iPhone XS vélemény, bemutatás, specifiációk

Az iPhone XS a leginkább hasonló frissítés az előző szériához képest, de ennek ellenére érdemes megfontolni ezt a készüléket választjuk-e.

Új iPhonet választani 2018-ban meglehetősen nehéz feladat(volt). Ott az iPhone XR és persze a két különböző iPhone XS model. Itt most az iPhone XS kerül bemutatásra. A kérdés pedig az hogy ilyen borsos áron fel tudja-e venni a versenyt az Androidot futtató felsőkategóriával?! Ellenfelei ugyanis a Samsung S10, Huawei P30 Pro.

Design

Az előző évben az iPhone X egy olyan új design mutatott be ami hatalmas előrelépés volt az előző formavilághoz képest. Az alumínium keretet nemes acél váltotta a telefon oldalán a korábbiakhoz képest, továbbá a kijelző sokkal nagyobb lett, a hátlap pedig edzett üvegborítást kapott köszönhetően a vezeték nélküli töltés funkciónak.

Minden ilyen jellegű újítást megkapott az iPhone XS is, így aki bele szeretett az iPhone X-be az garantáltan kedvelni fogja az XS formavilágát is. Ugyan érkezett panasz a polírozott fém keret és üvegborítás miatt, mivel az könnyen csúszóssá válik, de ez a probléma főleg az XS MAX készülékeken észrevehető.

Az XS vitathatatlanul prémiumhatást kelt az anyaghasználatának köszönhetően. Ezért sokan a legjobb kinézettel rendelkező felsőkategóriás készüléknek tartják.

Annyi biztos hogy nehezebb érzetet kelt mint a korábbi modellek, és az üvegborítás miatt könnyen szennyeződik az ujjlenyomatok által, de ki ne rakna tokot egy ilyen telefonra? Ezzel könnyen megoldható ez a kisebb probléma.

Egy ugyan kisebb, de még is fontos frissítést is kapott a készülék. Az iPhone XS IP68-as minősítést kapott a korábbi IP67-hez képest. Ez azt jelenti, hogy a készülék jobban ellenáll a szennyeződéseknek, és két meter vízmélységig 30 percen keresztül teljesen jól érzi magát.

Ugyan 3.5 mm jack csatlakozót itt sem találunk, ezért korábban az Apple a telefon dobozában mellékelt egy Lightning – 3.5 mm Jack átalakítót. Sajnos ez a trend, az iPhone XS érkezésével befejeződött. Kiegészítőként megvásárolhatjuk.

Kijelző

Az iPhone XS kijelzőjét már láthattuk a korábbi évben az iPhone X-ben. Gyakorlatilag ugyan azt a kijelzőt kapta az új modell is. iPhone XS tokok -at ide kattintva találsz.

Az iPhone X debütálásánál mindenki a kijelzőbe lógó “notch”részről beszélt, sokáig nagy vita tárgyát képezte. Az új iPhone esetében is megkapjuk a “notch” részt, majdnem a kijelző teljes szélességében. Ebben foglal helyet a TrueDepth sensor és az előlapi kamera is. A Face ID továbbra is nagy szerepet kap a premium készülékekben, az iOS 12-vel pedig már Animojikat is küldhetünk üzenetként a saját arcunkat használva.

Ahogyan az iPhone X-nél már megszokhattuk, itt is egy “ Super Retina” OLED kijelzőt kapunk HDR támogatással.

Teljesítmény

Az Apple az első vállalat, akinek sikerült 7nm chipet helyeznie árúsításra alkalmas készülékbe. Így az előző élvhez képest az XS A12 Bionic SoC chipet kapott.

Ez került az XS MAX és XR készülékekbe is, és tagadhatatlan hogy egy erőmű. Az előző évekhez képest, mikor a Plus modellek több memóriát kaptak, ebben az évben az XS és az XS MAX ugyanúgy 4 Gb memóriát kaptak, ugyanis a teljesítmény nagyobb kijelzőn is elegendő.

Összeségében

Az XS nem egy eget rengető frissítés az X modellhez képest, de jó választás ha egy annál régebbi modellről most szeretnél újabbra váltani.

Előnyök

Prémium kategóriás teljesítmény
Lenyűgöző kamera rendszer
Kiváló kijelző
Magával ragadó design

Hátrányok

Nehéz észrevenni az Apple kisebb frissítéseit a készüléken az X-hez képest
Túl magas ár
A gyorstöltő nem tartozék
Könnyen karcolódik

Specifikációk:

  • 6,5 hüvelykes Super AMOLED-kijelző, 1242×2688-as felbontás
  • rozsdamentes acél oldalszegély
  • Apple A12 Bionic, 4 GB RAM
  • 7 megapixeles előlapi/ 12+12 megapixeles hátlapi kamera
  • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0
  • LTE, NFC, 3174 mAh-s akkumulátor
  • iOS 12, IP68-as ellenállóság
  • Qi-töltés, FaceID
  • 208 g
További cikkek
iPhone XR: Csúcstelefon átlagáron

iPhone XR: Csúcstelefon átlagáron

Konkrét jellemzőit tekintve az iPhone XR egy elég hiányos készülék. Kijelzőjének felbontása kisebb, mint 1080 p, előlapjának széle vastagabb a legtöbb okostelefonénál, kijelzője pedig OLED helyett LCD. Csak egy hátlapi kamerával rendelkezik, nem kettővel. Kerete rozsdamentes acél helyett alumíniumból készült. Nem olyan vékony, mint amit az iPhone-októl megszoktunk, pl. a tavalyi modelleknél.
Elolvasom