A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Barátságok szövik át a világhálót

Barátságok szövik át a világhálót

Szomorú hely lenne ez a világ, ha nem töltené meg a hétköznapok szürke egyhangúságát változatos színkavalkáddal a gondtalan baráti csevej. Sajnos, a koronavírus miatt kell most magas falakat vonnunk magunk köré, hogy így tudjunk a legegyszerűbben ne csak a saját egészségünkről, hanem az idősebb ismerőseink, kollégáink, családtagjaink biztonságáról, orvosi diploma vagy virológiai képesítés nélkül is gondoskodni.

Legyünk együttérzők

Nem beszélve arról, hogy mennyi összejövetelnek kellett elmaradnia erre az időszakra. Biztos nem kevés érettségi, osztálytalálkozó, egyetemi buli került lemondásra, vagy lett csúsztatva. De adózzunk egy perc néma csenddel azoknak a menyasszonyoknak is, akiknek az esküvője a járvány keltette kellemetlenség következtében kényszerült halasztásra bizonytalan időre…

Maradjunk pozitívak

Ha a dolgok jó oldalát nézzük, akkor a kijárási korlátozás remek alkalom arra, hogy egy kicsit ráncba szedjük magunkat, és behozzuk lemaradásainkat a sorozatokból, vagy az olvasmányainkból, vagy hogy kipróbáljuk a legújabb játékokat, amikről eddig csak hallottunk, de nem volt időnk sohasem beszerezni, mert úgy éreztük, hogy sosem lenne rá alkalmunk, hogy végigjátszuk őket. De persze mindezt azután, hogy kitakarítottunk és a függönyök is ki lettek mosva. Szóval, azért otthon is van lehetőség bőséggel élményt gyűjteni az izolációs időszak alatt, de mit érnek az élmények, ha nem lehet megosztani senkivel?

Oly távol, mégis közel

A személyes találkozás élményét tökéletesen nem tudja visszaadni, de a legjobb orvosság a magány elűzésére és annak megakadályozására, hogy magunkba forduljunk, az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő videóchatelés, és azon keresztül a sörözés, borozás, teázás, kávézás, sütizés, disznóvágás, sajtkészítés, pálinkafőzés, meg persze a munkás ügyek intézése a kollégákkal. Aztán persze később velük is sörözhetünk.

Ha most új dologról rántottuk le a leplet, akkor jár neked az állva taps, hogy így átvészelted az elmúlt öt évet, viszont a következő programokból talán egyet ideje lenne beszerezned és bátran használnod.

Felsorolás a teljesség igénye nélkül

Kezdjük is talán, ha nem is a legnépszerűbb, de a legismertebb videókommunikációs szoftverrel, a Skype-pal. Ezen a programon akár 24 emberrel is lehet egyszerre beszélni és sok platformon elfut, mint például a Windows, Mac, Android, iPhone és még Xbox One-on is.

Nem olyan régi fejlesztés, de hamar sokak kedvence lett a Houseparty, aminek egyik népszerű tulajdonsága, hogy az alkalmazás megnyitásával az ismerőseink azonnal értesülnek róla, hogy elérhetőek lettünk a programon keresztül, és ha gondolják, már hívhatnak is. Mivel itt csak 8 emberrel tudunk egyszerre egy beszélgetésbe bonyolódni, nem a legideálisabb a nagyszámú munkahelyi meetingek megtartására.

Alma jelzésű masinák tulajdonosainak klikkesedését segíti elő a FaceTime. Ez a program Mac-re, iPhone-ra és iPad-re készült. A csoportos videohívás indításával 32 emberrel lehet egyszerre megbeszélni, hogy a kijárási korlátozás idején melyik sorozat főcímzenéjére néztük végig, ahogy a pók hálót szőtt a sarokba.

A Google Duo élőképes telefonhívásaihoz sajátos kukucskálólyukat biztosít a fogadófélnek, aki ezen keresztül győződhet meg róla a hívásfogadás előtt, hogy tényleg az hívja-e, akinek a nevét kijelzi a program.

A WhatsApp neve sem új keletű az üzenetküldő programok között. Jóminőségű videó hívásaival simán leküzdésre kerülnek a hatalmas távolságok, hogy az egymástól távol lévő családtagok bármikor beszélhessenek egymással.

És ha már WhatsApp, akkor Facebook Messenger. Bár egy tulajdonban vannak, mégsem teljesen egyformák. Bár a hívások minősége között nincs nagy különbség, a felhasználási felület természetesen nem ugyanaz. Itt is 8 emberig maxolható az egy csoportban lévő beszélgetőpartnerek száma, akik egyenként más filterekkel díszíthetik a fejüket kedvük szerint, ha már kifogytak a témából, és viccesek akarnak maradni a többiek előtt.

Ha tehetjük, maradjunk otthon, és készülékeinket mindig tartsuk tisztán.

Kiemelt ajánlataink