A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Samsung Galaxy A10 tulajdonságok, specifikációk

Samsung Galaxy A10 tulajdonságok, specifikációk

Az A10-be Exynos rendszerchip került 2 GB RAM és 32 GB bővíthető tárhellyel. 13 megapixeles, szimpla kamerája a hátoldalon kapott helyet, előre pedig egy 5 megapixeles kamerát helyeztek el. Akkumulátora 3400mAh kapacitással rendelkezik.

A nemrégiben bemutatott Huawei Y6 Prime hasonló tulajdonságokkal ugyanennyibe kerül, de a Galaxy A10-zel ellentétben tripla kamerát kapott. Vajon az A10 így is megéri az árát?

1. Dizájn

A Galaxy A10 piros, kék és fekete színekben kapható. Az egész telefon műanyagból készült, fényes bevonattal. Unibody burkolatot kapott, azaz nincs kerete, a telefon hátlapja az oldalaira is kiterjed. Nagyon kényelmesen tartható kézben.

Hátlapján található a szimpla kamera, alatta a bal felső sarokban egy LED-vaku. A telefon bal alsó sarkában pedig egy kis nyílást alakítottak ki a hangszórónak. Ez nem a legszerencsésebb megoldás, mert ha a telefon a hátoldalára van letéve egy sík felületre, akkor sokkal tompább a hangja.

A készülék jobb oldalán található a hangerőszabályzó és a ki-bekapcsoló gomb. A hangerőszabályzó olyan magasan van, hogy a hüvelykujjunkat teljesen ki kell nyújtani ahhoz, hogy el tudjuk érni. A ki-bekapcsoló gombot viszont kényelmes magasságban helyezték el.

A telefon bal oldalán található a SIM kártya nyílása. Két SIM kártyának és egy microSD kártyának is van itt hely, így a telefon memóriája 512 GB-ra bővíthető.

A készülék alján található a micro USB töltőnyílás a fő mikrofonnal és a 3,5 mm-es jack csatlakozó nyílásával együtt. A telefont ellátták egy második, zajszűrő mikrofonnal is.

A Galaxy A10 tökéletesen illeszkedik a kézbe, köszönhetően az unibody kialakításnak, de a fényes bevonat nagyon hamar piszkolódik, ezért ha tok nélkül használjuk a telefont, jó, ha mindig van kéznél egy törlő, hogy letisztogassuk.

A Galaxy A10-en valóban látszik, hogy a tervezésébe sok energiát fektettek. A fényes felülettől a készülék prémium minőségűnek látszik, és ebben biztosan veri a Huawei Y6 Prime-ot. Az unibody kialakítás miatt pedig a szélektől sem tűnik durva megjelenésűnek.

 

2. Kijelző

Kijelzője 6,2 hüvelykes, TFT IPS kijelző, 720x1520 pixeles felbontással. Korszerű, 19:9-es képarányával a telefon magasabb, mégsem túl széles. Képernyő/test aránya 81,6%.

A Samsung Infinity V-nek keresztelte el a kijelzőt, mert a notch kialakítása V-betűre hasonlít. A szélek felül és oldalt is minimálisak, nem rontják a telefon megjelenését. Alul viszont kicsit szélesebbre hagyták, de még így sem zavaró.

A kijelzővel jó munkát végeztek, ha a maximum fényerőt ráadjuk, nagyon fényes tud lenni. A kijelző rendelkezik adaptív fényszabályzós üzemmóddal is, ami a külső fényviszonyoknak megfelelően szabályozza a kijelző fényerejét.

Teljes megjelenését tekintve a Galaxy A10 nem nevezhető kompromisszumos megoldásnak, a színek és a fényerő optimálisan lettek kialakítva ahhoz, hogy még közvetlen napfényben is gond nélkül lehessen üzeneteket vagy emaileket olvasni.

3. Szoftver

Android 9 Pie fut rajta a Samsung saját szoftverével, az One UI 1.1 verziójával együtt. Ez messze a legjobb operációs rendszer a Samsungtól, és a Huawei Android Pie alapú EMUI szoftverétől eltérően nincs telezsúfolva gyárilag teljesen felesleges alkalmazásokkal.

Egyszerű fehér, minimál stílusú felületet használ. Nemcsak stílusában javult a korábbiakhoz képest, de jelenleg ez az egyetlen, gyártótól származó operációs rendszer, ami egykezes használathoz is optimalizálva van.

A telefonra játék üzemmód is van telepítve, és számos lehetőséget kínál az értesítések beállításához. Ez azonban inkább egy trükk, hiszen valójában nem befolyásolja a készülék játék-teljesítményét. A Game Launcher viszont tele van hirdetésekkel, ami nagyon idegesítő.

A készülék éjszakai üzemmóddal is rendelkezik. Ebben többnyire a fekete szín dominál, így sötétben is könnyű a telefon használata, nem terheli túlságosan a szemet.

Teljesítmény

A Galaxy A10 Exynos rendszerchippel működik, 2 GB RAM és 32 GB belső tárhellyel, ami micro SD-vel 512 GB-ra bővíthető. Ez egy jó rendszerchip, de már viszonylag idejétmúlt, hiszen 2018 elején jelent meg. Egy ilyen régi típusú chipsetet 2 GB RAM-mal párosítani a tökéletes recept egy alapszintű telefonhoz.

A telefon teljesítménye meglepően jobb, mint a Vivo Y91 esetében, ami MediaTek rendszerchippel és 3 GB RAM-mal működik.

A Galaxy A10 használat közben is kitűnő teljesítményt nyújt. Minden simán fut rajta, az emailezés, hívás, képnézegetés sem okoz neki fennakadást. De kb. háromnegyed órás használat után érezhető, hogy a készülék kissé kezd felemelegedni és az alkalmazásokat némi késlekedéssel nyitja meg. Ha megszállottan játszol a telefonon, akkor a Galaxy A10 nem a neked való készülék.

Mivel ujjlenyomat-olvasóval nem rendelkezik, a PIN-kódot vagy mintát kell használnod, vagy az arcfelismerőt. Ez utóbbi viszont elég macerás, mert a felismeréshez legalább 2 másodperc kell a telefonnak.

A Galaxy A10 akkumulátora 3400 mAh-s, de a számok ne tévesszenek meg, mert ez az akkumulátor elég jó. Mértékletes használat mellett 13%-os töltöttséggel még akár 1 órát is képes üzemelni. De az intenzív használat sem meríti le gyorsan a telefont, 1 óra alatt a töltöttsége 15%-ig csökken, de közben eléggé felmelegszik.

4. Kamera

Egy szimpla, 13 MP-es kamera van a hátlapján és egy 5 MP-es szelfikamera az előlapján. A kamera alkalmazás egyszerűen használható és a készülékkel jó fotókat lehet készíteni. Bár optikai zoommal nem rendelkezik, de kétszeres nagyítást lehet vele csinálni. Szelfikamerája különböző szépítő effektekkel nincs felszerelve, de kiegyensúlyozott színeket hoz a fotón.

Összességében átlagos minőségű fotók készítéséhez teljesen megfelelő a Galaxy A10

Összefoglalás

A Galaxy A10 egy szép dizájnnal és jó kijelzővel rendelkező készülék egy átlagos kamerával és megfelelő teljesítménnyel. Az ebbe az árkategóriába tartozó telefonoknál azonban kompromisszumokat kell kötnünk és ez alól a Galaxy A10 sem kivétel.

Ha valakinek a kamera tudása elsődleges szempont vagy jóval nagyobb teljesítményű készüléket szeretne, akkor az A10-hez hasonló áron találhat más telefont magának. Kissé kompromisszumos megoldásnak azonban kitűnő választás ezért az árért a Galaxy A10.

Samsung Galaxy A10 tokokat ide kattintva találsz.

Kiemelt ajánlataink