A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Ilyen az LG Velvet

Ilyen az LG Velvet

Ezen darabok sorát kezdi meg a Velvet széria, aminek első modellje már egy ideje kapható itthon is.

A szemkápráztató hátlap téged is elvarázsol

Talán az egyik legszembetűnőbb vonása az új telefonnak, hogy a hátlap színe gyönyörű árnyalatokban pompázik. Ugyan Magyarországon csak a szürke verzió érhető el, még ez a hátlap is ízlésesen dekoratív. Hiszen ahol fény éri, szivárvány jelenik meg a festésen.

A hátlapot három kamera gazdagítja, amik közül a legnagyobb enyhén kiemelkedik a hátlapból. Ez a kamera 48 megapixeles, az alatta lévő kisebb kamera 8 megapixeles, míg a legalsó csak 5 megapixeles.

Emellett még az is szembetűnő a Velvet telefonokon, hogy lekerekített képernyővel gyártották le. A hajlat ugyan nem hangsúlyos, ám ha zavarnak a lekerekített képernyők, érdemes lehet más készülék után nézned.

A képernyő széleinél vékony fekete vonal fut végig, amit szürke hátlap keretez. Ízlés kérdése, hogy ez neked mennyire szimpatikus, viszont sokaknak zavaró lehet, ezért fontosnak tartottuk leírni.

A szelfi kamera egy U alakú formában foglal helyet a kijelző tetején. A szelfi kamera fölött egy vékony, hosszúkás hangszóró helyezkedik el, ami mikrofonként is üzemel. 

 

Pár szót a kijelzőről

Az új LG modell kijelzője 6.8 ujjnyi méretű és 1080x2460-as felbontással rendelkezik. A képernyő a P-OLED technikával készült, ami élénk, telített színvilágot biztosít a Velvet telefonoknak.

Viszont egy dolog sajnos hiányzik a készülékből: ez pedig a versenyképes képfrissítés. Ugyanis a saját árkategóriájában lévő okostelefonokkal ellentétben a Velvet csak 60 Hz-zel működik.

A képernyő tónusát is személyre tudod szabni a 4 gyári beállítás segítségével. Választhatsz a Natural, a Vivid, a Cinema és a Custom színvilágok között.

Amennyiben az utóbbit választod, saját kezűleg tudod kikeverni a képernyő árnyalatait a piros, a kék és a zöld alapszínek mennyiségének beállításával. Ráadásul a képernyő melegségét is állíthatod, így tompíthatsz a szemet irritáló hideg árnyalatok intenzitásán.

 

Processzor és minden más

A 4G-ás Velvetbe épített Snapdragon 845 a középmezőny egyik kiemelkedő telefonjává teszi a készüléket processzor ügyileg. A 4 memóriasáv, a viszonylag nagy grafikai erő és a viszonylag erős CPU-teljesítmény egy gyorsan működő, jól optimalizált készülékké teszi a mobilt. Így bőven megállja a helyét a középkategóriás telefonok között.

A zárolást kedvünk szerint változtathatjuk a telefonon. Használhatjuk a telefon képernyőjébe épített ujjlenyomat olvasót, de akár számokkal vagy betűkkel megadott jelszóval is óvhatjuk a mobilt.

 

A kamera nem olyan erős, mint amire számíthattunk

Mint ahogy azt már említettük, a hátlapon 3 kamera látható. Ennek ellenére inkább dupla kamerásnak nevezhető a készülék. Ugyanis a harmadik kamera 5 MP-es, ami kizárólag mélység adatokat tud feldolgozni, így jelentősége elhanyagolható. 

A Velvet fő kamerája 48 MP-es. A kamera quad-Bayer fő érzékelője - amihez f/1,8-as apertúrájú optika és PD-autofókusz tartozik - 12 megapixeles fotókat készít. Viszont az optikai képstabilizálás sajnos hiányzik a tulajdonságok közül.

A 8 megapixeles kamera aktiválása esetén az ultraszéles módban az f/2,2-es fényértékű lencse segítségével 120 fokos látószöget kapunk - bár itt is vannak hiányosságok. Ugyanis ebben a módban nincsen autofókusz. 

 

Az akkumulátor rendben van – nem kiemelkedően jó, de nem is rossz

A Velvetbe 4,300 mAh-os akkumulátort építettek, ami egyes tesztelések szerint bőven biztosítja a kétnapi használatot - töltés nélkül. Bár azt hozzátennénk, hogy ezt a szintet majdnem, hogy minden középkategóriás telefon hozza.

A készülékhez mellékelt 16,7 W-os töltő 2 óra alatt tölti fel nulláról száz százalékra a készüléket.

 

Összességében az LG Velvet teljesíti azokat az elvárásokat, amit egy középkategóriás telefontól várnánk. Bár tény, hogy az áráért jobb képességű telefonok közül is választhatunk (például az Asus telefonjai is megérik a pénzüket), de a Velvet sem egy rossz vétel 200 ezer forintért.

Kiemelt ajánlataink