A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Kedvencek
Keresés
Kosár
Vissza Vissza
close
Menü
Smartdiszkont
bezárás
Smartdiszkont
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Samsung Galaxy A50: Évek óta az egyik legjobb Samsung középkategóriás telefon

Samsung Galaxy A50: Évek óta az egyik legjobb Samsung középkategóriás telefon

Pozitívumok: Jól optimalizált software, sokoldalú kamera, kielégítő teljesítmény

Negatívumok: rosszabb fényviszonyok közötti kamera teljesítmény

Tulajdonságok:
166 gramm
USB Type C csatlakozó
Kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasó
Minőségi műanyag kialakítás
Multi-color színek
Hajlamos a karcolódásra

Sok azonos design elemet használ a Samsung M és A telefon portfóliója. A Galaxy M30 és A50 telefonja hasonló design jegyeket hordoznak magukon, mégis sikerült a gyártónak mindkét készüléket egyedülállónak tennie a maga módján.

Az Samsung Galaxy A50 szivárványa hasonlító színátmenetes külleme garantáltan magára vonzza a tekinteteket. Műanyag elemekkel készült kialakítása segít hogy a készülék megőrizhesse könnyű súlyát. Ebből fakadóan a hátrány így az ujjlenyomatok, karcolódások és egyéb koszolódások vonzása. De ezt könnyedén kivédhetjük egy jól illeszkedő és szigetelő tokkal.

A könnyed súlyának és ergonomikus kialakításának köszönhetően jó érzés kézben tartani. A közép keret rész fémből készült, ennek job oldalán helyezkedik el a hangerő szabályzó és ki/be kapcsoló gomb. A készülék bal oldalán a dual nano-SIM kártya tálcát és a microSD kártya helyét találhatjuk.

Az A50 alsó részén található természetesen a 3.5 mm audio Jack és az USB Type-C csatlakozó, továbbá a beépített hangszóró. A készülék hangereje nagyságrendekkel jobb mint az M30-as modellé.

Az első szembeötlő változás, hogy a hátlapon már nem helyezkedik el ujjlenyomat olvasó. A Samsung Galaxy A50 kijelzőbe épített optikai ujjlenyomat olvasást használ. Hibátlanul működik, de a Face Unlock funkció még mindig gyorsabb megoldás a kijelző feloldásra, habár közel sem olyan biztonságos mint az ujjlenyomatunk használata.

Kijelző

6.4” Full HD+
Super AMOLED
Infinity-U káva

A készülék egyik nagy erőssége vitathatatlanul a 6.4” méretű Super AMOLED Full HD+ kijelző. Lenyűgözően néz ki, egy magával ragadó élmény bármilyen multimedia tartalmat nézni rajta. Mivel sokaknak kicsit túlszaturált lehet a képe, ezért a menüben található beállításokon keresztül kedvünkre beállíthatjuk a színvilágot. A kijelző betekintési szögeire nem lehet panasz, kiválóan működik természetes megvilágítási körülmények között is. Mivel értesítési LED fényt külön nem kapott a készülék, így lehetőségünk van az Always-on mód bekapcsolására a kijelzőbeállításokban, hogy soha ne maradjunk le az értesítéseinkről. A kijelzőt és a telefon is érdemes védeni. Itt találhatóak a Samsung A50 tokok, itt pedig a Samsung A50 üvegfóliák.

Hardware

Exynos 9610
Mali G72 MP3 GPU
4/6GB RAM
64GB tárhely
4000 mAh akkumulátor
15W gyorstöltés

Az Exynos 9610 chipset gondoskodik róla hogy mindennap ugyanolyan kiváló felhasználói élményben legyen részünk. Bármilyen applikációt is használunk a telefonon, az mindig kifogástalanul fut rajta. Jó munkát végzett a Samsung a hardware és software optimalizálásával.

Software

Android 9 Pie
Samsung One UI

Android Pie 9 softwarel érkezik már rögtön a dobozból kibontva. Az S10-en található One UI fut az Android 9 mellett a készüléken, így biztosan nem less kifogásunk rá. Könnyen használható, széleskörű testreszabhatósággal.

Kamera

25MP elsődleges kamera
8MP széles látószög
5MP mélység érzékelés
25MP előlapi kamera

A Samsung hatalmas lépést tett előre ezzel a kamera összeállítással. Az eddig kételkedőket is meggyőzi a teljesítménye. Azok akik imádják a közösségi oldalakat és gyakran postolnak fotókat videókat, imádni fogják az A50 kamera rendszerét. Az egyetlen amiben nem remekel, az alacsony fényviszonyok között készült felvételek, sajnos a sok zaj keletkezését az ilyen képeken nem tudja leküzdeni.

Verdict

Ahogyan az utóbbi időszakban megfigyelhettük a Samsung igyekszik minél több készüléket kínálni a belépő és felső középkategóriában. Ezen készülékek közös nevezője a felhasználói élmény és elégedettség. Nincs ez másképp a Samsung Galaxy A50 esetében sem: Az A50 a lehengerlő felhasználói élményről szól. Nem véletlenül döntenek sokan az A50 megvásárlása mellett.

Kiemelt ajánlataink
Kiemelt ajánlataink