A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Uniós terv az okostelefonok akkumulátorairól

Uniós terv az okostelefonok akkumulátorairól

e-szemétnek csak az ötödét dolgozzuk fel, pedig, ha teljesen felhasználnánk, akkor több, a Földön ritkán előforduló nyersanyagot nyerhetnénk vissza.

Szerencsére Magyarország az e-szemét termelésben átlagon alul teljesít, és mint a szorgos hangyák igyekszünk újra is hasznosítani. Az EU-n belül, a mi régiónkban csaknem a felét sikerül újrahasznosítani az e-szemétnek.

Az EU cserélni szeretné az akkumulátorokat

Talán erre a baljósan előre mutató állapotra próbál meg reagálni az a kiszivárogtatott Uniós terv, hogy megpróbálnák a közeljövőben kötelezni a mobiltelefongyártókat, hogy készülékeikben az akkumulátorok legyenek sokkal könnyebben hozzáférhetők és meghibásodás esetén cserélhetők.

Az intézkedéssel megpróbálnák csökkenteni az elektronikai hulladék kibocsátását. Ugyanis úgy vélik, hogy ha a felhasználók cserélni tudnák a telefonjaik kiszuperált akkumulátorát, akkor nem dobnák szemétre készülékeiket két év után. A terv további része, hogy az EU közösen kidolgoz egy újrahasznosítási folyamatot a régi okostelefonokra, tabletekre és töltőkre vonatkozóan.

Próbáljuk meg nem rögtön kidobni

Ha valaki nem a trendek követője, hanem hagyja, hogy a telefonja jó sokáig partnere legyen a hétköznapokban és nem kívánja két évente az amúgy hibátlanul működő telefonját cserélni, akkor akár 4-5 évig is kitarthat a készüléke.

Tanácsok kezdőknek és haladóknak

Állítólag a legtöbb ember, akit tényleg nem az új modellek érkezése tart izgalomban, arra hivatkozik, amikor telefonját lecseréli, hogy az akkumulátor gyengült le, és a készülék hamar lemerül. Mobilszervizesek szerint egy akkumulátorcsere alapművelet egy telefonnál, hiszen ha párhuzamot szeretnénk vonni, az autók akkumulátorát is cserélni kell bizonyos időközönként, de maga az autó ettől függetlenül még nem kerül eladásra.

Az akkumulátornak nem tesz jót, ha teljesen feltöltik, vagy lemerítik. Nem helyes megoldás, ha egész éjszakára fenn hagyjuk a töltőn, mert lehet, hogy 100 százaléknál az akkumulátor töltése lezár, de ettől még a készülék túlmelegedhet, ami jócskán befolyásolja az akkumulátor élettartalmát is.

Az elhasználódott akkumulátoron kívül a fizikai sérülések tudják csak igazán csökkenteni az egyes készülékek használati idejét. A legésszerűbb megoldás egy mobiltok, aminek a kiválasztásakor nem biztos, hogy csak a küllem számít. Sőt. Persze minden tok védi valamennyire a telefont, de érdemes olyat választani, ami ennek a funkciónak tökéletesen megfelel.

Ezek után már csak annyit kell tennünk, hogy megpróbálunk jobban vigyázni a telefonunkra.

Kiemelt ajánlataink