Minden termékünket 1-2 munkanap alatt kiszállítjuk saját raktárról!
Ingyenes szállítás: GLS 20.000 Ft-tól, ExpressOne 15.000 Ft-tól!

Hamarosan bemutatkozik Európában a Huawei P40

A telefonról Párizsban rántják le a leplet. Akksi terén hatalms újdonságot hozhat, a Google szolgáltatásai azonban továbbra sem lesznek rajta elérhetők.

A legfrissebb értesülések szerint jövő év első felében, egészen pontosan márciusban debütál Európában a Huawei új készüléke, a P40, mellyel nem is olyan régen már mi is foglalkoztunk. A bemutatóra Párizsban, külön rendezvényen kerül sor. 

A készülék Google szolgáltatások nélkül, a Huawei saját ökoszisztémájával, a HMS-e kerül az európai piacra. A gyártó tudás és megjelenés terén is különleges okostelefont ígér, az igazi meglepetésre pedig az akkumulátorral kapcsolatban számíthatunk majd.

Várhatóan erős készüléket kapunk

A P40-ről maga Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy a telefon eddig „soha nem látott” dizájnnal kerül majd piacra, és nem csak kameraképességei lesznek elődeinél fejlettebbek, de komolyabb teljesítményre és üzemidőre is számíthatunk tőle.

A Huawei P40 várható specifikációival nemrégiben már foglalkoztunk ugyan, azonban érdemes kissé feleleveníteni a készülék várható tulajdonságait. A telefonban előre láthatólag az integrált 5G modemmel szerelt Kirin 990-es lapka dolgozik majd, és az Android 10 alapú EMUI 10 operációs rendszerrel kerül forgalomba.

A Google korlátozásait megkerülve a Huawei saját szoftver ökoszisztémája, a HMS (Huawei Mobil Services) lesz rajta elérhető, melynek a fejlesztésén a cég jelenleg is folyamatosan dolgoizk, és az applikációkészítők folyamatos beszervezésével igyekszik növelni a felületen elérhető alkalmazáskínálatot.

Újdonság az akksi terén

Az Equal Leaks információi szerint a Huawei P40 egyik legnagyobb újítása az 5500 mAh-s grafén akkumulátor lehet, mely a Huawei Central Research Institute saját fejlesztése.

A grafén egy rendkívül hatékony, egyetlen atomnyi vastagságú grafitréteg segítségével működő technológia, mely a jelenleg használt lítium-ionos akkumulátorokhoz képest nem csak gyorsabb töltést, de nagyobb kapacitású, költséghatékonyabb megoldást is jelent.

A grafén akkumulátorokkal az elmúlt időszakban több mobilgyártó is kísérletezik, azonban, ha a technológia jövő év elején megjelenne a P40-ben, az hatalmas áttörést jelentene a piacon.

Magyarországra is érkezik?

A márciusi párizsi megjelenés alapvetően pozitív hírnek tekinthető, hiszen korábban a legtöbb szakértő rendkívül pesszimista módon úgy gondolta, az amerikai embargónak köszönhetően az új Huawei telefon Európába sem fog eljutni. A HMS-sel azonban úgy tűnik, a kínai cégnek sikerült kijátszania a Google egyeduralmát.

És habár a saját ökoszisztéma még gyerekcipőben jár, valószínűleg már csak idő kérdése, hogy a legtöbb, hétköznapokban használt alkalmazás (vagy az azokat hatékonyan helyettesítő alternatívák) a HMS-en is elérhetőek legyenek.

Azt, hogy Magyarországra mikor érkezik meg majd a készülék, egyelőre nem tudni, de nagy valószínűséggel a párizsi debütálás után nekünk sem kell sokat várni arra, hogy kézbe vehessük és tesztelhessük a tulajdonságait.

Egészen addig azonban meg kell elégednünk a Huawei korábbi készülékeivel, melyekhez webáruházunkban tokokat, töltőket, és minden egyéb, fontos kiegészítőt megtalálhatsz!

További cikkek
Ezt tudja az LG Wing

Ezt tudja az LG Wing

Nemrégiben kijött az LG legújabb telefonja, az LG Wing, aminek szokatlan kialakítása sok ember figyelmét felkeltetette. Ám ez is csak egy olyan darab, aminek kinézete ugyan megragadja a szemünket, de a hétköznapok megpróbáltatásai közben elbukik? Összeállításunkból kiderül.
Elolvasom
Lehet, hogy te is lecsúsztál a Fortnite-ról

Lehet, hogy te is lecsúsztál a Fortnite-ról

A Fortinte-ot forgalmazó Epic Games körül mostanában áll a bál. Az Apple és a Google eltávolította partnerei közül a céget, míg az Epic Games beperelte az Apple-t és Google-t. Hogyha eddig nem töltötted le a Fortnite-ot, talán végleg lecsúsztál róla. Hiszen nem úgy tűnik, mintha ennek a huzavonának egyhamar vége szakadna.
Elolvasom
Oppo Find X2 Pro

Oppo Find X2 Pro

Ha újabb példát keresnénk arra, hogy mi szemléltetné jobban egy kínai mobil gyártó cég fejlődésének sebességét, akkor csak elég lenne összehasonlítani az Oppo Find X2 Pro készüléket az elődjével, és szavak nélkül megkapnánk a választ.
Elolvasom