A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Kedvencek
Keresés
Kosár
Vissza Vissza
close
Menü
Smartdiszkont
bezárás
Smartdiszkont
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés

Autós telefontartó: melyiket válasszuk?

Az autós telefontartó szinte nélkülözhetetlen kelléke a járművezetésnek. Ma már szinte elképzelni is nehéz, hogy milyen volt az élet mobiltelefonok nélkül, pedig csak néhány évtizedet kellene visszamenni az időben és ki is derülne. 

 

Régen a tájékozódás megkönnyítése érdekében nem voltak modern navigációs rendszerek sem, csak a jó öreg térkép. Ahogy haladunk a korral, úgy a technika fejlődésével is haladnunk kell, manapság már senkit sem látunk az út mentén térképet forgatva idegeskedni azon, hogy „segítség, eltévedtem”.

 

A modern autók már beépített GPS-el és telefonos kihangosítóval rendelkeznek, tehát erre nincs gond. De mi a helyzet egy 15-20 éves járművel?

 

Ha szeretnénk egy kicsit felturbózni régebbi autónkat, erre megoldást jelent egy minőségi autós telefontartó, melyből webáruházunk kínálatában számos típus és kivitel megtalálható. Mindenki választhat a saját ízlése és igénye szerint. 

 

Milyen szerepet tölt be az autós telefontartó?

 

Két fő funkciójuk van: az elsődleges a hívások kihangosítása a balesetek elkerülése végett. Nem mellesleg törvényben meghatározott szabályai vannak az autóban történő telefonálásnak. Ha rendőri ellenőrzés során szabálytalanul telefonálunk vezetés közben, annak súlyos büntetés lesz a következménye!

 

A másik fő feladat a navigáció segítése, ugyanis egy fixen rögzített készüléken kényelmesen látjuk a kijelölt útvonalat, azon könnyedén módosíthatunk, ha az szükségessé válna. Mennyivel egyszerűbb így, mintha valahol az ülésen vagy a sebváltó mellett hánykolódik a mobil.

 

Ezenkívül más kényelmi funkciókat is betölthet, például a fejtámlára szerehető típusok a hátsó ülésen utazók szórakoztatására alkalmasak. 

 

Mit figyeljünk a termék kiválasztása során?

 

Rögzítés módja:

 

  • Tapadókorongos: a szélvédőre erősíthető fel. Mielőtt megvásárolnánk, győződjünk meg arról, hogy van elegendő hely a műszerfal és a szélvédő között, ahol kényelmesen elfér az eszköz és szemmagasságba állítható, jól látható helyre tudjuk illeszteni. 

 

  • Szellőzőre erősíthető: a rácsok elhelyezkedését és méretét kell megvizsgálni vásárlás előtt. Nem minden autóval kompatibilis, vagy felszerelve olyan helyre kerülne az eszköz, ahol zavarja a kényelmes vezetést.

 

  • Műszerfalra rögzíthető: ezek a leggyakrabban használt darabok, egyszerű a rögzítésük, tartósak és a legtöbb autóban használhatók. 

 

  • Visszapillantóra helyezhető: praktikus megoldás lehet, arra figyeljünk, hogy a tükör funkcióját ne befolyásolja, ne zavarja a vezetést. 

 

  • CD-meghajtóba tehető: stabilan rögzíthető, ebben az esetben is vizsgáljuk meg, hogy a tartó ne legyen útban pl. sebességváltás alkalmával. 

 

  • Fejtámlára illeszthető: fentebb részleteztük, hogy a hátsó ülésen utazók szórakozására alkalmas, rögzítése egyszerű, stabil és biztonságos. 

 

Típus szerint

 

A mágneses telefontartók: itt egy erős mágnes tartja a helyén a telefont, amit egy fémlemez segítségével rögzíthetünk a készülék hátulján, vagy a tok belsejében. Ebből kétféle típus létezik, a műszerfalra szerelhető és a szellőzőrácsra illeszthető verzió. 

 

Vezeték nélküli töltést garantáló tartókkal biztos lehetsz abban, hogy utazás közben sem fog lemerülni a telefonod. Praktikum szempontjából is jó választás, hiszen nem kell a töltőkábellel bajlódni útközben. 

 

Mielőtt vásárlásra kerülne a sor, mindenképp vizsgáljuk meg autónk felépítését, így olyan típust tudunk választani, ami kényelmes, jól látható és nem zavaró vezetés közben sem. 


Ha bármilyen kérdésed merülne fel a termékekkel kapcsolatban, akkor keress minket elérhetőségeink egyikén. Mi pedig a lehető leghamarabb a segítségedre leszünk.