A terméket hozzáadtuk a kosaradhoz
Részösszeg
Összesen a kosárban
Irány a kosár
Tovább nézelődök
Ezeket is ajánljuk neked
Menü
Keresés
Kosár
Vissza
Menü
Üdv! Kérjük, jelentkezz be.
Bejelentkezés
Kezdőoldal / Blog / Nem feltétlenül szabad mindent elhinni, amit a Mate 30 és Mate 30 Pro készülékekről a neten olvasunk

Nem feltétlenül szabad mindent elhinni, amit a Mate 30 és Mate 30 Pro készülékekről a neten olvasunk

Egyre gyorsabban közeledik az új Huawei csúcstelefonok, a Mate 30, illetve a Mate 30 Pro megjelenésének ideje. Ennek tükrében egyre több valós hír és hiteltelen pletyka lát napvilágot azzal kapcsolatban, hogy az új készülékek miben különböznek majd elődeiktől, a Mate 20 és Mate 20 Pro okostelefonoktól.

A hivatalos források legfőképp a készülék új kamerájának tulajdonságaival, valamint a telefon akkumulátorának teljesítményével foglalkoznak, azonban egyre többet olvashatunk a készülék várható kinézetéről, külsejének módosulásáról is.

De vajon érdemes-e mindent elhinnünk, ami szembe jön velünk az interneten?

Még mindig a négykamerás sziget a legnagyobb sláger

A Mate-széria rajongóit leginkább az új generáció ultra széleslátószögű, 40 megapixeles kamerája izgatja, természetesen nem véletlenül. A négykamerás rendszer a pletykák szerint több olyan dologra is képes lesz ugyanis, amiért a Mate 30 és a Mate 30 Pro is a fotózás szerelmeseinek nagy kedvence lehet majd a jövőben.

A híresztelések szerint ugyanis nem csak profibb portrékat, de széles látószögű tájképeket is készíthetünk majd velük, és az egyik lencse egyfajta teleobjektív módjára, szuperközeli zoom-felvételek készítésére is alkalmas lesz.

Az egyetlen dolog, amit a telefonos fórumokon több felhasználó is kifogásolt az új okostelefonokkal kapcsolatban, az nem más mint, maga a kamerák elrendezése. A korábbi készülékekkel ellentétben ezek ugyanis meglehetősen furcsa módon, egyfajta szigetként rendeződve helyezkednek majd el az új készülék hátoldalán, a korábbi megoldásokhoz képest meglehetősen nagy helyet elfoglalva.

Akadnak azonban olyan hírek is, melyek öt, vagy épp négy lencséről beszélnek, négyzet alakú elrendezésben. Azonban ezeket cáfolják az olyan, hivatalosnak tekinthető fórumokon megjelent hírek, melyek egyértelműen a négykamerás, sziget szerű elrendezésről beszélnek, és a csatolt képeken is ez látható.

Hihetünk a kiszivárgott fotóknak?

Mivel manapság minden technikai eszköz adott a tökéletesen autentikusnak tűnő, mégsem hivatalos fotók elkészítéséhez, érdemes fenntartással kezelni minden olyan információt, melyek a hivatalos, Huawei által kiadott közlemények előtt látnak napvilágot.

A Techradar cikkében például arról olvashatunk, hogy az új telefonokról nemrégiben kiszivárgott fotók kevésbé tűnnek meggyőzőnek, és több árulkodó jel is arra mutat, hogy nem a gyártótól származó, autentikus képekről, csupán manipulált fotókról van szó.

A cikk írója szerint ezt támasztja alá az a tény is, hogy a Slashleaks nevű oldal látogatói csupán meglehetősen alacsony, 63%-os arányban voksoltak arra, hogy az új Mate készülékekről készült képek autentikusak lennének.

Ettől függetlenül nagyon nagy a valószínűsége annak, hogy az ősszel debütáló telefonoktól a Huawei-rajongók pontosan azt kapják majd, amit a fotók alapján várnak: igazi, prémium kategóriás, profi kamerával felszerelt készülékeket. Függetlenül attól, hogyan is lesznek a hátlapon található kamerák elrendezve.

Kiemelt ajánlataink