A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Új képernyő-technológiával érkezik a Samsung Galaxy S11

Új képernyő-technológiával érkezik a Samsung Galaxy S11

A Samsung Galaxy S széria készülékeire általában jellemző, hogy saját kategóriájukon belül a legjobb képernyőmegoldásokkal rendelkeznek. Minden célra tökéletesen használhatók, nem csak a Facebook-ot és Instagram-ot élmény pörgetni rajtuk, de akár videókat, filmeket is kiváló minőségben nézhetünk.

A közelmúltban elhintett információk szerint pedig úgy tűnik, a következő generáció kijelzője a korábbi darabokénál is többet nyújt majd. A Samsung ugyanis bejelentette, hogy átáll az egyelőre meglehetősen misztikusan hangzó SAMOLED technológia használatára.

De mit is jelent ez egészen pontosan, és mit várhatunk majd az újítástól?

Mi áll a rejtélyes SAMOLED megnevezés mögött?

Egyelőre nem tudni azt, maga a SAMOLED megnevezés mit takar pontosan, és a Samsung által nemrégiben levédetett elnevezés mennyiben különbözik az idáig használt AMOLED technológiától. A Samsung telefonok korábbi tulajdonságai azonban több dolog kapcsán is okot adnak a találgatásra.

A gyártó korábbi készülékei is AMOLED kijelzőket használtak, a Galaxy S10 például Dynamic AMOLED, a Galaxy Note 9 pedig WQHD Super AMOLED képernyővel lett ellátva. Ezek a megnevezések azonban nagyrészt nem tényleges technológiai fejlesztéseket takarnak, csupán apróbb újításokat, és egyfajta marketingtechnikaként működnek.

Ennek tükrében nem lenne meglepő, ha a jelenleg meglebegtetett SAMOLED név is a korábbiakhoz hasonló megoldást jelentene, kisebb-nagyobb újdonságokkal megspékelve.

Hogy a rejtélyes S betű mit takar, egyelőre azonban nem tudni. A kijelző pontos felbontásáról és minőségéről egyelőre nincsenek hírek, annyit tudni csak, hogy az valószínűleg a korábbinál nagyobb, 20:9-es képarányú lesz majd. Ez pedig csak tovább fokozza a Samsung-rajongók Galaxy S11-re történő, feszült várakozását.

Nem csak a Samsung kiváltsága lesz

Érdemes megemlítenünk, hogy a nemrégiben védjegyként szabadalmaztatott SAMOLED kijelzőket a Samsung Display Co. fogja gyártani. A cég pedig nem kizárólag Samsung készülékekhez, hanem egyéb gyártók okostelefonjaihoz, televíziókhoz, valamint tabletekhez is készít képernyőket.

Így nagy valószínűséggel a rejtélyes SAMOLED technológiával a jövőben olyan gyártók telefonjainál is találkozhatunk majd, mint Huawei, a Motorola, vagy épp a OnePlus. Ettől függetlenül az új megoldást nagy valószínűséggel elsőként a jövőre érkező Galaxy S11 tulajdonosai próbálhatják majd ki, és hasonlíthatják össze teljesítményét a korábbi készülékeik kijelzőikével.

Egyre többet tudni a Galaxy S11-ről

Annak ellenére, hogy a kijelzővel kapcsolatosan még nem sok újdonságot hozott nyilvánosságra a Samsung, egyre több információ kering a jövő év elején debütáló csúcstelefonnal kapcsolatban.

A kiszivárgott specifikációkkal a közelmúltban már mi is foglalkoztunk, azóta pedig már azt is tudhatjuk, hogy a készüléket három színben már egész biztosan be lehet majd szerezni: kékben, szürkében, valamint a klasszikusan elegáns feketében is.

Ami pedig a képernyőt illeti: bármi újat is hoz majd a Galaxy S11 kijelzője, egyvalami egészen biztos: az új szupertelefon képernyőjét érdemes lesz megóvni a sérülésektől. Ebben pedig mi más is lehetne jobban segítségünkre, mint egy igazán masszív, kijelzővédő üvegfólia?

Kiemelt ajánlataink