Minden termékünket 1-2 munkanap alatt kiszállítjuk saját raktárról!
Ingyenes szállítás: GLS 20.000 Ft-tól, ExpressOne 15.000 Ft-tól!

Ilyen az LG Velvet

Az LG legújabb telefonjáról folyamatosan szivárogtattak ki információkat, így a megjelenés előtt is sokat tudtunk a készülékről. Például azt is, hogy már nem a G széria része lesz a mobil, hanem új vonalat dob piacra az LG.

Ezen darabok sorát kezdi meg a Velvet széria, aminek első modellje már egy ideje kapható itthon is.

A szemkápráztató hátlap téged is elvarázsol

Talán az egyik legszembetűnőbb vonása az új telefonnak, hogy a hátlap színe gyönyörű árnyalatokban pompázik. Ugyan Magyarországon csak a szürke verzió érhető el, még ez a hátlap is ízlésesen dekoratív. Hiszen ahol fény éri, szivárvány jelenik meg a festésen.

A hátlapot három kamera gazdagítja, amik közül a legnagyobb enyhén kiemelkedik a hátlapból. Ez a kamera 48 megapixeles, az alatta lévő kisebb kamera 8 megapixeles, míg a legalsó csak 5 megapixeles.

Emellett még az is szembetűnő a Velvet telefonokon, hogy lekerekített képernyővel gyártották le. A hajlat ugyan nem hangsúlyos, ám ha zavarnak a lekerekített képernyők, érdemes lehet más készülék után nézned.

A képernyő széleinél vékony fekete vonal fut végig, amit szürke hátlap keretez. Ízlés kérdése, hogy ez neked mennyire szimpatikus, viszont sokaknak zavaró lehet, ezért fontosnak tartottuk leírni.

A szelfi kamera egy U alakú formában foglal helyet a kijelző tetején. A szelfi kamera fölött egy vékony, hosszúkás hangszóró helyezkedik el, ami mikrofonként is üzemel. 

 

Pár szót a kijelzőről

Az új LG modell kijelzője 6.8 ujjnyi méretű és 1080x2460-as felbontással rendelkezik. A képernyő a P-OLED technikával készült, ami élénk, telített színvilágot biztosít a Velvet telefonoknak.

Viszont egy dolog sajnos hiányzik a készülékből: ez pedig a versenyképes képfrissítés. Ugyanis a saját árkategóriájában lévő okostelefonokkal ellentétben a Velvet csak 60 Hz-zel működik.

A képernyő tónusát is személyre tudod szabni a 4 gyári beállítás segítségével. Választhatsz a Natural, a Vivid, a Cinema és a Custom színvilágok között.

Amennyiben az utóbbit választod, saját kezűleg tudod kikeverni a képernyő árnyalatait a piros, a kék és a zöld alapszínek mennyiségének beállításával. Ráadásul a képernyő melegségét is állíthatod, így tompíthatsz a szemet irritáló hideg árnyalatok intenzitásán.

 

Processzor és minden más

A 4G-ás Velvetbe épített Snapdragon 845 a középmezőny egyik kiemelkedő telefonjává teszi a készüléket processzor ügyileg. A 4 memóriasáv, a viszonylag nagy grafikai erő és a viszonylag erős CPU-teljesítmény egy gyorsan működő, jól optimalizált készülékké teszi a mobilt. Így bőven megállja a helyét a középkategóriás telefonok között.

A zárolást kedvünk szerint változtathatjuk a telefonon. Használhatjuk a telefon képernyőjébe épített ujjlenyomat olvasót, de akár számokkal vagy betűkkel megadott jelszóval is óvhatjuk a mobilt.

 

A kamera nem olyan erős, mint amire számíthattunk

Mint ahogy azt már említettük, a hátlapon 3 kamera látható. Ennek ellenére inkább dupla kamerásnak nevezhető a készülék. Ugyanis a harmadik kamera 5 MP-es, ami kizárólag mélység adatokat tud feldolgozni, így jelentősége elhanyagolható. 

A Velvet fő kamerája 48 MP-es. A kamera quad-Bayer fő érzékelője - amihez f/1,8-as apertúrájú optika és PD-autofókusz tartozik - 12 megapixeles fotókat készít. Viszont az optikai képstabilizálás sajnos hiányzik a tulajdonságok közül.

A 8 megapixeles kamera aktiválása esetén az ultraszéles módban az f/2,2-es fényértékű lencse segítségével 120 fokos látószöget kapunk - bár itt is vannak hiányosságok. Ugyanis ebben a módban nincsen autofókusz. 

 

Az akkumulátor rendben van – nem kiemelkedően jó, de nem is rossz

A Velvetbe 4,300 mAh-os akkumulátort építettek, ami egyes tesztelések szerint bőven biztosítja a kétnapi használatot - töltés nélkül. Bár azt hozzátennénk, hogy ezt a szintet majdnem, hogy minden középkategóriás telefon hozza.

A készülékhez mellékelt 16,7 W-os töltő 2 óra alatt tölti fel nulláról száz százalékra a készüléket.

 

Összességében az LG Velvet teljesíti azokat az elvárásokat, amit egy középkategóriás telefontól várnánk. Bár tény, hogy az áráért jobb képességű telefonok közül is választhatunk (például az Asus telefonjai is megérik a pénzüket), de a Velvet sem egy rossz vétel 200 ezer forintért.

További cikkek
Minden, amit a közelgő iPhone 14-ről tudni érdemes

Minden, amit a közelgő iPhone 14-ről tudni érdemes

Hamarosan érkezik az Apple legújabb csúcskategóriás okostelefonja, az iPhone 14. A készülékről egyre több információ szivárog ki, és lassan összeáll a kép azzal kapcsolatban, mit is várhatunk tőle. Ebben a cikkben megmutatjuk a legfontosabb specifikációkat, melyeket a hamarosan érkező csúcsmobilról idáig tudni érdemes.
Elolvasom
Ezt tudja az LG Wing

Ezt tudja az LG Wing

Nemrégiben kijött az LG legújabb telefonja, az LG Wing, aminek szokatlan kialakítása sok ember figyelmét felkeltetette. Ám ez is csak egy olyan darab, aminek kinézete ugyan megragadja a szemünket, de a hétköznapok megpróbáltatásai közben elbukik? Összeállításunkból kiderül.
Elolvasom