Nyár elején jöhet az új, olcsósított iPhone

Hamarosan jön az új, „jóárasított” iPhone, készülék, az SE 2. Az eddigi információk szerint nem csak megfizethető, de megbízható készüléket is kapunk a pénzünkért cserébe

A közelmúltban befutott a hír, hogy a korábbi, negatív pletykákkal ellentétben idén mégis számíthatunk az Apple legújabb, olcsósított készülékre. Ha igazak a híresztelések, az iPhone SE 2-t a cég júniusi fejlesztői konferencián mutatja majd be.

Az eddigi információk alapján sok szempontból felturbózott, megbízható készülékre számíthatunk.

Nagyobb kijelző, masszívabb kialakítás

Ha hihetünk az év végén felröppent híreknek, az iPhone SE 2 sok szempontból olyan készülék lesz, amit az Apple rajongói imádni fognak. A pletykák szerint ugyanis a telefon az iPhone 8-hoz hasonló külsővel kerül majd a piacra, azonban a korábbi, olcsó Apple telefonoknál komolyabb alkatrészekkel lesz felszerelve, és várhatóan a mérete is nagyobb lesz, mint elődéé.

A kínai szivárogtatók szerint a mobil 4,2 hüvelykes LCD kijelzővel, és A10 processzorral kerül majd a boltok polcaira, és 32, valamint 128 GB-os háttértárral is beszerezhető lesz. Az Apple nagy valószínűséggel a vezeték nélküli átvitel sebességét is javítani fogja az új készülékben, melynek érdekében a telefont folyadékkristályos polimer antennával ruházzák fel.

Ez a technológia a teljes rádiósfrekvenciás tartományban egyformán, kis veszteséggel üzemel, ami lehetővé teszi széleskörű használatát, és különösen hasznos az 5G alkalmazások számára.

A pletykák szerint azonban (ahogyan korábban már írtuk), nagy valószínűséggel ez lesz az Apple utolsó olyan mobilja, mely nem az iPhone 11-hez hasonló OLED kijelzővel, hanem LCD technológiával kerül a piacra.

Az egyik legkedveltebb funkciót is megkaphatja

A masszív kialakítás mellett a legtöbben azért is várják az új készülék érkezését, mert a szivárogtatók szerint egy olyan, kedvelt iPhone funkciót is megkaphat, mely a korábbi, olcsósított készülékekben nem szerepelt.

Ez nem más, mint a Face ID nevű funkció, mely arcfelismeréssel teszi lehetővé többek közt a telefon zárolását, az alkalmazásokba történő bejelentkezést, és a fizetések engedélyezését.

Amennyiben a hír igaz, ez nagy előrelépést jelentene, hiszen a Face ID használata eddig kizárólag a prémium kategóriás készülékek felhasználóinak kiváltsága volt.

Megfizethető áron várható

Az iPhone SE 2 elődjéhez, az iPhone SE-hez hasonlóan jóval megfizethetőbb áron várható, mint az Apple prémium kategóriás mobiljai. Az előrejelzések szerint nagyjából 400 dollár körüli áron számíthatunk rá, ami nagyjából 120 ezer forintot jelent.

Egyelőre azonban sem az ár, sem pedig a specifikációk nem tekinthetők fixnek. Sőt, jelenleg úgy tűnik, a készülék nevét sem kell készpénznek vennünk. Akadnak ugyanis források, melyek nem iPhone SE 2, hanem iPhone 9-ként emlegetik a az új mobilt, hiszen az sok szempontból az iPhone 8 utódjának tekinthető.

Nagy valószínűséggel azonban hamarosan a legtöbb dologra fény derül, és többet tudhatunk majd a készülékről. Abban azonban addig is biztosak lehetünk, hogy az iPhone SE 2 személyében egy izgalmas, a korábbi olcsósított iPhone-oknál jóval komolyabb telefont vehetünk majd a kezünkbe, ha hazánkba is megérkezik.

További cikkek
A OnePlus 7 Pro-ról röviden

A OnePlus 7 Pro-ról röviden

Egyértelműen prémium , a OnePlus 7 Pro a cég új zászlóshajója. Egy olyan készülékről van szó, aminek hatalmas notch nélküli kijelzője van, tripla hátlapi kamerája és még sok más.
Elolvasom
Érkezik a Samsung Galaxy S10

Érkezik a Samsung Galaxy S10

A Galaxy S9 2018. egyik legnépszerűbb androidos telefonja volt, hamarosan pedig érkezik az S10, amitől azt remélik, hogy 2019. is a Samsung éve lesz. Mire számíthatunk tőle? Még jobb kamerára és olyan dizájnra, amitől leesik az állunk.
Elolvasom