A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Hamarosan bemutatkozik Európában a Huawei P40

Hamarosan bemutatkozik Európában a Huawei P40

A legfrissebb értesülések szerint jövő év első felében, egészen pontosan márciusban debütál Európában a Huawei új készüléke, a P40, mellyel nem is olyan régen már mi is foglalkoztunk. A bemutatóra Párizsban, külön rendezvényen kerül sor. 

A készülék Google szolgáltatások nélkül, a Huawei saját ökoszisztémájával, a HMS-e kerül az európai piacra. A gyártó tudás és megjelenés terén is különleges okostelefont ígér, az igazi meglepetésre pedig az akkumulátorral kapcsolatban számíthatunk majd.

Várhatóan erős készüléket kapunk

A P40-ről maga Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy a telefon eddig „soha nem látott” dizájnnal kerül majd piacra, és nem csak kameraképességei lesznek elődeinél fejlettebbek, de komolyabb teljesítményre és üzemidőre is számíthatunk tőle.

A Huawei P40 várható specifikációival nemrégiben már foglalkoztunk ugyan, azonban érdemes kissé feleleveníteni a készülék várható tulajdonságait. A telefonban előre láthatólag az integrált 5G modemmel szerelt Kirin 990-es lapka dolgozik majd, és az Android 10 alapú EMUI 10 operációs rendszerrel kerül forgalomba.

A Google korlátozásait megkerülve a Huawei saját szoftver ökoszisztémája, a HMS (Huawei Mobil Services) lesz rajta elérhető, melynek a fejlesztésén a cég jelenleg is folyamatosan dolgoizk, és az applikációkészítők folyamatos beszervezésével igyekszik növelni a felületen elérhető alkalmazáskínálatot.

Újdonság az akksi terén

Az Equal Leaks információi szerint a Huawei P40 egyik legnagyobb újítása az 5500 mAh-s grafén akkumulátor lehet, mely a Huawei Central Research Institute saját fejlesztése.

A grafén egy rendkívül hatékony, egyetlen atomnyi vastagságú grafitréteg segítségével működő technológia, mely a jelenleg használt lítium-ionos akkumulátorokhoz képest nem csak gyorsabb töltést, de nagyobb kapacitású, költséghatékonyabb megoldást is jelent.

A grafén akkumulátorokkal az elmúlt időszakban több mobilgyártó is kísérletezik, azonban, ha a technológia jövő év elején megjelenne a P40-ben, az hatalmas áttörést jelentene a piacon.

Magyarországra is érkezik?

A márciusi párizsi megjelenés alapvetően pozitív hírnek tekinthető, hiszen korábban a legtöbb szakértő rendkívül pesszimista módon úgy gondolta, az amerikai embargónak köszönhetően az új Huawei telefon Európába sem fog eljutni. A HMS-sel azonban úgy tűnik, a kínai cégnek sikerült kijátszania a Google egyeduralmát.

És habár a saját ökoszisztéma még gyerekcipőben jár, valószínűleg már csak idő kérdése, hogy a legtöbb, hétköznapokban használt alkalmazás (vagy az azokat hatékonyan helyettesítő alternatívák) a HMS-en is elérhetőek legyenek.

Azt, hogy Magyarországra mikor érkezik meg majd a készülék, egyelőre nem tudni, de nagy valószínűséggel a párizsi debütálás után nekünk sem kell sokat várni arra, hogy kézbe vehessük és tesztelhessük a tulajdonságait.

Egészen addig azonban meg kell elégednünk a Huawei korábbi készülékeivel, melyekhez webáruházunkban tokokat, töltőket, és minden egyéb, fontos kiegészítőt megtalálhatsz!

Kiemelt ajánlataink