A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Ezt tudja a Honor 20e

Ezt tudja a Honor 20e

Így születetett meg a Honor 20e, ami pár hete már itthon is elérhető. Viszont a vélemények vegyesek a készülékről. Lássuk csak, mit tud a készülék.

Kézreálló méret

A készülék mérete az első, ami felkeltheti a vásárló figyelmét. Ugyanis a telefon kifejezetten kompaktra sikeredett. Ez a méret a közel múltban megjelent nagy, bumplszi telefonokhoz képest felüdülés lehet azoknak, akik a kisebb mobilokat preferálják.

A dobozban csak az alap dolgokat találjuk a készülék mellett. Egy 10 W-os töltő fejet, egy microUSB végű töltőkábelt, egy átlátszó tokot és egy SIM tűt. A készülék két színben is elérhető: egy kék és egy fekete árnyalatban.

Ahogy a kezünkbe fogjuk a telefont, észrevehetjük, hogy a jobb oldalon sorakoznak fel a hangerőt szabályzó gombok a kikapcsoló gombbal együtt. A telefon bal oldala teljesen érintetlen. Hátul láthatunk három kamerát és egy ujjlenyomat olvasót, ami a tesztelések szerint pöpecül működik.

Alul helyezkedik el a teljesen hagyományos 3.1 mm-eres Jack dugó és a microUSB csatlakozója is. Ha megfordítjuk a készüléket, láthatjuk, hogy a full HD képernyő 6.21 hüvelyknyi területet ölel fel.
 

Van rajta Google – de milyen áron?

A hardveren sajnos érződik, hogy a Honor nem tudott a Google szabályozásai után fejleszteni a készüléken. A ma már egyáltalán nem frissnek számító Kirin 710F chipset-et kapta a telefon egy 4 GB RAM-mal megtoldva.

Ez a megoldás még a RAM-mal is enyhén szólva időt múltnak mondható, amin az Android 9 operációs rendszer sem segít. Ezt enyhén ellensúlyozza a 9.1-es EMUI, ami felhasználóbarát és könnyen kezelhető. Összességében a készülék gyengeségei ellenére hétköznapi funkciók ellátásra teljesen alkalmas.
 

A kamera az rendben van

Az árkategóriájához méltóan egy teljesen átlagos, hétköznapi használathoz ideális kamerát kapunk. 24 megapixelt tud a főkamera PDAF élesítéssel és F/1,8-as apertúrával 8 megapixeles ultraszéles modullal.

A jobb portrék érdekében még mélységszenzort is csempésztek a normál módba. A fotók minőségén AI móddal lehet javítani, ami annyit tud, hogy megpiszkálja a kontrasztot, a szaturációt és a színhőmérsékletet az esztétikusabb képek kedvéért.

Továbbá van dedikált esti mód is, ahogy a háttér elmosottságát is lehet állítgatni a rekeszérték módban. A normál mód mellett van egy Pro módunk is, amivel fehéregyensúlyt, EV-t, záridőt és ISO-t tudunk manuálisan állítani. Azt kell mondanunk, hogy a kamera nappal – ha eltekintünk pár zavaró tényezőtől – egész jól működik.

De mi a helyzet akkor, ha este szeretnénk fotózni? Hát, finoman szólva ne számítsunk szép eredményekre. Ami a videózást illeti, a full hd felbontás a maximum.

Annyit kapunk még a Honor kamerájától, hogy mozgás közben ultraszéles látószög mellett kicsit kevésbé látszanak a kézremegések a felvételen. Viszont nagyon érződik, hogy nincs beépítve optikai vagy elektronikus stabilizáció - bár ebben az ár fekvésben nem is elvárás.
 

Az adatátvitelen is érződik a fejlesztések hiánya

A 4G az teljesen megvan, de a wifin látszik, hogy nem mostanában rakták össze ezt a telefont. Erre még ráadásként jön az, hogy a 5Ghz hálózatokat egyáltalán nem látja a rendszer. Műholdas érzékelésben sem jeleskedik, hiszen nincs GALIELO és BDS támogatás, sem NFC.

A hátlap alatti akkumulátor 3400 mAh-s, a mellékelt töltő pedig 10 wattos. Ebből már következtethetünk arra, hogy a töltési idő kicsit több lehet, mint az újabb mobiloknál. A telefon körülbelül 2 és fél óra alatt töltődik fel, bár ez még szerintünk tűrhető.

Összességében a Honor 20e nem tud többet, mint a saját árkategóriájában mozgó telefonok. Viszont, ha kézreálló, kisebb mobilokat keresel, akkor megéri a telefon mellett dönteni.   

Jelenleg is kompakt telefonod van? Azért azt sem árt felruházni egy masszív tokkal.

Kiemelt ajánlataink