A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Ezek voltak 2019 legfontosabb mobilos történései

Ezek voltak 2019 legfontosabb mobilos történései

A 2019-es év sűrű, meglepetésekkel teli időszak volt a mobileszközök szerelmesei számára. Olyan, masszív készülékek kerültek piacra, mint a minden szempontból tökéletes iPhone 11, és olyan újdonságok jelentek az üzletek polcain, melyeket korábban csak a sci-fi filmek jeleneteiben láthattunk. Egyszóval az évtized vége emlékezetesre sikeredett.

Éppen ezért összegyűjtöttük azt a 3+1 legfontosabb eseményt, mely véleményünk szerint a legnagyobb hatást gyakorolta a mobileszközök piacára 2019-ben. Ha pedig 2020 csak fele ennyi izgalmat tartogat, már nagyon izgatottan várjuk, mi állhat előttünk a következő hónapokban!

Huawei vs. USA

Nem kérdés, hogy az év legnagyobb jelentőséggel bíró, és legkomolyabb sajtóvisszhangot keltő mobilos eseménye az Egyesült Államok kínai gyártókkal szemben indított hadjárata volt. Nem véletlenül, hiszen a Huawei tiltólistára kerülése rengeteg felhasználót érintett a milliók által használt Google szolgáltatások megszüntetése miatt.

A Huawei-embargóval már sokat foglalkoztunk, azonban külön említést érdemel a kínai cég reakciója. A Huawei ugyanis a tiltástól egyáltalán nem esett kétségbe, sőt! A cég úgy döntött, a Google-ökoszisztéma pótlására megalkotja saját rendszerét, a HMS-t, melyhez egyre több alkalmazásfejlesztő csatlakozik.

Hogy a Huawei ezzel képes lesz-e megtörni a Google egyeduralmát, az a jövő zenéje, de biztosak vagyunk abban, hogy a témában 2020 is sok, izgalmas pillanatot tartogat majd számunkra.

Megállíthatatlanul nyomul az 5G

Tavaly megérkezett a várva várt 5G, ami eddig legjobb esetben is csak vegyes érzelmeket váltott ki a felhasználókból. Egyelőre sokat kell érte fizetnünk, kevés készülékben elérhető, és talán nem is nyújt akkora pluszt, mint amit elsőre várnánk. De nem kell aggódnunk. 2020 várhatóan az 5G éve lesz, és egyre több telefon lesz képes kihasználni a folyamatosan épülő hálózatok lehetőségeit.

Az 5G legnagyobb előnyét a sebességnövekedés mellett a sok eszköz egyidejű kiszolgálása jelenti, ami a jövőbeli fejlesztések és az IoT megoldások szempontjából nélkülözhetetlen.

Hajtogass kisebbet!

Furcsa dolog a kütyük piaca, hiszen a folyamatosan változó trendek mindig új, extrémebb megoldásokat kínálnak. Egy időben a gyártók arra törekedtek, hogy megalkossák a lehető legapróbb és legvékonyabb telefonokat, mára azonban ismét a nagy, jól látható képernyő lett a menő.

Olyannyira, hogy megjelentek a piacon az első, már-már tabletméretű készülékek, melyek kijelzője tetszés szerint kisebb, összehajtott formában is használható. Kérdés persze, hogy mennyire hasznos újítás ez, és milyen szinten fog bekerülni a köztudatba.

A technológiát egyelőre kevés gyártó alkalmazza, a hajtogatható képernyős készülékek pedig meglehetősen drágán, a normál okostelefonok árának sokszorosáért elérhetők.

A Galaxy Fold magas ára ellenére is népszerűnek mondható, ami a szakértők szerint azt vetíti előre, hogy a technológia végfelhasználói ára a jövőben csökkenhet, és az olcsóbb, tömeggyártott készülékekben is megjelenhet a hajlítható képernyő.

A kamerák háborúja

A digitális fényképezőgépek megjelenése a kétezres évek elején elindította az úgynevezett „megapixel-háborút”. A gyártók havonta licitáltak egymásra a nagyobbnál nagyobb megapixelekkel, a felhasználók pedig vakon hittek abban, hogy az egyre nagyobb számoknak köszönhetően jobb fotósokká válnak majd.

Ha nem is teljes mértékben, de nagyjából valami ilyesmi zajlott 2019-ben a mobilos kamerák piacán is.

A gyártók belevetették magukat a komolyabbnál komolyabb kamerák integrálásába, és rengeteget ígérnek a felhasználóiknak. A megapixelek után már a lencsék is szaporodnak, és egyre több olyan telefonnal találkozhatunk, ami 4-5 kamerával csábítja a fotózás szerelmeseit a vásárlásra.

Kiemelt ajánlataink