A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Új Huawei telefon jön, Google applikációkkal

Új Huawei telefon jön, Google applikációkkal

A Huawei új telefonjaival kapcsolatban sok érdeklődőt azonnal lelomboz a tény, hogy a kereskedelmi embargónak köszönhetően továbbra sem elérhetők rajtuk a Google alkalmazásai. A cég egyik új készülékén azonban sikerült orvosolni a hibát.

A kínában augusztusban debütált Nova 5T-vel a Huawei sikeresen kijátszotta a tiltást, így a telefonon legálisan férhetünk hozzá a Google Play Store alkalmazáshoz.

Némi üröm az örömben azonban, hogy nagy valószínűséggel ez lehet a kínai gyártó utolsó olyan telefonja, melyen a tiltott szolgáltatások elérhetők.

Épp csak kicsúszott a szigorítás alól

A legtöbbekben nyilván megfogalmazódott a kérdés, hogy mégis milyen kiskapun keresztül sikerült a Huawei-nek kijátszania az egészen eddig rendkívül szigorú szabályozást? A válasz azonban rendkívül egyszerű.

Mivel a telefon Kínában hivatalosan már augusztusban megjelent, így épphogy sikerült kicsúsznia az embargó kezdeti időpontja alól.

Ezért van az, hogy a valamivel később, szeptemberben debütált zászlóshajókon, a Mate 30 és a Mate 30 Pro készülékeken a Google szolgáltatásai már nem elérhetők. Azonban az Európába később érkező Nova T5-ön még igen, és sokak örömére legálisan használhatjuk is őket.

Erős középkategóriába sorolható

A Nova T5 árát tekintve egyáltalán nem a prémium kategóriába tartozik. A készülékhez nagyjából 500 dollárért, azaz 150.000 forint környéki összegért lehet majd előre láthatólag Európában is hozzájutni. A tesztek alapján pedig ezért az árért egy kifejezetten megbízható, a Honor 20 Pro-hoz hasonló készüléket vehetünk majd a kezünkbe.

A mobil 6.26 hüvelykes kijelzővel érkezik, és egy négy kamerát tartalmazó kameraszigettel kerül a piacra. Ezek közt található a 48 megapixeles főkamera mellett egy széles látószögű, 16 megapixeles lencse, egy 2 megapixeles makro kamera, valamint egy szintén 2 megapixeles, úgynevezett „bokeh” kamera, mely főként a profi portrékhoz hasonló, elmosódott hátterek készítésére alkalmas.

A manapság divatos lyukas kijelzőre pedig egy 32 megapixeles lencse került, mellyel nagy valószínűséggel kiváló minőségű szelfik készítésére lesz majd lehetőségünk.

A készülék egyébként Kirin 980-as chip-pel működik, Android 9-es operációs rendszer fut rajta, 6 giga RAM dolgozik benne, és 128 giga tárhelyen tárolhatjuk fotóinkat, appjainkat, zenéinket, és egyéb adatainkat. A 3,750 mAh-s akksi pedig mindehhez egész jó üzemidőt is ígér, legalábbis némileg jobbat, mint az a legtöbb középkategóriás készülék esetében tapasztalható.

Már csak a kamera miatt is érdemes

Összességében elmondható, hogy a Huawei Nova 5T személyében egy tisztességes középkategóriás eszköz várható, ami kiváló készülék lehet azok számára, akik megfizethető áron keresnek fotózásra ideális mobilt.

Ha a márka rajongója vagy, mindenképp érdemes lehet rá egy pillantást vetned, hiszen egyelőre úgy tűnik, hogy ez a telefon lehet az egyik utolsó Google-alkalmazásokkal is rendelkező Huawei eszköz,

Az előrejelzések szerint a készülék Európán belül novemberben debütál majd, ha pedig addig sem bírod vásárlás nélkül, akkor webáruházunkban a korábbi Huawei készülékekhez minden fontos kiegészítőt, többek közt tokokat és ultra masszív üvegfóliákat is szuper áron találhatsz!

Kiemelt ajánlataink