A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Elődjénél olcsóbban érkezik a Huawei P-széria új darabja

Elődjénél olcsóbban érkezik a Huawei P-széria új darabja

Míg a mobilpiacon az árak általában minden egyes új modell megjelenésével emelkednek, addig a Huawei úgy döntött, szakít ezzel a tendenciával. A pletykák szerint legalábbis a hamarosan érkező P40 olcsóbban kerül majd piacra, mint a széria aktuális darabja, a P30.

A gyártó ezzel a gesztussal a Google szolgáltatások hiányát szeretné kompenzálni, és bízik abban, hogy ilyen módon a fogyasztók könnyebben barátkoznak majd meg a saját alkalmazás ököszisztémával, a HMS-el.

Hatalmas siker volt a P30

A tavaly megjelent Huawei P30 az egyik legsikeresebb okostelefonként zárta az évet, világszerte több, mint 16 millió darabot adtak el belőle. Nem véletlenül, hiszen remek ár-érték arányú készülékről beszélünk, ráadásul ez volt a gyártó egyik utolsó telefonja, amin a Google szolgáltatások az államokbeli embargó ellenére még elérhetőek voltak.

Ez azonban a széria hamarosan megjelenő darabjára, a P40-re már nem érvényes, és a Huawei saját ökoszisztémájával próbálja pótolni a legtöbbek által használt, megszokott alkalmazások hiányát.

Elkerülhetetlen az árcsökkenés

Annak érdekében, hogy a felhasználók megkedveljék a készüléket, a Huawei-nek drasztikus lépésre kellett elszánnia magát. A P40-nek nem csak többet kell tudnia mutatni elődeinél, de olcsóbban is kell piacra kerülnie, ha a cég azt szeretné, hogy a HMS legyőzze a Google-t.

Az új készülék Pro változata előre láthatólag 800 eurós áron kerül majd a boltik polcaira, ami azt jelenti, hogy 20%-al, azaz 30-40.000 forinttal lesz olcsóbb a jelenleg csúcstartó Huawei P30 Pro-nál. Várhatóan persze nem csak a Pro kiadás, de a normál verzió ára is ezzel arányosan fog majd csökkenni.

Az árcsökkenéshez egyébként az is hozzájárul, hogy a Huawei-nek a saját ökoszisztéma használata olcsóbb, mintha a Google szolgáltatásait vennék igénybe. A Google ökoszisztémával felvértezett telefonok után a gyártóknak ugyanis 40 dollárt kell fizetnie minden egyes Európában eladott darab után, cserébe a licenszért.

Többet tud, mint az elődje

Egyelőre nem tudunk túl sokat az új Huawei mobilról, abban azonban biztosak lehetünk, hogy a P40 az olcsóbb ár ellenére is többet fog tudni a széria jelenlegi darabjainál. A Pro Premium verzió legalábbis mindenképp, hiszen a legfrissebb hírek szerint ez lesz a család azon darabja, melyet a gyártó 10x-es optikai zoom-mal ellátott kamerával is felszerel.

Ezért a prémium modellért azonban valószínűleg mélyebben kell majd a zsebünkbe nyúlnunk, és 1000 euró, azaz 340.000 forint körüli árfekvésben kell tervezünk, ha birtokolni szeretnénk.

Arra, hogy a készülék egész pontosan milyen specifikációkkal rendelkezik, és milyen áron juthatunk hozzá, egyelőre csak a pletykákból és fél-hivatalos közleményekből következtethetünk. A március végére várható, Párizsban megrendezésre kerülő európai P40-szériapremierig azonban nagy valószínűséggel mindenre fény derül majd.

Kiemelt ajánlataink