A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Szeptemberben négy méretben érkezik az iPhone 14

Szeptemberben négy méretben érkezik az iPhone 14

Lássuk a medvét, vagyis az iPhone 14-et!

Az Apple úgy döntött, végképp búcsút int a mini kialakításnak. Úgy tűnik, a felhasználók a nagyobb képernyőjű modellekre voksolnak szívesebben. Így aztán az iPhone 14 négy méretben debütál majd a szeptemberi bemutatót követően. Vélhetően a standardnak tekinthető variáció mellett helyet kap egy Pro, egy Max és az egyszerűség kedvéért egy Pro Max alternatíva is. A szakértők azt állítják, hogy eddig még nem fordult elő olyan az almás cég történetében, hogy a standard és a Pro, Max, Pro Max variánsok között akkora különbség mutatkozzon, mint ami jelen esetben realizálódik. A tavalyi esztendőhöz viszonyítva szériánként nagyjából százdolláros drágulással érdemes számolni.

Végre változik a dizájn?

Sokan vetették már az Apple „szemére”, hogy a külső megjelenésen jóformán nem is változtat. Erre a válasz eddig az volt, hogy valóban, lévén olyan stílusos formavilággal rendelkeznek a modellek, ami egyúttal védjegynek is tekinthető. Viszont a kísérletezés mégis megindult, ugyanis várhatóan a Pro, Pro Max sorozat tagjai notch nélkül kerülnek piacra. Úgy néz ki, hogy két, egymástól külön álló vágás váltja fel a jól ismert dizájnt. A face ID egy pirula alakú metszést kap, míg természetesen egy kisebb lyuk az előlapi kamerának is jut. Ellenben a standard illetve a Max variációk még a jól megszokott módon penderülnek a kínálat porondjára. Úgyhogy akik ragaszkodnak a „régi” megjelenéshez, nem kell lemondaniuk a hagyományos stílusjegyekről.

Négyszeres teljesítmény, megapixelekben mérve?

Az előrejelzések alapján továbbra is marad a három típusú szenzor: a főkamera, a széleslátó és a telefotó. De ami egy nagyon sokak által várt újítás, hogy a 12 megapixeles fő egység végre 48 megapixelre bővül! Azért ez akárhogy is nézzük, négyszeres teljesítménynövekedés. Ami némileg árnyalja a képet, hogy ez a plusz a Pro és Pro Max szériák esetében élvezhető ki, a többi sorozat továbbra is 12 megapixeles kamerával dübörög. Mivel a kamerasziget kiszélesedik, ezért a régi készülékeknél használt tokok nem lesznek megfelelőek!

A védelem biztosítása nem kérdéses?!

Nem, egy pillanatig sem! A jelenlegi árkalkulációk szerint az 1000-1100 dolláros Pro és Pro Max sorozatok értéke kézzel foghatóan óriási. Evidencia, hogy ezért a külső védelem borítékolása nem szenvedhet csorbát. Az iPhone 14 Pro tok abszolút stílusos, egyúttal funkcionalitásában tökéletes választás, aminek a közbenjárásával egyrészt a telefon épsége bebiztosítható, miközben másrészt a szépsége egy cseppet sem sérül. A tok beszerzése már csak azért sem képezheti vita tárgyát, mert, ahogy arra fentebb utaltunk, az előző évek sztárjairól levetett variánsok nem alkalmasak a használatra!

Ha a tok stimmel, akkor fólia már nem is kell?

Szó sincs róla! Külön a kijelző védelme kulcsfontosságú, márpedig erre önmagában a tok nem képes. Így aztán még jó, hogy az iPhone 14 Pro üvegfólia beszerzésével pont tehető az ügy végére. Természetesen, stílusosan, mindenféle esztétikai torzulás nélkül. Ha ezek a kiegészítők rendelkezésre állnak, akkor tényleg minden adott a nyugodt, tartós, értékmegőrző használathoz. Hiszen könnyű belátni, hogy az iPhone vásárlás eddig is befektetés számba ment, de most, az új árakat látva még inkább ilyen módon érdemes rá tekinteni. Mert az biztos, hogy az almás cég termékei kivétel nélkül megbízhatóságban verhetetlenek. Nem egy évig szolgálják ki az igényeket, azaz strammságuk megkérdőjelezhetetlen és a tudásukat sem érheti kritika.

Kiemelt ajánlataink