A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Kedvencek
Keresés
Kosár
Vissza Vissza
close
Menü
Smartdiszkont
bezárás
Smartdiszkont
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés

Hogyan tisztítható a vezeték nélküli fülhallgató?

A külső elemek tisztítása

Érdemes leszögezni, hogy akár a Bluetooth fülhallgató füles részét, akár annak töltődobozát szeretnénk megtisztítani a napi használattal rárakódott kosztól, mindenképp száraz és puha anyagú törlőrongyot javasolt használni. Bár az eszköz azon részei, amelyeket megfogunk a használat során, kevésbé tűnnek sérülékenynek, a karcmentesség és a burkolat általános megóvása érdekében kerüljük a durva, érdes anyagú kendő használatát.

A fülhallgató gyakran megfogott részeiről normál használat esetén óvatos törölgetéssel is eltávolítható a kosz, ami többnyire ujjlenyomatot, maszatot jelent. Amire azonban ilyenkor is érdemes odafigyelni, hogy bár gyártónként eltérő lehet a füles mikrofonjának borítása (háló vagy kemény borítás), mindenképp törekedjünk arra, hogy a törlőkendő szöszölődés mentes legyen. Finom szövésű törlőkendőt használjunk, mert az apró nyílásokba könnyen bejuthat a textilszármazék. Az eszköz tisztítására alkalmas lehet a telefontisztító kendő, amit a legtöbb mobilüzletben baráti áron lehet kapni.

A mikrofont borító részeket tisztításához érdemes finom szálú, szilikon kefét használni. Ilyen típusú keféket minden bizonnyal találunk háztartási boltban, de amennyiben otthon keresünk hozzá való eszközt, mindenképp ügyeljünk rá, hogy lehetőleg a tisztításra használt kefe is tiszta legyen, és semmilyen szennyeződést ne juttassunk be a mikrofonokba. A hálóban megtapadó szennyeződések eltávolításakor kerüljük a hegyes, kemény tárgyak használatát, mert azzal nem csak a hálóban okozhatunk kárt, hanem nagyon könnyen árthatunk a fontosabb alkatrészeknek is.

Hogyan tisztítsuk a töltődobozt?

A gyártók javaslata szerint lehetőleg mikroszálas, száraz törlővel fogjunk hozzá a töltődoboz tisztításához. Az esetek 80%-ban olyan szennyeződések kerülnek a töltőbe, amelyeket a mikroszálas, száraz törlőkendő is felszed. Amennyiben mégis úgy látjuk, hogy a száraz tisztítás nem bizonyul hatékonynak, nagyon kis mennyiségben tisztító alkoholt tehetünk a törlőre, ami könnyen elillan a felületről és képes a lerakódások feloldására.

Ha ez sem bizonyult elegendőnek és úgy látjuk, hogy szilárd, szemcsés szennyeződés rakódott le a töltődoboz belsejében, sűrített levegős sprayt használata javasolt. Ezt a sprayt gyakran használják elektronikai eszközök belső egységeinek tisztítására, tehát kárt nem teszünk vele, és a legtöbb elektronikai eszközökre szakosodott üzletben, vagy akár egyszerűen interneten keresztül rendelve is megvásárolhatjuk.

A tisztítás gyakorisága

Bevett standard nincs arra vonatkozóan, hogy milyen időközönként kell takarítani a fülhallgatót, a heti rendszerességű áttörölgetést azonban segíthet megóvni a füles eredeti állapotát. A gyártók külön felhívják a figyelmet arra, hogy óvjuk a fülhallgatót a közvetlen nedvességgel történő érintkezéstől, vagy amennyiben mégis nedvesség éri, mihamarabb szárítsuk meg az eszközt. Ezen a ponton felmerülő probléma, hogy sokan edzéshez is előszeretettel használják az USB fülhallgatót, hiszen a vezeték nélküli eszköz sokkal nagyobb mozgásbeli szabadságot biztosít, mint a régebbi, vezetékes típusok. Abban az esetben, ha rendszeresen edzünk és fokozott nedvességnek van kitéve a füles, érdemes szétnézni a szilikonos mikrofonvédők között, vagy esetleg az edzéshez direkt erre az életformára kialakított fülhallgatót vásárolni, a standard változatot pedig megtartani a hétköznapi használatra.