színben is elérhető: egy kék és egy fekete árnyalatban.

Ahogy a kezünkbe fogjuk a telefont, észrevehetjük, hogy a jobb oldalon sorakoznak fel a hangerőt szabályzó gombok a kikapcsoló gombbal együtt. A telefon bal oldala teljesen érintetlen. Hátul láthatunk három kamerát és egy ujjlenyomat olvasót, ami a tesztelések szerint pöpecül működik.

Alul helyezkedik el a teljesen hagyományos 3.1 mm-eres Jack dugó és a microUSB csatlakozója is. Ha megfordítjuk a készüléket, láthatjuk, hogy a full HD képernyő 6.21 hüvelyknyi területet ölel fel.
 

Van rajta Google – de milyen áron?

A hardveren sajnos érződik, hogy a Honor nem tudott a Google szabályozásai után fejleszteni a készüléken. A ma már egyáltalán nem frissnek számító Kirin 710F chipset-et kapta a telefon egy 4 GB RAM-mal megtoldva.

Ez a megoldás még a RAM-mal is enyhén szólva időt múltnak mondható, amin az Android 9 operációs rendszer sem segít. Ezt enyhén ellensúlyozza a 9.1-es EMUI, ami felhasználóbarát és könnyen kezelhető. Összességében a készülék gyengeségei ellenére hétköznapi funkciók ellátásra teljesen alkalmas.
 

A kamera az rendben van

Az árkategóriájához méltóan egy teljesen átlagos, hétköznapi használathoz ideális kamerát kapunk. 24 megapixelt tud a főkamera PDAF élesítéssel és F/1,8-as apertúrával 8 megapixeles ultraszéles modullal.

A jobb portrék érdekében még mélységszenzort is csempésztek a normál módba. A fotók minőségén AI móddal lehet javítani, ami annyit tud, hogy megpiszkálja a kontrasztot, a szaturációt és a színhőmérsékletet az esztétikusabb képek kedvéért.

Továbbá van dedikált esti mód is, ahogy a háttér elmosottságát is lehet állítgatni a rekeszérték módban. A normál mód mellett van egy Pro módunk is, amivel fehéregyensúlyt, EV-t, záridőt és ISO-t tudunk manuálisan állítani. Azt kell mondanunk, hogy a kamera nappal – ha eltekintünk pár zavaró tényezőtől – egész jól működik.

De mi a helyzet akkor, ha este szeretnénk fotózni? Hát, finoman szólva ne számítsunk szép eredményekre. Ami a videózást illeti, a full hd felbontás a maximum.

Annyit kapunk még a Honor kamerájától, hogy mozgás közben ultraszéles látószög mellett kicsit kevésbé látszanak a kézremegések a felvételen. Viszont nagyon érződik, hogy nincs beépítve optikai vagy elektronikus stabilizáció - bár ebben az ár fekvésben nem is elvárás.
 

Az adatátvitelen is érződik a fejlesztések hiánya

A 4G az teljesen megvan, de a wifin látszik, hogy nem mostanában rakták össze ezt a telefont. Erre még ráadásként jön az, hogy a 5Ghz hálózatokat egyáltalán nem látja a rendszer. Műholdas érzékelésben sem jeleskedik, hiszen nincs GALIELO és BDS támogatás, sem NFC.

A hátlap alatti akkumulátor 3400 mAh-s, a mellékelt töltő pedig 10 wattos. Ebből már következtethetünk arra, hogy a töltési idő kicsit több lehet, mint az újabb mobiloknál. A telefon körülbelül 2 és fél óra alatt töltődik fel, bár ez még szerintünk tűrhető.

Összességében a Honor 20e nem tud többet, mint a saját árkategóriájában mozgó telefonok. Viszont, ha kézreálló, kisebb mobilokat keresel, akkor megéri a telefon mellett dönteni.   

Jelenleg is kompakt telefonod van? Azért azt sem árt felruházni egy masszív tokkal.

További cikkek
LG G8 specifikációk, tulajdonságok, ára

LG G8 specifikációk, tulajdonságok, ára

Az LG nem volt fókuszban a 2019-es barcelonai Mobil Világkongresszuson az 5G-s, hajlítható kijelzős, bombasztikus telefonok mellett, de azért sort kerítettek a G8 bemutatására. A látottak alapján azt sejteni lehet, hogy egy jó telefonról van szó, ami árban ráadásul sok versenytársát leelőzi.
Elolvasom
Ilyen lesz az Asus Zenfone 7

Ilyen lesz az Asus Zenfone 7

Az Asus széles körökben ismert közel csúcsminőségű telefonjairól - amik ugyanakkor nem terhelik meg a pénztárcát. Már egy éve annak, hogy kijött az Asus Zenfone 6, ám nyakunkon van a Asus Zenfone 7 és a Zenfone Pro megjelenésének a feltételezett dátuma.
Elolvasom
A Motorola Edge Plus

A Motorola Edge Plus

A közép kategóriás mobilok piacán eltöltött évei után a Motorola újra megvillantotta magát a kihajtható Razr telefonnal, ami valljuk be, szép látványt nyújtott kívülről, de a jelenlegi felhasználói igények között nem igazán számított bitangos konstrukciónak, főleg, hogy az ára túl magas volt ahhoz képest, amit nyújtani tudott.
Elolvasom