Minden termékünket 1-2 munkanap alatt kiszállítjuk saját raktárról!
Ingyenes szállítás: GLS 20.000 Ft-tól, ExpressOne 15.000 Ft-tól!

Mindent tudnak a Huawei új csúcsmobiljai, de a tudásnak ára van

A Huawei Mi 10 és Mi 10 Pro drága, de megéri az árát. A pénzünkért cserébe valódi csúcsmobilokat kapunk a gyártótól.

Igaz, egyelőre csak Kínában, de bemutatkoztak a Huawei csúcsszériájának legújabb családtagjai. Az Mi 10 és Mi 10 Pro többet tudnak elődeiknél, ezért cserébe azonban a cégre jellemző, barátságos árazásról le kell mondanunk.

Az új Huawei 2020-as mércével mérve is megállja a helyét

A Huawei Mi 10 és Mi 10 Pro kifejezetten prémium kategóriás készülékek, melyekre sem a felépítést illetően, sem hardveres szempontból tekintve nem panaszkodhatunk.

Mindkét telefon előlapjára 6,67 hüvelykes, széleken lekerekített Full HD+ felbontású, bal felső kameralyukas AMOLED panel került. A kijelző automatikája kifejezetten fejlett, a mobil ugyanis elöl és hátul is figyeli a környezetét annak érdekében, hogy pontosabb képet kapjon arról, milyen fényviszonyok közt használják.

A hardveres szintén jól muzsikál, a készülékben ugyanis a 7 nanométeres Snapdragon 865 dolgozik, ami nyolcmagos Cortex-A77-es processzorral és Adreno 650 grafikai egységgel a hétköznapi felhasználóknak és a játékosoknak is kiváló megoldást jelent.

Természetesen alap az 5G modem is, hiszen ma már egyetlen csúcsmobil sem létezhet nélküle. Azonban a Wi-Fi 6 technológia segítségével elérető 9,6 Gbps sávszélesség is meglehetősen figyelemre méltó.

Akkumulátor-fronton a Mi 10 4780 mAh-s telepet kapott, míg a Pro változatot 4500 mAh-s akksival látták el. csak a 30 Wattos, míg utóbbi az 50 Wattos gyorstöltést támogatja.

A Huawei Mi 10 és Mi 10 Pro így semmiben sem maradnak el a 2020-as csúcsmobiloktól, leszámítva a Google szolgáltatások hiányát, melyet azonban nagymértékben pótolni tud a Huawei saját ökoszisztémája, a HMS.

Kamerában is erős

A telefongyártók manapság a hardveres teljesítmény mellett leginkább a kamera terén szeretnék túllicitálni és legyűrni egymást. Ebben a harcban a Huawei sem marad el, hiszen mindkét új készülék esetében egy 108 megapixeles, optikai képstabilizálással ellátott kameráé lett a főszerep. A Mi 10 ezen kívül egy 13 megapixeles ultraszéles látószögű, f/2,4-es rekeszidejű, valamint egy 2 megapixeles makró kamera és egy 2 megapixeles mélységszenzor is található.

A Pro verzió kamerarendszere persze még ennél is komolyabbra sikeredett. A készülék 12 megapixeles portrékamerát, 10X-es optikai és 50X-es digitális nagyítást lehetővé tevő zoomkamerát, valamint egy 20 megapixeles ultraszéles látószögű modult is kapott.

A meleg helyzetek is elkerülhetők

Az Mi 10 és az Mi 10 Pro hátránya, hogy a készülékek a komoly teljesítmény miatt az átlagosnál gyorsabban túlmelegedhetnek. A Huawei mérnökei azonban mindenre felkészültek, és ezt a problémát is hatékonyan megoldották.

A komoly teljesítményhez ugyanis folyadékhűtéses rendszer tartozik, ami gőzkamrás technológiájával tartja hűvösen a készülékházat komolyabb igénybevétel esetén. Sőt, külön kiegészítőként ventillátort is vásárolhatunk hozzá, ami száz százalékosan garantálja, hogy a processzor extrém igénybevétel mellett sem fog elfüstölni a kezünkben.

Jobban a zsebünkbe kell majd nyúlni

A teljesítmény növekedésével a Huawei egyértelműen az árakat is feljebb tornázta. Éppen ezért, ha szeretnénk beszerezni a 2020-as csúcskészülékeket, a korábbinál mélyebben a pénztárcánkba kell majd nyúlnunk.

A Pro változat Kínában jelenleg 5000 jüanról, azaz nagyjából 220 ezer forintról indul, de várhatóan Európában ennél jóval drágábban lesz elérhető. Az Mi 10 valamivel olcsóbban, már 4000 jüanért is beszerezhető.

További cikkek
A Samsung Galaxy Note szerelmeseinek

A Samsung Galaxy Note szerelmeseinek

A Samsung Galaxy Note formatervezésének szerelmesei idén is újat kapnak. A Samsung Galaxy Note 20 körül felröppent találgatások és pletykák végeláthatatlanok, és éppen a készülék jellegzetes formatervezéséhez kapcsolódik a legnagyobb bizonytalanság.
Elolvasom