A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Az egyik legdizájnosabb telefon a középmezőnyben – íme a Vivo V20

Az egyik legdizájnosabb telefon a középmezőnyben – íme a Vivo V20

De szeptemberben megjelent a V20-as modell, ami már árban jobban illeszkedik a telefon képességeihez. Ráadásul gyönyörű AMOLED kijelzőt és elegáns dizájnt is kapunk hozzá. Lássuk, mit tud nyújtani a Vivo V20.
 

A doboz tartalma

Ahogy kibontjuk a dobozt, egy 33W-os FastCharger töltőt, egy Type-C vezetéket, egy fülhallgatót és magát a készüléket találjuk benne. A készülék egy egyszerű, de ugyanakkor stílusos dizájnnal lett megoldva. A hátlapja egy opálos üveglap, amitől van egy igényességet sejtető súlya és egy exkluzív kinézete

A telefont 3 színben árulják: a szürkés Midnight Jazz árnyalatban, a kékes-rózsaszínes átmenetes Sunset Melody árnyalatban és a fehér Moonlight Sonata árnyalatban. A telefon képernyője - a konkurenseivel ellentétben - lapos, a mérete pedig relatíve kicsi: 6.44 hüvelyk.

Ez jól jöhet abban az esetben, ha egy kompakt, könnyen kezelhető telefont keres az ember. A telefon alján találunk egy Jack dugót, egy hangszóró rácsot, és egy USB-C csatlakoztatót.

 

Ujjlenyomat olvasó a kijelzőben

A képernyőbe egy ujjlenyomat olvasó van építve, amit elég csak közepes erővel megérintenünk ahhoz, hogy feloldja a telefont. Viszont kifogásolható a feloldási idő: közel egy másodpercet vesz igénybe a folyamat.

Ugyan ez még nem vészes idő, de itt egyértelműen tud még fejlődni a telefon. A szoftver ötvözi a frissen kijött Android 11-et és a Vivo saját operációs rendszerét, a Funtouch 11-et. Bár utóbbi nem fog feltűnni, hiszen megszólalásig hasonlít az Android rendszerre.

A Funtouch 11 léte annyiban nyilvánul meg a telefonon, hogy segítségével cserélgethetjük a fontokat, beállíthatunk különböző témákat és beállíthatjuk az “Always-on” módot, amivel nem sötétül el a képernyőnk.

 

Középkategóriás Snapdragon – hétköznapi használathoz

A telefon a Snapdragon 720-at kapta, ami nem a leggyorsabb Snapdragon chipset, de az átlagos felhasználót kiszolgálja. A játékok nagy része fagyás nélkül megy rajta, a hétköznapi használatban is állja a sarat.

Továbbá egy nyolcmagos processzor is támogatja a chipset munkáját, amibe egy 2x 2.3GHz Kryo 465 Gold-ot és egy 6x 1.8GHz Kryo 465 Silver-t is raktak 

 

A kamera alkalmazás hagy némi kivetnivalót maga után

Ami a módokat illeti, könnyedén tudjuk jobb és bal húzogatással cserélgetni őket. Viszont például az ultraszéles mód csak a “Lens” ikont érintve merül fel opcióként. Nappali fényben szép képek születnek: alig van benne zaj, a kontraszt teljesen jó, a részletek élesek, a vonalak pedig alig vesztenek strukturájukból.

Kétszeres zoomban már kicsit hangsúlyosabbak a 16 MP-es kamera hibái, hiszen lényegében csak levág a 16MP-es kép méreteiből és nagyít. A vonalak élessége gyatrább, és a zaj mennyisége is több.

Az ultraszéles mód a leggyengébb a felhozatalban. A részletek jobban homályosodnak, a háttérben is erősödik a zaj - bár azt hozzá kell tennünk, hogy a legtöbb telefon ultraszéles kamerája rosszul teljesít.

 

Szokatlanul erős az aksi

Ugyan a 4000mAh-es akkumulátor egészen átlagosnak számít, a tesztelések szokatlanul jó teljesítőképességet mértek. A használat nélküli bekapcsolt állapotra 111 órát, 3G sávon futtatott hívásokra 40 órát, netes böngészésre 12 órát, videó nézésre 17 órát mértek.

Kiemelt ajánlataink