A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Tovább fejlődtek a modern összecsukható telefonok: ilyen Motorola Razr 5G

Tovább fejlődtek a modern összecsukható telefonok: ilyen Motorola Razr 5G

Hiszen 2019-ben megjelent az első mobiltelefon a márkától, ami érintőképernyője ellenére simán összecsukható és praktikusan tárolható. Bár végül nem lett sikeres a magyar piacon, hiszen kevesebbet tud annál, mint amennyit elkérnek érte.

Ráadásul még az ára is az egekben van: közel 400 ezer forintos költségével eléggé túl lőttek a célon. Ugyanis ezen az áron akár egy újabb Iphonet is vehet az ember. Így a Motorola Razr 2019 végérvényesen is megbukott. Pontosan emiatt nagy érdeklődéssel fordulunk a fiatalabbik testvére, a Motorola Razr 5G felé, ami most ősszel jelent meg.
 

A lecsukott képernyőn már láthatunk változást

Összecsukott állapotban a Motorola Razr 5G egy kis képernyőt mutat magából, amin már megjelenhetnek a kontaktjaink is. Amin még érzékelhető a változás, az az ujjlenyomat olvasó, ami a Motorola Razr 2019-en a képernyőn helyezkedett el. Viszont a legújabb modellen már a telefon hátán foglal helyet a Motorola felirattal karöltve.

A specifikációkban is látunk pár korigálást. A Snapdragon 710 helyett a Snapdragon 765-öt kapta, ami sokkal jobban illeszkedik a chipset 5G bővítéséhez. Ráadásul a teljesítményen is javít, amit egy közel 400 ezer forintos telefonnál joggal várhatunk el.

A tárhelyet és a RAM-ot is növelték: az előbbit 256 GB-ra, utóbbit 8GB-ra, amit szintén szükségesnek gondoltunk. Emellett a kamerákon cseréltek, hiszen a 16MP-es fő kamerát egy 48MP-es főkamerára és egy 20MP-es szelfikamerára cserélték. 

 

Ilyen a telefon fő attrakciója: az összecsukhatóság

Nevezzük meg az elefántot a szobában: ha valakit érdekel ez a telefon, akkor minden bizonnyal az összecsukhatósága miatt, így erre is érdemes kitérnünk. Ami ezt az aspektusát illeti a telefonnak, az élménye majdnem olyan, mint a hagyományos összecsukható készülékeknek.

A képernyőn nincsen szemmel látható vonal, csupán egy átsimításból lehet érezni a középen elválasztott képernyőket. Viszont itt sem számottevően feltűnő a törés, szóval a Motorola Razr 5G jól vizsgázott ezen a téren.

A telefon összecsukott állapotban megfelelően összezáródik. A felnyitása közepes erőt igényel: nem kell vele megszenvedni, de megfelelően zárja össze a telefont. Vagy ahogy a Motorola fogalmazott, még egy papírt sem tudunk közéjük helyezni. Ezt a szintet hozza is.  

 

A kamera nem annyira remekel

Ahogy azt már említettük, a telefon főkamerája 48 MP-es és egy Quad Bayerfiltert helyeztek rá. Ez a szerkezet 12 MP-es képeket csinál, ami gyengének/átlagosnak számít a középkategóriás mobiltelefonokhoz képest. Emellett egy 26 mm egyenértékű f/1.7-es lencsét is építettek bele az optikai stabilizációért.

A kamerának nincsen ultraszéles módja, csupán az automatikus beállításokra támaszkodhatunk. De ne feledkezzünk meg a telefon szelfikamerájáról sem, amit egy 20MP-es szenzor működtet és egy f/2.2-es lencsével optimalizálja a képek minőségét. A teljesítménye ennek a kamerának sem a legjobb, de attól még videóhívásokhoz használható. 

 

Összességében…

…nem látjuk azt, hogy a telefonnak lenne más előnye azon kívül, hogy összecsukható. Ezt sajnos édes kevésnek találjuk a 400 forintos árért, annak ellenére, hogy jelentősen fejlődött az előző modellhez képest.

Minden esetre látunk jövőt az ilyen jellegű megoldásoknak, viszont tagadhatatlan, hogy gyerekcipőben jár még a modern összecsukható telefon koncepciója.

Kiemelt ajánlataink