A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Pletykák és hírek az IPhone 12-ről

Pletykák és hírek az IPhone 12-ről

Akik az új iPhone modell megjelenésének dátumát várják kéztördelve, nem lesznek maradéktalanul boldogok. Ahogy azt a korábbi években már megszokhatták, az Apple szeptemberben mutatta be az új készülékgenerációt, ehhez képest most csak találgatni lehet, hogy a szeptemberi megjelenés mennyit fog késni. Egyre valószínűbbnek tűnik a legalább egy hónapos késés a széria bemutatásában, amit az is alátámaszt, hogy a COVID-19 kapcsán felborult világgazdaságban az egyik legnagyobb ütést a termelői szektor kapta, így például az Apple készülékeinek gyártása során használt alapanyagok egy részét is nehezebbé vált beszerezni. A jelenség azonban nem márkaspecifikus, hiszen a legtöbb tech oldalon sorra köszönnek ránk azok a hírek, melyek szerint számos mobilgyártó nehézségekbe ütközött az új termék előállítása során, így a vásárlóknak számítaniuk kell a késésre az új készülékek megjelenése kapcsán.

Milyen új jellemzők várhatók?

Elsősorban a készüléken futó operációs rendszerrel kapcsolatban csiripelik a madarak, hogy már július 22-én leleplezhetik az iOS 14-et, amivel az IPhone 12 is ketyegni fog majd. Másrészt várhatóan nagyobb kínálat lesz a 12-es szériában, vagyis az előző évben piacra dobott, három készüléktípus felvonultató 11-es szériához képest a 12-es széria alatt már négy készülék fog megjelenni. Ezek a modellek méretben is különbözni fognak, ami a következőképp néz majd ki a pletykák szerint:

IPhone 12 Mini: 5,4 inches kijelző

IPhone 12: 6,1 inches kijelző

IPhone 12 Pro: 6,1 inches kijelző

IPhone 12 Pro Max: 6,7 inches kijelző

Az IPhone háza táján megbízható szivárogtatónak bizonyult forrás szerint a készülékek megjelenésében jelentős változást hoz majd, hogy fém keretet kapnak, a szélek pedig sarkosabbak lesznek. Az IPhone 12 az eddigi információk szerint alumínium keretet kap, míg a Pro és a Pro Max készülékeihez már rozsdamentes acélt használ a gyártó. A készülékek hátlapja továbbra is üveg marad.

Az is bizonyos, hogy a 11-es szériára jellemző 90Hz képernyőfrissítési sebességhez képest az IPhone 12 már 120Hz-es képfrissítésre lesz képes, melynek köszönhetően az animált tartalmak sokkal lágyabbnak és részletesebbnek tűnnek majd. Ami nem tisztázott még, hogy vajon az összes 12-es szériás készülék OLED kijelzőt kap, vagy annak esetleg egy olcsóbb változatát. Sokan remélik, hogy az IPhone 12 és 12 Max esetleg egy olcsóbb OLED kijelzőt kap, amitől jelentősen olcsóbb lesz, drasztikus eltérés az új készülékek árában azonban nem valószínű. Ami a 120Hz-es képernyőfrissítéssel kapcsolatos lehet, az az akkumulátorra vonatkozó pletyka, ami szerint nagyobb kapacitású energiaforrást kap majd az új széria. Ugyanakkor azt rebesgetik, hogy a képernyőfrissítési sebesség bizonyos szinten korlátozva lesz majd, hiszen a folyamatos 120Hz-es működés az energiaforrást jobban terheli.

A készülék belső tárhelyét illetően 128GB lesz az induló méret, ami a széria két olcsóbb készülékében opcionálisan bővíthető 256GB-ra, míg a két top készüléknél 512GB-ig tornázható fel a tárolókapacitás. A készülék memóriája az alsó kategóriában 4GB, a felsőkategória két készülékénél pedig 6GB lesz. A készülékek fotókapacitását illetően egyelőre csak találgatások vannak, a kiindulási az előző széria top készülékei jelenthetik.

5G támogatás?

Egyelőre nincs határozottan egyértelmű információ arról, hogy mind a 12-es széria mind a négy modellje támogatni fogja az 5G technológiát. Egyes pletykák szerint csak a két top készülékben lesz ilyen opció, míg más források arra utaltak, hogy a 12-es széria készülékeiben a SIM blokkja áthelyeződik a készülék bal oldalára, hogy helyet kapjon benne az 5G antenna.

Mennyibe kerül majd?

Kiszivárgott információk szerint az IPhone 12 alapmodelljének kezdő ára 649 USD, míg a 12 Max 749 USD, a 12 Pro 999 USD, az IPhone 12 Pro Max pedig 1099 USD lesz. A készülékek belsőtárhely bővítésének lehetősége 100-200 USD között dobnak majd az alapáron. És hogy ez mit jelent a magyar pénztárcákhoz mérten? Az IPhone 12 alapmodellje a legalapvetőbb konfigurációban nagyjából 200 ezer forintos kezdőáron indul, amire a bővítési lehetőségek további tízezreket tehetnek majd rá. Azonban, aki szereti az Apple termékeit és mindig megveszi a legújabb modellt, a már jól ismert áron juthat hozzá majd legújabb kedvencéhez.

Kiemelt ajánlataink